Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-02-2020, 01:43 PM   #1
Load074
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 7
Default Vordio and Snap-To-Grid timing issues

I am helping a friend (thousands of miles away) fix the audio on her 80-minute movie. We're using Vordio to make a Reaper session from Final Cut, and it basically works.

However, there are two (related?) problems. First, snap-to-grid seems to be enabled by default in the Reaper project that Vordio creates. I have it turned off in my Project Settings, but Vordio is making the .rpp file. As soon as I open that freshly-created file, it's on. I assume Vordio is making those decisions.

Second, all of files that were converted from .mov have playback rate set to 0.999001. All of the audio files are correct. I can, of course, select all the items and set their rate to "1," but something's up. And even if I do that, the timings are off, b/c they are lined up based on the slowed-down version (plus "snap-to-grid.")

My session winds up ending about eight seconds after the video (which hasn't gone through Vordio/Reaper).

Full disclosure: I'm using Linux, and Vordio is running through Wine. I don't think that should change anything, though. And I'm on the newest Reaper (6.03).

ps I also posted this in "General Discussion." I hadn't noticed this sub-forum; I'll try to delete the other post.
Load074 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.