Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Q&A, Tips, Tricks and Howto

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-28-2018, 02:22 AM   #201
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 187
Default

Quote:
Originally Posted by melkerpetterson View Post
Yes the first track reads NIKB00 and the second reads NIKB01. I have my VST bridging/firewalling set to "Automatic bridging (when required)"

I tested the other three options now to but still not working.

Do I need to redo the JAVA install?
Hmm, strange. I guess you do not see any errors in the window? Is this Mac or Windows?
moss is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2018, 09:34 AM   #202
melkerpetterson
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Hmm, strange. I guess you do not see any errors in the window? Is this Mac or Windows?
No errors that I can se, but on the other hand I don't know what I should be looking for. But nothing obvious. I'm on a mac running Sierra 10.12.6.

Can it have something to do with the JAVA install? When pressing the mixer button on the controller it shows me the Track names and levels so something seems to be working.

Can I do a complete reinstall in some way and see if that helps?
melkerpetterson is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2018, 03:27 AM   #203
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 187
Default

Quote:
Originally Posted by melkerpetterson View Post
No errors that I can se, but on the other hand I don't know what I should be looking for. But nothing obvious. I'm on a mac running Sierra 10.12.6.

Can it have something to do with the JAVA install? When pressing the mixer button on the controller it shows me the Track names and levels so something seems to be working.

Can I do a complete reinstall in some way and see if that helps?
I just tested it on Mac and it works fine for me. So, the only reason I can think of is that you have old libraries. Please check again that you really replaced the old ones and did not copy the new ones (then you have duplicated JAR files with different version numbers).
moss is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2018, 10:41 AM   #204
flipotto
Human being with feelings
 
flipotto's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 518
Default

Hey - I have a push 2 and an apc40
I want to use them both at the same time.
Is there a way to have the push 2 trigger synth on track 1 and apc40 trigger a synth on track 2, at the same time?

Is there any documentation for what does what on the apc40?

Thanks
__________________
KeyMce/GenMce - pc keyboard/midi to Mackie control emulation (built with ahk). Also - an ahk script to build your own midi programs.
flipotto is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 09:33 AM   #205
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 187
Default

Quote:
Originally Posted by flipotto View Post
Hey - I have a push 2 and an apc40
I want to use them both at the same time.
Is there a way to have the push 2 trigger synth on track 1 and apc40 trigger a synth on track 2, at the same time?
Pinning is not supported. What you can do currently is use one device for clip triggering, one for mixing and one for devices.

Quote:
Originally Posted by flipotto View Post
Is there any documentation for what does what on the apc40?
Yes, the link is on the download page: https://github.com/git-moss/DrivenBy...40-&-APC40mkII
moss is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 10:47 AM   #206
flipotto
Human being with feelings
 
flipotto's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 518
Default

Thanks much!
__________________
KeyMce/GenMce - pc keyboard/midi to Mackie control emulation (built with ahk). Also - an ahk script to build your own midi programs.
flipotto is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 08:56 PM   #207
themixtape
Human being with feelings
 
themixtape's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 480
Default

Just got an NI A61 keyboard controller. Trying to get Reaper to understand the Transport and track functions.

Can't get this working at all. I have 5.962 Reaper (portable install), on Windows 7, 64-bit. I followed the directions on how to get the Java installed but I don't know if I set the environment variables properly.

Does this work on a portable install or is it hopeless? Thank you!
themixtape is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2018, 05:27 AM   #208
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 187
Default

Quote:
Originally Posted by themixtape View Post
Just got an NI A61 keyboard controller. Trying to get Reaper to understand the Transport and track functions.
The A-series is not supported (but might be in the near future) but you can use the Generic Flexi to map the buttons.

Quote:
Originally Posted by themixtape View Post
Can't get this working at all. I have 5.962 Reaper (portable install), on Windows 7, 64-bit. I followed the directions on how to get the Java installed but I don't know if I set the environment variables properly.
Does this work on a portable install or is it hopeless? Thank you!
I don't know why it should not work but you need to give me some hints what is the problem. Do you get any errors?
moss is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 05:54 AM   #209
melkerpetterson
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
I just tested it on Mac and it works fine for me. So, the only reason I can think of is that you have old libraries. Please check again that you really replaced the old ones and did not copy the new ones (then you have duplicated JAR files with different version numbers).
Weird. Now I've tried to delete all the DrivenByMoss files in the UserPlugins folder, re-installed the latest version av reaper, downloaded and installed Java again. I've have checked and there are no double jar files.

The latest JAVA version i now jdk-11.0.1.jdk, should that work to?
melkerpetterson is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 07:27 AM   #210
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 187
Default

Quote:
Originally Posted by melkerpetterson View Post
Weird. Now I've tried to delete all the DrivenByMoss files in the UserPlugins folder, re-installed the latest version av reaper, downloaded and installed Java again. I've have checked and there are no double jar files.

The latest JAVA version i now jdk-11.0.1.jdk, should that work to?
Better stick with 8 or 10 for the time being since 11 needs some adjustments.
moss is offline   Reply With Quote
Old Today, 07:08 AM   #211
x7i7l
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 8
Default

Hi Moss,

On Ubuntu 18.04

when I am in Control Surface Settings

I get the following:

drivenbymoss: Java dynamic library not found at usr/lib/jvm/java-11-openjdk-amd64/lib/jli/libjli.so
drivenbymoss: Could not find Java dynamic library.

I can confirm that the file libjli.so is at the given location, so I am not sure what it is the extension cannot find.

Any ideas about solutions would be great.

Thank you!

Adrienne
x7i7l is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.