Old 12-03-2019, 07:56 PM   #1
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default REAPER 6 embedded tempo ...[FIXED] thanks guys !

So this should fit the drum wav with acid tempo to a tempo map ?

Try it and let me know if you can get it to fit your tempo map.

Media import: properly adjust length of imported media with embedded tempo when crossing project tempo changes

Test-32-bars_bpm120_Drums-Acid.wav
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com

Last edited by MusoBob; 12-06-2019 at 04:48 AM. Reason: Joy
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 09:34 PM   #2
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,447
Default

Quote:
Originally Posted by MusoBob View Post
So this should fit the drum wav with acid tempo to a tempo map ?

Try it and let me know if you can get it to fit your tempo map.

Media import: properly adjust length of imported media with embedded tempo when crossing project tempo changes

Test-32-bars_bpm120_Drums-Acid.wav
The specific change here was that previously when importing fixed-tempo media into a project with tempo changes, the media would be stretched based only on the project tempo at the start of the media item. Now the media is stretched to the correct number of beats, regardless of how many project tempo changes occur during the item.

In addition, there's a new feature to set the item timebase to auto-stretch at tempo changes, so not only will the imported media have the right beat length, but it will play back faster and slower depending on the tempo changes, as if the user had added warp markers at the tempo changes, instead of playing back at whatever the average tempo is.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 10:12 PM   #3
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

Ok, so you need to Item Settings > Set item timebase to beats(auto-stretch at tempo changes) > No

When you drag import shouldn't it ask then so it fits automatically ?
If you drag a wav in without any embedded bpm then Item Properties > Set > Source BPM 120
it should then fit to the tempo map.

I'm just use to how all the other DAW seem to do it.

R6-Fit-Tempo-Map.gif

https://forums.cockos.com/showthread.php?t=216497

..
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 12:11 AM   #4
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

I can set it
Code:
reaper.SetMediaItemInfo_Value(item, "C_BEATATTACHMODE", 3) -- 1 Beats(position, length, rate) 2 Beats(position only) 3 Beats(auto-stretch at tempo changes)
but it won't fit unless you > Item Properties > OK
then it will bring up the dialog YES, NO, Cancel

__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 12:26 AM   #5
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

Like that maybe, so it fits automatically:

__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com

Last edited by MusoBob; 12-04-2019 at 01:10 AM.
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 05:29 PM   #6
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

1204 is the same, it's not fitting the embedded tempo wav to the tempo map.

R6-1204-Fit-Tempo-Map.gif
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 06:53 PM   #7
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,447
Default

Open the item properties dialog, and set the item timebase to "Beats (auto-stretch at tempo changes)".
schwa is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 08:09 PM   #8
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Open the item properties dialog, and set the item timebase to "Beats (auto-stretch at tempo changes)".
Quote:
Originally Posted by MusoBob View Post
I can set it
Code:
reaper.SetMediaItemInfo_Value(item, "C_BEATATTACHMODE", 3) -- 1 Beats(position, length, rate) 2 Beats(position only) 3 Beats(auto-stretch at tempo changes)
but it won't fit unless you > Item Properties > OK
then it will bring up the dialog YES, NO, Cancel

It needs a setting to do it AUTOMATICALLY, you don't want to be doing that every time you drag an embedded bpm wav in, you just don't !
Drag in Automatically fit like other DAWs.


Like I'm dragging a drum file and you can see it hasn't change but what if a user is dragging in a vocal or guitar an thinking by the drag in dialog "Media contains embedded temp information" Adjust media to project tempo" YES please that's just what I need and they think it's set until they playback WTF !. See the pic below that is what you need it to do.
If I could script it to do that I would but the example above you can't without that darn dialog.


__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com

Last edited by MusoBob; 12-04-2019 at 08:22 PM.
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 03:17 AM   #9
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

And here's a video that shows clearly the issue:
https://www.dropbox.com/s/bdbl264r6t...o-Map.mp4?dl=0

Media import: properly adjust length of imported media with embedded tempo when crossing project tempo changes
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 04:44 AM   #10
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,201
Default

Thanks guys !


v6.0+dev1205 - December 5 2019
  • + Accessibility: fix alt-key to access menus/close app from TCP/MCP
  • + Arrange: optimize drawing of offline/forced offline text on small items [t=228018]
  • + FX: improve automated parameter behavior when moving items with FX automation across tracks [t=227956]
  • + Media items: add preference to set imported media items with embedded tempo to auto-stretch at project tempo changes
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.