Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Color Themes and Icon Sets

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2018, 10:17 PM   #1
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,278
Default Is this mod of "da - Session Mixer" layout in REAPER 5 default theme possible?



So, I've been trying to figure out how to resize extmixer even more (ideally it would go almost all the way) but currently I'm kinda stuck.

Anyone has some advice on what to do in the rtconfig.txt of the default theme?

Thank you so much!
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (45.8 KB, 736 views)
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 12:58 AM   #2
Sju
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 686
Default

Going through the themes I have installed, it would seem that there's some kind of built-in minimum height that all the themes' MCPs adhere to. Not sure if there's a way to override it though.
Sju is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 01:28 AM   #3
doppelganger
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 434
Default

AFAIK there's no possibility to drag more.

Changing in rtconfig "mcp_min_height 240" to smaller value,
will give possibility to drag complete mixer's height lower,
but it's global and affects all layouts and as i understand, it's not what you want.

If you want to have bigger fxlist, but smaller panel with control elements,
one more way is completely to remake layout using:
"mcp.extmixer.mode [1]" and "mcp.extmixer.position",
in this case you will be able to have bigger fxlist and smaller panel,
but it will be static, border between panel and fxlist will not be draggable.

Maybe someone else knows better solution.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 01:47 AM   #4
cubic13
Human being with feelings
 
cubic13's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Near Serre-Ponçon lake, french Alps
Posts: 842
Default

I was about to post more or less the same thing as Sju and doppelganger, and actually, this minimal dimension for a given mixer panel is 230 pixels. There are two things :

- the minimal dimension of the mixer window
- the minimal dimension of a mixer layout panel

The first one is supposed to be driven by the following non Walter instruction (in the header of the rtconfig.txt) that fixes its minimal height, blocking it.

mcp_min_height 240

The second one is more or less driven by this Walter instruction (taken from the da - Session Mixer" layout of the default theme) :

set mcp.size [87 501 0 340]

The two first values are the 'regular' dimension of the panel, used when designing the panel itself and the place of the controls that are in it. The two last ones are values under which, when reducing the panel dimensions, a shadow appears in the bottom of it, indicating that the controls in it will no longer be displayed correctly. It doesn't block the vertical redimension of the panel itself : in this case, it only shows that between 340 and 230 pixels height, more and more controls will disappear as the panel height is reduced.

So, I'm afraid that it's not possible to make a panel with less than 230 pixels height, this with a visible extended mixer, when the panels are redimensionable (mcp.extmixer.mode [0]) as it's the case for this layout, the shared height of each area in the mixer window being driven by Reaper and not alterable by a themer.
__________________
DAW: Ryzen 3700X|Asus X-470Pro|32Gb|2 SSD512(M2)+1024|W10Pro(64)|RME Fireface UCX+ADA8200
Soft: Reaper|Cubase 10|Emulator X3 & several other VSTis (2 bridged)...
Gear: VMK-188+|MPD32|ME30P|Korg 05R/W|Roland D110|Yamaha TX802|Pre-MIDI stuff...

Last edited by cubic13; 10-07-2018 at 01:53 AM.
cubic13 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 08:03 AM   #5
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,193
Default

I remember wanting Apollo to be even less in height and I "messed" around, it seems to be still in the Apollo 200%, was not 'yesterday I did it, forgot the exact how I did it, but there you go if that is what is wished for.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 08:11 AM   #6
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,278
Default

Thank you so much, all of you. You spared me some serious code wanking cause I couldn't find the real cause. You're all lifesavers.

Quote:
Originally Posted by doppelganger View Post
If you want to have bigger fxlist, but smaller panel with control elements,
one more way is completely to remake layout using:
"mcp.extmixer.mode [1]" and "mcp.extmixer.position",
in this case you will be able to have bigger fxlist and smaller panel,
but it will be static, border between panel and fxlist will not be draggable.

Maybe someone else knows better solution.
This is actually an acceptable solution. Huge extmixer and little border on the bottom
Sounds simple enough (I dabbed with some WALTER, but it has been a long time) - will give a try then and see what I can mash up.
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 09:20 AM   #7
doppelganger
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 434
Default

Quote:
Originally Posted by Breeder View Post
This is actually an acceptable solution. Huge extmixer and little border on the bottom
Sounds simple enough (I dabbed with some WALTER, but it has been a long time) - will give a try then and see what I can mash up.
then you can unpack my theme and check code for layout "06 Minimal", maybe it will help you a little bit more:
link to theme: https://stash.reaper.fm/theme/2004/ReAerah.rar

Last edited by doppelganger; 10-08-2018 at 04:25 AM.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 01:04 PM   #8
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,278
Default

Ok guys, thanks to all of your help I think I have something here:



To get it too, download the extmixer.zip from the attachment and put in theme folder. After that add this to the end of rtconfig.txt

Code:
Layout "fa - Extended Mixer Only" "extmixer"
clear mcp.*

set mcp.size                             [87 501 0 340]
set mcp.trackidx                         [33 483 20 18 0 1 0 1]
  colorsmart                             mcp.trackidx.color 230 230 230 0
set mcp.folder                           folderstate<0 [79 483 7 18 0 1 0 1] [0 483 18 18 0 1 0 1]

set mcp.extmixer.mode                    [1]
  set mcp.fxlist.font                    [2 16]
  set mcp.fxlist.margin                  [4 0 4 0 0.5]
  set mcp.sendlist.font                  [2 16]
  set mcp.sendlist.margin                [4 0 4 0 0]
  set mcp.fxparm.font                    [2 28]
  set mcp.fxparm.margin                  [2 0 4 0 0]
set mcp.extmixer.position                - - [0 0 mcp.size{x} mcp.size{y} 0 0 1 1] [0 0 0 mcp.trackidx{w}] [0 0 0 -1]
EndLayout
The only problem I encountered is that track colors are not visible. I guess that's due to background images I created not being transparent. I have no idea how to pull it off, but thankfully in my use case scenario, it's not needed.

Thank you all once more!
Attached Images
File Type: png great success.png (52.8 KB, 522 views)
Attached Files
File Type: zip extmixer.zip (2.6 KB, 35 views)
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2018, 06:26 PM   #9
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 832
Default

Quote:
Originally Posted by Breeder View Post
Huge extmixer and little border on the bottom
Sounds simple enough (I dabbed with some WALTER, but it has been a long time) - will give a try then and see what I can mash up.
An example would be the FX Rack from LCS_Blue
you can simplify it further by removing all but the I/O and FX buttons on the top.
This would give more room for FX, but still have access to Solo, Mute, Recarm, Volume and Pan
.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 11:46 AM   #10
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,278
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
An example would be the FX Rack from LCS_Blue
you can simplify it further by removing all but the I/O and FX buttons on the top.
This would give more room for FX, but still have access to Solo, Mute, Recarm, Volume and Pan
I solved it for my needs, but any recommendation is most welcome. Who knows who will google this in coming years
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 08:45 AM   #11
Buy One
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 120
Default

Quote:
Originally Posted by Breeder View Post

To get it too, download the extmixer.zip from the attachment and put in theme folder. After that add this to the end of rtconfig.txt

Code:
Layout "fa - Extended Mixer Only" "extmixer"
clear mcp.*

set mcp.size                             [87 501 0 340]
set mcp.trackidx                         [33 483 20 18 0 1 0 1]
  colorsmart                             mcp.trackidx.color 230 230 230 0
set mcp.folder                           folderstate<0 [79 483 7 18 0 1 0 1] [0 483 18 18 0 1 0 1]

set mcp.extmixer.mode                    [1]
  set mcp.fxlist.font                    [2 16]
  set mcp.fxlist.margin                  [4 0 4 0 0.5]
  set mcp.sendlist.font                  [2 16]
  set mcp.sendlist.margin                [4 0 4 0 0]
  set mcp.fxparm.font                    [2 28]
  set mcp.fxparm.margin                  [2 0 4 0 0]
set mcp.extmixer.position                - - [0 0 mcp.size{x} mcp.size{y} 0 0 1 1] [0 0 0 mcp.trackidx{w}] [0 0 0 -1]
EndLayout

Thank you for sharing!
Buy One is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.