Old 12-09-2019, 01:33 AM   #1
drowo
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Location: Germany
Posts: 26
Default Reaper 6: Where has the stereo-pannig knob gone?

... and how to get it back?

Regards,

Robert
drowo is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 02:11 AM   #2
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,784
Default

Quote:
Originally Posted by drowo View Post
... and how to get it back?

Regards,

Robert
Right click on the pan knob. Pick your flavour.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 02:25 AM   #3
drowo
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Location: Germany
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Softsynth View Post
Right click on the pan knob. Pick your flavour.
How to click on a knob which is simply not there? That's my problem ...
But from you post I read that it actually should be there!?
drowo is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 02:31 AM   #4
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,073
Default

Has the pan knob been turned off in the Theme Adjuster by any chance?

If you are not sure, open Theme Adjuster and have a look at all the options for Track Control Panel and Mixer Control Panel.
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is online now   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 02:33 AM   #5
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,985
Default

Are you referring to the knob in the TCP or MCP?

Because by default some elements are hidden in the TCP when the mixer is open.
This can be changed, for instance, by setting Layouts > Track Panel to B, as shown here, starting at 0:55: https://youtu.be/I8LTBlNzmhA?t=55
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 04:05 AM   #6
Bazzbass
Human being with feelings
 
Bazzbass's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: The Land of Oz
Posts: 374
Default

resize the channel height and or width?
__________________
Have a GOOD time....ALL the time !
Bazzbass is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 07:28 AM   #7
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,784
Default

Quote:
Originally Posted by drowo View Post
How to click on a knob which is simply not there? That's my problem ...
But from you post I read that it actually should be there!?
You see no knob at all?
*inser fat guy joke*

Maybe you have made the mixer tracks so short the icon has disappeared. Hover your mouse just about the FX line and drag up until you see all the options you want.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 12:54 PM   #8
drowo
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Location: Germany
Posts: 26
Default

Thanks for your answers!
- I don't see any panning knob, neither in MCP nor TCP
- No, I did not adjust themes, neither in Reaper v5 nor in v6 and did't plan to do so in Reaper v7
- I just upgraded from v5.99 to v6.0.1
- yes, I resized to see if this brings back the pan-control - no luck.

I will look at this "theme adjuster" thing and see if I can get the pan control back.

Regards,

Robert

EDIT: sorry, I must have been blind ... or looking in the wrong place. Resize actually does show the knob.

Last edited by drowo; 12-09-2019 at 01:00 PM.
drowo is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2019, 09:04 PM   #9
locombiano
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by drowo View Post
Thanks for your answers!

- I just upgraded from v5.99 to v6.0.1

I will look at this "theme adjuster" thing and see if I can get the pan control back.
Same thing happened to me. When I reach a certain number of tracks, whole screen resizes and pan knob dissapears.

"Theme adjuster" let me put pan knob again.

Regards.
locombiano is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2019, 09:29 PM   #10
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,193
Default

You can set the default in files > project settings, but no such option as, pan mode: nothing, in there.
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 12-11-2019 at 10:36 PM.
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 03:29 PM   #11
tapcity
Human being with feelings
 
tapcity's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 41
Default Pan Knob Found!

In Actions, Search "Theme". Open the "default 6 theme adjuster", unchoose "Hide" for all possible manifestations of the Pan knob. There are a few tabs you might have to scroll through. For me the Save Button disappeared when I tried to click on it. Or was that a bug? Or a tool tip?
But pushing the dock button (upper right) after "Un-Hiding" got me the pan knob back.

I'd been switching to other themes all week till I figured that out.

By the way the theme docks to the bottom of the screen minimalized. Terminating it vanquished my Pan knob the first go round. Did it all again and then "X-ed"the theme window closed.
The Pan knob titles don't stay attached to the knob/knobs with track resizing. . .

Love the 6 colors. . .

Last edited by tapcity; 12-12-2019 at 03:37 PM.
tapcity is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.