Old 12-06-2019, 12:39 PM   #201
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,821
Default

Hey WT

Just found a small anomaly- volume label (db) still gets cut off when lowering to a -xx.xx db amount. This is win 10 side. (from 6.0 to the latest dev1205 release)



Best regards
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 12:44 PM   #202
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,721
Default

Thanks Janne83. I did fix this but it doesn't seem to have stuck; I'll do it again
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 03:16 AM   #203
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 19,151
Default Version 6.1 TCP display error

I already posted this in bug reports & got little or no response, so let`s hope WT will take notice & see what is wrong.

If a value greater than -9 is entered in the tcp volume setting, the display goes from -9.0dB to -10.0dE, indicating that the right hand side of the dB part is getting truncated. Sort of like there is a window there & if too much text is entered, the right hand side is hidden.
This doesn't happen with positive values above 10.

Hopefully this can be fixed easily, as I am finding it irritating now I am aware of it.
__________________
"What a dick comment. I'm gonna make sure to avoid your name." Dicks other than Trump can speak????
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 04:12 AM   #204
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,721
Default

This should be fixed in v6.01+dev1206, thanks!
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 05:35 AM   #205
jnif
Human being with feelings
 
jnif's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,054
Default

After dimming track colors in Theme Adjuster, how can I get the track colors brighter again?
I can open the same project again without saving changes. But if I have done other edits that I have to save, then how to get the bright track colors back?

I think there should be track color brightness adjustment buttons (+ and -) in Theme Adjuster. Not just dimming.

jnif
jnif is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 05:53 AM   #206
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,721
Default

That's not how it works, it would need a full track colour history to be kept, and that's already being done by the Reaper undo system.

Imagine your original colour was pure red : [255,0,0]. Then the dimmer subtracts 10 from each channel, your colour is now [245,0,0], a bit dimmer. If another button were to add 10 back on, you'd have [255,10,10] which is, obviously, not your original colour.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 06:28 AM   #207
arjunned
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Default "Dim custom colors on selected tracks" function...

Is the "Dim custom colors on selected tracks" function from the theme adjuster available as a separate script? Thanks!
arjunned is online now   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 01:15 AM   #208
dangguidan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 116
Default

In MIDI editor, if the note color is defined by track, the color and contrast of notes will be very dim, and the edge of notes will be very fuzzy. Has anyone else encountered this problem?
For me, the two most commonly used definitions are velocity and track. At present, everything else is very good.
dangguidan is online now   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 03:02 AM   #209
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,821
Default

Quote:
Originally Posted by Janne83 View Post
Hey WT

Just found a small anomaly- volume label (db) still gets cut off when lowering to a -xx.xx db amount. This is win 10 side. (from 6.0 to the latest dev1205 release)



Best regards
This one is fixed with dev1207.

Thanks
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 06:09 AM   #210
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 19,151
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
This should be fixed in v6.01+dev1206, thanks!
Knew I shoulda asked you first! Thanks back to you!
__________________
"What a dick comment. I'm gonna make sure to avoid your name." Dicks other than Trump can speak????
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 07:37 AM   #211
Lannister
Human being with feelings
 
Lannister's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Norway
Posts: 113
Default Instrument Tracks

Am I missing something or is it not possible to shrink the height of an instrument track unless it's in a folder (in which case it's easy to do)?
Lannister is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 08:44 AM   #212
jnif
Human being with feelings
 
jnif's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,054
Default

Stretch marker rate values are almost invisible in selected items.

Also the rate line between markers could be a bit more visible.
Tested in v6.01+dev1206.

Here is the same example using Default 5.0 theme for comparison.



jnif
jnif is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 11:30 AM   #213
blumpy
Human being with feelings
 
blumpy's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 288
Default TCP Mute/Solo left or right of meter

It would be really nice to be able to move the mute/solo buttons in TCP to the left or the right of the meters. I like have long meters but also want all the track controls together.
blumpy is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 11:46 AM   #214
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 6,443
Default

- Theme adjuster needs fonts/sizes for Linux. Whatever it's ending up with now is too large in many places. https://imgur.com/pKpEvuO.png

- Being able to close the window with Escape is pretty nice...
Code:
  local char = gfx.getchar()
  if char >= 0 and char ~= 27 then
    reaper.runloop(runloop)
  end
Lokasenna is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 01:47 PM   #215
rluka
Human being with feelings
 
rluka's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 244
Default

When an project is opened this is the what comes up everytime
this project is loaded
(see below)

https://drive.google.com/open?id=1pI...SORpwi_us3UN6b

This picture (below) shows what was changed but it wont save even when the project is re-saved...Always defaults to the first picture

https://drive.google.com/open?id=1Ml...hdNyq20swkGrg8

Is there something that I am missing?
Win 10/64bit

Thanks for the great theme!!!!!
Ron L
__________________
Ron L, i7 laptop x64, Win7pro/x64(dual boot), 7200rpm hd, 2 ext. hd, Scarlett 2i4, Event 20/20 audio monitors, 1 ext. video monitor, Novation Launch Control XL, REAPER x64, Sonar Platinum http://www.ronlukawitski.com
rluka is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 02:18 PM   #216
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,721
Default

Quote:
Originally Posted by Lannister View Post
Am I missing something or is it not possible to shrink the height of an instrument track unless it's in a folder (in which case it's easy to do)?
I'm not sure what you mean, but it might be this : please uncheck Options > Preferences > Audio > Recording > [ ] Always show full track control panel on armed tracks.

Is that it?

Quote:
Originally Posted by jnif View Post
Stretch marker rate values are almost invisible in selected items.
Nice catch, thank you. The selected state has been brightened since I last looked at that.

Quote:
Originally Posted by rluka View Post
When an project is opened this is the what comes up everytime
this project is loaded
Could you please check if you're having the problems discussed in this thread? If so, could you go through the steps described and report back there please?
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 03:22 PM   #217
Lannister
Human being with feelings
 
Lannister's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Norway
Posts: 113
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
I'm not sure what you mean, but it might be this : please uncheck Options > Preferences > Audio > Recording > [ ] Always show full track control panel on armed tracks.

Is that it?
It was indeed, thanks!
Lannister is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 03:37 PM   #218
Stevie
Human being with feelings
 
Stevie's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Urkrain/Russia
Posts: 196
Default

can i ask to dim a midi item color on highest velocity? super red color is toxic.
maybe there is a way to do it by myself?
Stevie is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 04:40 PM   #219
TobyAM
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Location: Hollywood, CA
Posts: 46
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Hmm yes there is something screwey going on there, thanks. I'll look into it.
Seems fixed now!
TobyAM is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 09:59 PM   #220
rluka
Human being with feelings
 
rluka's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 244
Default

Quote:
Could you please check if you're having the problems discussed in this thread? If so, could you go through the steps described and report back there please?
Sorry for bothering you....The problem was posted on the other thread and finally figured it out (after posting) and then posted what worked for me
__________________
Ron L, i7 laptop x64, Win7pro/x64(dual boot), 7200rpm hd, 2 ext. hd, Scarlett 2i4, Event 20/20 audio monitors, 1 ext. video monitor, Novation Launch Control XL, REAPER x64, Sonar Platinum http://www.ronlukawitski.com
rluka is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 05:22 AM   #221
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Obtoose, U.S.A.
Posts: 2,090
Default

Quote:
Originally Posted by dangguidan View Post
In MIDI editor, if the note color is defined by track, the color and contrast of notes will be very dim, and the edge of notes will be very fuzzy. Has anyone else encountered this problem?
if i understand correctly, color-by-track (and its selected color version) is not a theme-controllable parameter. if i'm wrong, can someone please indicate which part of colormap i can edit to control selected color-by-track midi data? both fill and outline?

edit - no need. i've confirmed that colormap has no effect on track-colored midi.
we need need need to be able to specify "selected" color.
i can't see what's selected at all in 6 - it was already hard to do in 5

look at this for 1 second and tell me what's selected
(or don't, because i don't remember and wouldn't be able to tell you the answer)
edit: it's the blue notes with the lighter outline.
ugh, just let me define that outline color myself

__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° can't see what midi is selected when using "color by track"

Last edited by mccrabney; Yesterday at 05:55 AM.
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 07:36 AM   #222
Stroudy
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 391
Default

Hey WT, would you consider releasing your working files for the theme? Not sure what you use, but if you would consider releasing the Sketch or Photoshop or Illustrator or Affinity etc etc files?

I've asked before, but it may have been overlooked.

No worries otherwise

BTW, on the mac, I'm finding most of the text sizes way too small. Are there any in-depth explainers to change those? By trial and error, I've managed to change SOME of the walter fonts, but this has a knock-on effect with other areas and is not reflected in all TCPs and MCPs i.e. A,B & C with the various sizes?

cheers
Stroudy is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 09:06 PM   #223
dangguidan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by mccrabney View Post
if i understand correctly, color-by-track (and its selected color version) is not a theme-controllable parameter. if i'm wrong, can someone please indicate which part of colormap i can edit to control selected color-by-track midi data? both fill and outline?

edit - no need. i've confirmed that colormap has no effect on track-colored midi.
we need need need to be able to specify "selected" color.
i can't see what's selected at all in 6 - it was already hard to do in 5

look at this for 1 second and tell me what's selected
(or don't, because i don't remember and wouldn't be able to tell you the answer)
edit: it's the blue notes with the lighter outline.
ugh, just let me define that outline color myself

Yes, notes in the MIDI editor become blurred when the track has some color set.
If the track is the default color, the note in the MIDI editor is clear and distinguishable, but there is no way to know which track the current note belongs to through the color? This is very troublesome in the complex MIDI project.
dangguidan is online now   Reply With Quote
Old Today, 03:45 AM   #224
dimitar
Human being with feelings
 
dimitar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 701
Default

Hello guys, on old Reaper 4.99-5
I always used the Master docked on Right and Media Browser on the same place.
When switching between the two ,the the width always was stored and when switch back from wide Media browser to narrow Master Mixer, it was returning back to the previous width - state.
Now, it always stays on the media browser size.

Oh and Reaper 6 is awesome! Keep the great work and great new GUI - UI

Dimi
__________________
Product Specialist for Kuassa
http://www.kuassa.com
http://www.nalbantov.com
dimitar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.