Old 12-10-2019, 12:22 PM   #1
wunstel
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 5
Default No Track Selected after Track Delete

I'm new to Reaper and I've changed many settings. I must've altered something and I can't figure out what. I'd like to restore to previous behavior:

Previous/expected behavior:
1) Select track 2.
2) Delete track 2.
3) Track 2 (formerly track 3) is selected.

Current behaviour
1) Select track 2.
2) Delete track 2.
3) No track is selected.
wunstel is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 12:28 PM   #2
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,981
Default

Not sure if there's a setting for this (at least I haven't found one when doing a quick look).


But another option to try is to make/use a Custom Action containing the following two Actions:
Quote:
Remove items/tracks/envelope points (depending on focus)
Track: Select last touched track

General info about Custom Actions can be found here: https://www.reaper.fm/videos.php#15Evzb7rWCo
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 12:31 PM   #3
wunstel
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 5
Default

Appreciate the reply. Already did exactly that and it works just fine when deleting one track. Deleting multiple tracks results in no track selection.
wunstel is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 12:41 PM   #4
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,981
Default

Quote:
Originally Posted by wunstel View Post
Deleting multiple tracks results in no track selection.
Ah, OK. I guess this one should be possible via scripting (storing the index of the first selected track / deleting the selected tracks / recalling the stored track index for selection).

So I'd suggest to post this question directly into the Scripting area: https://forum.cockos.com/forumdisplay.php?f=3
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 04:12 PM   #5
wunstel
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 5
Default

I temporarily removed settings folder and the behavior is the same. I was mistaken about that. I'll write a script eventually. Thanks for your guidance. 👊
wunstel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.