Old 11-21-2019, 06:48 PM   #41
BenK-msx
Human being with feelings
 
BenK-msx's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Whales, UK
Posts: 5,739
Default

Will this work in my new Cybertruck so I can record and mix whilst it drives me autonomously through a dystopian future?

Great stuff look forward to add-ons n tweaks
BenK-msx is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 06:51 PM   #42
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,623
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
various pop up windows are coming up in the bottom left corner of my screen, where they used to be centered.

scripts, cycle action pop ups, import media prompt. Not everything but a lot of things
Edit: thanks, fixing!

Last edited by Justin; 11-21-2019 at 07:14 PM.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 06:57 PM   #43
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,623
Default

Quote:
Originally Posted by Peevy View Post
It's really coming along nicely, with some fantastic features. But I'm wondering if something is going to be done soon about the track scaling problem in the tcp when using the default 6.0 theme when using anything above 100% scaling.
It's not "anything above 100%", rather it's "values between 101% and 130% or so" (and maybe between 151% and 180% too). Looking at some workarounds.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 07:08 PM   #44
MRMJP
Human being with feelings
 
MRMJP's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Milwaukee, WI USA
Posts: 1,926
Default

If we have been using the 6.0 alpha themes with 5.x versions, do we have to do anything special to be using the true 6.0 theme? Or is installing 6.0 and using that default theme enough?
__________________
iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD • MacOS 10.14.6 RME AES HDSPe
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD • MacOS 10.14.6 RME AES HDSPe
https://www.mysteryroommastering.com/ - https://www.justincarlperkins.com/
MRMJP is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 07:09 PM   #45
Edison
Human being with feelings
 
Edison's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 145
Default New template

And the new template with implements of version 6.0 theme adjuster. It would be very welcome for translators like me.

Thanks Devs!
__________________
REAPER, em constante evolução!

Last edited by Edison; 11-21-2019 at 07:34 PM.
Edison is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 07:37 PM   #46
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 398
Default

The outdated license prompt shows some incorrect info:



It should be v6.x and v5.x respectively.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 07:55 PM   #47
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,623
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
The outdated license prompt shows some incorrect info:



It should be v6.x and v5.x respectively.
Thanks!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 08:25 PM   #48
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 398
Default

When both notes and events are drawn to grid and you click on a previously selected note, the right-hand point (relative to the note) disappears:

Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 09:31 PM   #49
D Rocks
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Quebec, Canada
Posts: 547
Default

This is massive stuff - thanks a load!!!
Quote:
+ MIDI editor: display and edit CC/velocity as dots and lines, CCs as linear and curved envelopes, similar to track envelopes
+ Routing: add track wiring view
+ Theming: new Default 6.0 theme with theme adjuster script allowing for extensive customization of the new default theme
+ Theming: layout DPI translation for HiDPI/Retina displays
+ Tracks: complete overhaul of track/mixer panels for performance
+ Windows: HiDPI awareness and display improvements (auto-rescale more UI when running HiDPI aware)
Small typo here - should be "conversion"
Quote:
+ Resampling: optimize and greatly improve quality of resampling for convesion between common rates
__________________
Alex | www.drocksrecords.com | Thanks for REAPER
D Rocks is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 10:18 PM   #50
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,777
Default

Wow yeah, a lot of good midi stuff.

Quote:
+ MIDI editor: add preference to automatically reduce CC events when drawing
Hopefully this will have a corresponding action.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is online now   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 11:48 PM   #51
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,815
Default

It has an action (toggle). Just doesn't have menu entry.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 01:04 AM   #52
ReaDave
Human being with feelings
 
ReaDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Adelaide, South Australia (originally from Geelong)
Posts: 5,514
Default

Wow! I wasn't expecting this so suddenly! Lots of goodies to investigate here!

One thing I noticed is the sws builds on lol. Are they necessary in running V6 rc1 or will the last installed sws build work?
ReaDave is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 01:12 AM   #53
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 77
Default

Good stuff but everything is the same for me.

Important expectations that come to my mind;

. Playlist ( like pt, s1, logic...)
. Duplicate Tool : Active/Alternate Playlist, Automation, Inserts/Sends, Group,
. Edit & Mix Group
. Pro tools Style Ruler
. Alphabetic slots

and more but no need to count...

It's unnecessary to even think of it with Reaper 6. If it gives the same performance enough for me.

Good stuff, congratulations.

Last edited by alphoc; 11-22-2019 at 05:03 AM.
alphoc is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 01:33 AM   #54
Mosaic Music
Human being with feelings
 
Mosaic Music's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Los Angeles
Posts: 14
Default

Very nice, seems like a lot of great additions and changes!

There seems to be a lot of adjustments to the MIDI editor. Any news as to whether the bug of step input not correctly entering in notes at the edit cursor has been fixed?

(For reference, https://forum.cockos.com/showthread.php?t=222626 )
Mosaic Music is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 01:57 AM   #55
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,196
Default


The fact that wires in track routing goes off screen can makes very difficult to understand to real destination of a wire. The example above is jus one wire, but imagine if where many.



Several ideas:
  • straight wires (with right angles) which don't goes off screen
  • mouse hover coler highlight for wires
  • Tooltip infos on mouse over for source / dest track.
Cheers !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 01:58 AM   #56
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 684
Default

Oh my god, that's christmass day.
dupont is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 02:15 AM   #57
DANIELE
Human being with feelings
 
DANIELE's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Florence, Italy
Posts: 363
Default

Great to see V6.0 finally.


Does this V6.0 RC1 version include all new implementations (new theme included) or is it just a new iteration of V5.xxx?
__________________
Audio: AKG-K240 MKII, Adam A7X, Audient iD22 - Steinberg UR22; Piano: Yamaha P-250 - NI S88 MK1;
!!DANIELE EPIC ORCHESTRAL MUSIC!! |*| STAR WARS SERIES
DANIELE is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 02:21 AM   #58
kris.audioplanet
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: Poland
Posts: 70
Default VST3 intsuments

For some reason I don't see the VST3 instruments any more.
kris.audioplanet is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 03:06 AM   #59
Tale
Human being with feelings
 
Tale's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Netherlands
Posts: 3,022
Default VERY important bug

All blocks in Blocks (Tetris) are black, see attached screenshot. This obviously makes v6.0rc1 unusable for me...
Attached Images
File Type: jpg Blocks.jpg (38.9 KB, 254 views)
Tale is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 03:10 AM   #60
Ivannn Bennnettt
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 304
Default

+ Routing: add track wiring view
Unfortunately no any progress or changes on it.
Looks like I got my hopes up.
Thank you much anyway.
Ivannn Bennnettt is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 03:29 AM   #61
hoshido
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 7
Default

Still, nothing new with media explorer. I really hope it will have something with this.
I work with so many libraries, searching for them manually was such a pain.
hoshido is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 04:17 AM   #62
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,926
Default

I'm not sure that it is a good idea to release v6.0 so early. There are still so many bugs and missing functions in some of REAPER's flagship features such as Automation Items. Would it not be better to promote these out of their beta stage before releasing v6.0?
juliansader is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 04:44 AM   #63
ramses
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 623
Default

Yay! Version 6, how about that. Seems stable enough, perfectly usable. Cool stuff in the works it seems.
ramses is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 04:55 AM   #64
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Doopt, Florida
Posts: 2,180
Default

i was dearly hoping that this would have been addressed in a v6 beta.

post 18, to which schwa asked that i bring it up in the next dev cycle

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=220649
(post 18) https://forum.cockos.com/showpost.ph...2&postcount=18

issue - the disparity between "active" vs "inactive" midi items

i've been (hopefully) politely hammering this issue for quite a while and have not found a better way to manage it. single track + multi-item midi editing remains REAPER's achilles heel.

while i like the work done with midi cc curves, that new feature only hilights this underlying problem. REAPER supports multiple, overlapping cc curves (of the same parameter) better than it supports single, "monophonic" curves.
__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° wishing noteoffs could extend beyond item end (dangle)
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 04:58 AM   #65
benf
Human being with feelings
 
benf's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: France
Posts: 2,661
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
I'm not sure that it is a good idea to release v6.0 so early. There are still so many bugs and missing functions in some of REAPER's flagship features such as Automation Items. Would it not be better to promote these out of their beta stage before releasing v6.0?
Who cares ? There were so many important new features between v5 and v6 that would be worth it a major version in other softwares...

That v6 rc is a very fine birthday present for me ! (not sure the devs made it intentionally )
__________________
Listen and download my music on https://benest.bandcamp.com/
benf is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:09 AM   #66
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Doopt, Florida
Posts: 2,180
Default



this behavior (overlapping CC on same lane) should never be permitted.
curves drawn across items should reference each other, so that the curve is unbroken
__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° wishing noteoffs could extend beyond item end (dangle)
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:26 AM   #67
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 684
Default

ReaEQ in MCP window is not height enough : curve at the top is not visible.
Also I find the dot too big.
dupont is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:32 AM   #68
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,446
Default

Quote:
Originally Posted by mccrabney View Post
this behavior (overlapping CC on same lane) should never be permitted.
curves drawn across items should reference each other, so that the curve is unbroken
This is definitely a live-with-it, at least for now. What is being drawn is what will play back (by default*); each item will interpolate evens from its own curve, just as in previous versions of REAPER each item would play back its own CC events. Basically, don't overlap media items that both have CC data on the same control/channel.

* the exception is that the display will not match playback if the item mix behavior is set to the non-default "items always replace earlier items". It's reasonable to not display the overlapping part of the earlier item in that case, so we can make that change for a later version.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:33 AM   #69
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,815
Default

Track wiring is, for me, totally unusable because there's no left-to-right order option (Master on the right), and with moderately sized projects it is just completely not helpful because you can't even see where the cables are going (as X-Raym showed).
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:38 AM   #70
creal
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,185
Default

Great news,

Is the GUI supposed to be blurry as shown here? (see the main toolbar for example)



I'm running on win 10 pro x64, with a resolution of 125%. All other applications fits correctly, excepted Reaper 6rc1 and, surprisingly (jfyi), the Max devices of Ableton Live 10.
creal is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:39 AM   #71
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Doopt, Florida
Posts: 2,180
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
This is definitely a live-with-it, at least for now...Basically, don't overlap media items that both have CC data on the same control/channel.
even if you don't overlap midi items, you still end up with this:



what i'm hearing is that, if they expect a consistent editing workflow,
users should not be using multiple items in a midi track.
this makes section movement and duplication a huge pain
to say nothing about "zoom to contents" in the midi editor
__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° wishing noteoffs could extend beyond item end (dangle)
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:42 AM   #72
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,815
Default

^^^^^ Basically, MIDI CC chasing should take interpolation into account.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 06:06 AM   #73
Ameliance SkyMusic
Human being with feelings
 
Ameliance SkyMusic's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Ukraine
Posts: 112
Default

Devs, I have an idea how to fix it: https://streamable.com/5gnz0

(I use custom actions + scripts + cycle actions but you can use it principles)

Last edited by Ameliance SkyMusic; 11-22-2019 at 06:35 AM.
Ameliance SkyMusic is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 06:23 AM   #74
maxdembo
Human being with feelings
 
maxdembo's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: All Hallows End
Posts: 223
Default

Beautiful. Thanks to everyone who helped Cockos and Cockos themselves.

Looking forward to the final release.

Thanks folks!
__________________
http://soundcloud.com/ear
maxdembo is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 06:27 AM   #75
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Doopt, Florida
Posts: 2,180
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Basically, don't overlap media items that both have CC data on the same control/channel.
this is easier said than done. in the following use case, a user might want to begin recording notes/cc via midi
overdub in the empty space between existent items. (time selection provides the bounds for the newly created midi item)



note that if pitchbend was recorded in the new midi recording seen above, you'd end up with overlapping items that
both have CC data on the same control/channel. this will make for the incomprehensible editing scenario i posted
previously, even if the CCs aren't necessarily in the same place at the same time.

basically, this behavior is going to result in user confusion. it's just going to happen.
__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° wishing noteoffs could extend beyond item end (dangle)
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 06:48 AM   #76
Alez156
Human being with feelings
 
Alez156's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Venezuela
Posts: 68
Default MIDI Editor starts lagging considerably when maximized

Hello, thank you so much for everything you do!

I am on 2015 Macbook Pro OSX 10.14

MIDI Editor starts lagging considerably when maximized:


MIDI editor works pretty well in all sizes and dockings. But when the MIDI Editor window is maximized it is impossible to work with. It starts freezing.
Alez156 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 07:35 AM   #77
albatteur
Human being with feelings
 
albatteur's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: France
Posts: 1,177
Default

Great job. Well done!
It would be great to be able to enlarge individually the tracks that contain the cocko's effects, a bit like the floating individual master.
And one day with all the other effects.
I'm dreaming!
Sorry about the off topic.
albatteur is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 07:37 AM   #78
StalwartHipster
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
Default

This is the best thing since the invention of the optical mouse!
StalwartHipster is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 07:45 AM   #79
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,926
Default

Quote:
Originally Posted by Alez156 View Post
Hello, thank you so much for everything you do!

I am on 2015 Macbook Pro OSX 10.14

MIDI Editor starts lagging considerably when maximized:

MIDI editor works pretty well in all sizes and dockings. But when the MIDI Editor window is maximized it is impossible to work with. It starts freezing.
Another user has reported something similar in the macOS forum: MIDI editing is so hard to do, slow, sticky and not comfortable immediately reacting, but I'm not sure whether the other user is using a dev version.
juliansader is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 09:25 AM   #80
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 832
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
I'm not sure that it is a good idea to release v6.0 so early. There are still so many bugs and missing functions in some of REAPER's flagship features such as Automation Items. Would it not be better to promote these out of their beta stage before releasing v6.0?
I'm fully with Julian on this one. I saw the V6 default theme has also gone to RC1. Pretty much the first time in history something has gone from an Alpha to an RC that I know of. It's not even close to being done (which WT will be the first to admit).

I mean no offense by this whatsoever, but this is a really messy way of doing this. The RC1 seems very arbitrary and forced.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.