Old 11-23-2019, 09:17 PM   #1
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,586
Default v6.0rc3 - November 23 2019

v6.0rc3 - November 23 2019
+ csurf_www: fix hung connection if requesting a directory path on linux/macOS [t=227491]
# Media items: skip MIDI takes when adding automatic stretch markers
# ReaScript: use fixed-width font for console output window
# Windows: make Ctrl+A in directory cleanup behave better in more instances [t=227456]
# macOS: restore Cmd+A behavior in directory cleanup window (5.985 change)
- theme and theme script updates

Changelog / Pre-Releases
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 09:26 PM   #2
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,586
Default

Quote:
# Windows: make Ctrl+A in directory cleanup behave better in more instances [t=227456]
If there is a filename in the list that starts with the letter 'A', then only that file gets selected, happens in 5.987 also.

Windows 10 x64
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 09:39 PM   #3
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 398
Default

The CC bezier tension glitch is still here.

Steps to reproduce the issue:
1. draw a note;
2. place two CC events within the note's length;
3. change bezier tension of the first point;
4. select the note and then click on it once again - the CC curve changes by itself.

Note: it seems to be important that no CC events are placed after the 2nd point.

Here's another licecap:

Last edited by Neutronic; 11-24-2019 at 01:03 AM.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 10:13 PM   #4
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,586
Default

When I run this action on track volume envelope REAPER crashing.
Envelope: Insert 4 envelope points at time selection

Windows 10 (1909) x64
DMP file.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 10:25 PM   #5
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,391
Default

SWS contextual toolbars and Script: me2beats_Toggle exclusive solo for track under mouse.lua are broken for TPC, but not MCP. They still work for both in v5.987.
__________________
Myyy Wyyyrd Music
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 10:58 PM   #6
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,989
Default

Quote:
Originally Posted by foxAsteria View Post
SWS contextual toolbars and Script: me2beats_Toggle exclusive solo for track under mouse.lua are broken for TPC, but not MCP. They still work for both in v5.987.
SWS 2.10 is not compatible with REAPER v6's new TCP/MCP architecture. You can use the builds on LoL while waiting for 2.11.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=227437

Last edited by cfillion; 11-23-2019 at 11:15 PM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 11:48 PM   #7
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,391
Default

Good to know there's a fix, thanks!
__________________
Myyy Wyyyrd Music
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 02:50 AM   #8
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,847
Default

# macOS: restore Cmd+A behavior in directory cleanup window (5.985 change)

Yes, this is great, works for me again, i am very happy.
Many thx Cockos ! 🙏🏼👌🏼
__________________
Reaper - OSX (always latest version)
OSX Catalina (always latest version)
My Reaper Tips&Tricks: https://www.youtube.com/user/vanhaze2000/playlists
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 06:49 AM   #9
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 127
Default

How to disable the new display of icons? After each 6rc update, you should remove the toolbar icon folder and insert the old folder from version 5.
New icons look bad in custom themes
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 07:03 AM   #10
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 127
Default

Also, maybe I don’t see how to turn off the move of the edit cursor when clicking on the Velocity / CC lane? I do not use the move of the edit cursor in all sections of mouse modifiers, and there you can configure it for yourself
Video: https://drive.google.com/open?id=1jo...k9gbcBinMfd8Kv
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 07:08 AM   #11
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
When I run this action on track volume envelope REAPER crashing.
Envelope: Insert 4 envelope points at time selection

Windows 10 (1909) x64
DMP file.
I confirm this. Windows 10 (1607) x64
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 07:09 AM   #12
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,451
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
When I run this action on track volume envelope REAPER crashing.
Envelope: Insert 4 envelope points at time selection
Fixing, thanks.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 07:13 AM   #13
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,451
Default

Quote:
Originally Posted by Yanick View Post
Also, maybe I don’t see how to turn off the move of the edit cursor when clicking on the Velocity / CC lane? I do not use the move of the edit cursor in all sections of mouse modifiers, and there you can configure it for yourself
What do you have set as the default mouse modifier for "MIDI CC event" ?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 07:18 AM   #14
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
What do you have set as the default mouse modifier for "MIDI CC event" ?
I use the default setting "Move CC event (Just move)"
__________________
My scripts for rendering
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 07:28 AM   #15
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 127
Default

If necessary, I will put the edit cursor by clicking on the timeline. When editing, I don’t use it, because I can lose the playback start point
__________________
My scripts for rendering

Last edited by Yanick; 11-24-2019 at 07:33 AM.
Yanick is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 08:05 AM   #16
PhelixK
Human being with feelings
 
PhelixK's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 164
Default rc3

Wow, great to see everything enclosed. RC-3 installed just fine here on Catalina as well.

Quote:
- Script mouseover fixes (hurrah)
Awesome, Ghostbusters dropped by!!🎶


Some suggestions and feedback for theme color appearances,

MCP fxlist and fxparm line dividers
I find the dividers hard to see. Perhaps a brighter line for both, or individually colored:

Tab Control colors
I find the tint too bright/disturbing. Probably just my personal preference, buut here's an alternative. Tab color differentiated from the default cyan-grey:




ME notes names
Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Oooh yes, with all of this colormap tweaking I mustn't forget to balance that. Thanks!
How about increasing the alpha blend 0.5 > 1.0 ?
Here's an example using normal 1.0. Text a little more visible on un-selected notes. Perhaps it creates other problems, or maybe there's a better solution to this (?)

PhelixK is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 10:11 AM   #17
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 685
Default

EQ dots are not visible in MCP if > or < 12 dB
Attached Images
File Type: jpg Sans titre.jpg (38.7 KB, 150 views)
dupont is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 11:10 AM   #18
RobinGShore
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 409
Default

A couple thoughts/requests regarding the new option to show TCP on the right
  • Can the vertical scroll bar be shown to the right of the TCP? It feels weird having it be between the arrange and the TCP
  • Possible for the TCP layout to be automatically mirrored horizontally?
RobinGShore is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 11:51 AM   #19
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,391
Default Track Wiring View

As I recall, the right to left flow of Track Wiring View was almost universally disliked last time we saw it. Why is it still like this guys?

Any reason why the flow couldn't at least optionally be left to right (ins on the left and outs & master on the right)? I find it incredibly disorienting like this.

Needs some wheel-zooming and hand-scrolling capabilities pretty badly too imo...
__________________
Myyy Wyyyrd Music
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 01:09 PM   #20
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 449
Default

Quote:
Originally Posted by foxAsteria View Post
As I recall, the right to left flow of Track Wiring View was almost universally disliked last time we saw it. Why is it still like this guys?

Any reason why the flow couldn't at least optionally be left to right (ins on the left and outs & master on the right)? I find it incredibly disorienting like this.

Needs some wheel-zooming and hand-scrolling capabilities pretty badly too imo...
I'd think a top to bottom, left to right flow and zooming would be huge improvements.
Funkybot is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 02:14 PM   #21
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 19,351
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
I'd think a top to bottom, left to right flow and zooming would be huge improvements.
+1 (filler added cos +1 is too short}
__________________
"What a dick comment. I'm gonna make sure to avoid your name." Dicks other than Trump can speak????
ivansc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.