Old 11-29-2019, 10:16 AM   #1
martifingers
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,822
Smile Oxygen 49 keyboard issue

I’m trying to map actions onto my Oxygen 49 keyboard. Everything is fine so far except that the RECORD only works if I press and keep holding the button (labelled C32). Any ideas how I can change this? It’s sort of impractical!
martifingers is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 10:55 AM   #2
nait
Human being with feelings
 
nait's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 711
Default

What about mapping it to the action: SWS: Transport record/stop? Or transport: record.

It looks like my keyboard (Impact LX25+) maps to the latter.
__________________
My Rig (also serves as my gaming PC): Asus Z270A Prime Mobo, i7-6700k, 32GB RAM, Samsung 960 Evo 500gb NVMe, Crucial 1TB NVMe, NVidia GTX 1070, Focusrite Scarlett 2i2, Nektar Impact LX25+ MIDI Controller Keyboard.
nait is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 12:58 PM   #3
martifingers
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,822
Default

Hi Nait. Good point - but just having tried both it was the same problem. Must be something about the Oxygen 49 sending the STOP command immediately it's released?
martifingers is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 01:26 PM   #4
nait
Human being with feelings
 
nait's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 711
Default

Maybe open the action list, and use the Find shortcut button.. then hit your record and see what all it maps to. Is it perhaps also mapped to stop? I think, if anything, you should only have it mapped to "Transport: record" ONLY.

Outside of that, yeah, I dunno.. maybe check the Oxygen49 manual to see what it does with that button. If there's an app for the keyboard, maybe a setting has to be changed there.
__________________
My Rig (also serves as my gaming PC): Asus Z270A Prime Mobo, i7-6700k, 32GB RAM, Samsung 960 Evo 500gb NVMe, Crucial 1TB NVMe, NVidia GTX 1070, Focusrite Scarlett 2i2, Nektar Impact LX25+ MIDI Controller Keyboard.
nait is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 01:53 PM   #5
nait
Human being with feelings
 
nait's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 711
Default

This thread might help:

https://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=152275

Sounds like it is some sort of keyboard setting. If that thread doesn't have the exact answer, maybe the manual or another thread will, but sounds like the button is set to "momentary" vs. "toggle".

This thread may help sort of too, even though it's for Ableton Live. Maybe you need to set up the keyboard under Preferences->Control Surfaces, if you haven't?
https://getsatisfaction.com/m-audio/...wn?full_site=1

This one may help also, it's harder to read, but there's a solution in there:
https://forum.cockos.com/archive/index.php/t-49588.html

Reading more and more, it looks like you shouldn't have to set this up manually, other than adding it as a control surface in daw of choice and maybe hitting some auto button on the keyboard to map stuff. I didn't go too much into reading it.. but you should be able to get your answer here too. The M-audio website doesn't list Reaper in the DAWs they auto set up key mappings for though.
https://getsatisfaction.com/m-audio/...ableton-live-9
__________________
My Rig (also serves as my gaming PC): Asus Z270A Prime Mobo, i7-6700k, 32GB RAM, Samsung 960 Evo 500gb NVMe, Crucial 1TB NVMe, NVidia GTX 1070, Focusrite Scarlett 2i2, Nektar Impact LX25+ MIDI Controller Keyboard.

Last edited by nait; 11-29-2019 at 02:07 PM.
nait is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 04:28 PM   #6
martifingers
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,822
Default

Thanks Nait for all the effort and time you've put into this. I will follow up and report back as soon as I can. Funnily enough I did do a little editing to stop the faulty mod wheel from messing things up...
martifingers is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 05:00 PM   #7
martifingers
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,822
Default

Well all is now good.
A combination of your links and then this:http://forum.cakewalk.com/Tip-Manual...-m3141479.aspx
Slightly unclear wording did not hold me up too long - it was really helpful to know where the problem lay (isn't it always?)
Thanks again.
martifingers is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 07:52 PM   #8
nait
Human being with feelings
 
nait's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 711
Default

Glad you were able to get it all sorted out!
__________________
My Rig (also serves as my gaming PC): Asus Z270A Prime Mobo, i7-6700k, 32GB RAM, Samsung 960 Evo 500gb NVMe, Crucial 1TB NVMe, NVidia GTX 1070, Focusrite Scarlett 2i2, Nektar Impact LX25+ MIDI Controller Keyboard.
nait is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.