Old 03-18-2019, 08:24 AM   #1
Sweetfoot
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 57
Default MIDI learn is not remembering settings

I'm trying to map encoders on a doepfer midi controller to control bootEQmkII by variety of sound (a simple eq vst). In the MIDI/OSC learn dialog, I checked the box next to "enable only when effect configuration is focused". After I hit OK, the knob still affects the mapped parameter even if the configuration window is closed. When I open the MIDI learn dialog again for that parameter, the "enable only when effect configuration is focused" is no longer checked. The same issue occurs when I try "enable only when effect configuration is visible". HOWEVER, If I check "enable only when track of item is selected" that setting seems to work as expected. Why won't the other two settings stay enabled? Am I missing a setting somewhere else?
Sweetfoot is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2019, 09:45 PM   #2
Beastmode Beats
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 225
Default

I don't think you are because I'm dealing with the same issues, sometimes the parameters aren't focused, or it could be that you used the fx parameters in the track controls which also alters the focus of the control towards the track parameter instead of the UI of the vst.
Beastmode Beats is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2019, 11:15 AM   #3
mixpan solo
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Default

This is very frustrating as I have a very similar issue. I copy from my new thread:

I want my midi controller (Arturia Beatstep) to control some FX parameters.
I use
Param and then Learn from the FX window and choose:

-- Enable only when effect configuration is in focus.

It works fine by itself.

But when I ALSO choose:
---Soft takeover (to avoid volume jumps etc.)

Reaper starts to ignore the "Enable only when effect is in focus" parameter and the parameter changes even when I 'm focused on other plugins or when I have the FX window closed. Does anybody know why this is the case? Can you reproduce this behavior? It's really frustrating because I need both options!!
mixpan solo is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2019, 11:08 AM   #4
vadimred13
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 15
Default

I have the same issue. The combination of "soft takeover" and "enable only when effect configuration is focused" (or visible), causes reaper not to save the setting.
vadimred13 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2021, 11:01 AM   #5
count-bak
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 14
Default

Hi folks, new to the forum but not to Reaper (tho I'm not expert). Has anyone found a solution to this? I'm having the same issue with a Beatstep Pro (though I don't know if the controller is the issue or not).
count-bak is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 08:42 AM   #6
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,475
Default

Confirming! (btw Reaper v6.29rc4, 32bit & Windows10 x64)

It got me today when I was trying my arduino DIY built "one knob" micro MIDI controller

when "soft-takeover" option is checked (as it is needed when using one MIDI CC for more diffrent parameters depending on its focus) then both "Enable only when effect configuration is focused" and "Enable only when effect configuration is visible" options are not saved and thus not working correctly.

It is definite a Bug and I am going to fill a Bug report for this situation.
You can then add your confirmations, please.


EDIT: Bug reported, here is the link to Bug Report:
Learn is broken (soft-takeover & effect visibility options)
https://forums.cockos.com/showthread.php?t=253787

Last edited by akademie; 05-20-2021 at 08:56 AM.
akademie is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 08:50 AM   #7
DarrenH
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 295
Default

It's not my imagination! I was having this problem recently as well. Thank you.

Quote:
Originally Posted by akademie View Post
Confirming! (btw Reaper v6.29rc4, 32bit & Windows10 x64)

It got me today when I was trying my arduino DIY built "one knob" micro MIDI controller

when "soft-takeover" option is checked (as it is needed when using one MIDI CC for more diffrent parameters depending on its focus) then both "Enable only when effect configuration is focused" and "Enable only when effect configuration is visible" options are not saved and thus not working correctly.

It is definite a Bug and I am going to fill a Bug report for this situation.
You can then add your confirmations, please (I will add link here too then).
DarrenH is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 09:00 AM   #8
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,475
Default

Quote:
Originally Posted by DarrenH View Post
It's not my imagination! I was having this problem recently as well. Thank you.
Yeah Darren, I had also few bad moments when I tried it, hopefully devs will be be able to fix it soon, (fingers crossed)

I already posted Bug report (I added the link in my previous post).
akademie is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2021, 07:39 PM   #9
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,475
Default

This issue has been fixed in v6.36+dev0916
akademie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.