Old 09-05-2014, 07:21 PM   #1
Midnight
Human being with feelings
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Between dusk and dawn.
Posts: 153
Default Reaper and MP4s

I thought I used to be able to bring in MP4s but now I get a "Failed to load ffmpeg.dll" error message. I put a copy of that dll in the W7 system32 folder but still no luck opening MP4 media. Would be grateful for any suggestions.
__________________
Where's the rewind button on this thing?!
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 03:16 AM   #2
whiteaxxxe
Banned
 
Join Date: Jul 2014
Location: United States of Europe, Germany, M÷nchengladbach
Posts: 2,047
Default

try putting it into the Reaper directory where the Reaper.exe is. should work.
whiteaxxxe is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 05:37 AM   #3
Midnight
Human being with feelings
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Between dusk and dawn.
Posts: 153
Default MP4s

Thanks for the suggestion Whiteaxxxe but no luck. No problem playing WMV or AVIs.
__________________
Where's the rewind button on this thing?!
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 06:12 AM   #4
Fergler
Human being with feelings
 
Fergler's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,970
Default

Tried other mp4s from other sources?
Fergler is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 07:04 AM   #5
The Buddha Rats
Human being with feelings
 
The Buddha Rats's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: NYC
Posts: 312
Default

I do a lot of writing with my iphone voice memo app. I just convert all mp4's into mp3's through iTunes and import them to Reaper. Works everytime.
__________________
Les Paul, More Lennon
http://soundcloud.com/thebuddharats
The Buddha Rats is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 07:29 AM   #6
Midnight
Human being with feelings
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Between dusk and dawn.
Posts: 153
Default MP4s

Quote:
Originally Posted by Fergler View Post
Tried other mp4s from other sources?
Yes thanks. Am running the x64 version. Maybe that has something to do with the problem?
__________________
Where's the rewind button on this thing?!
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 09:35 AM   #7
Fex
Human being with feelings
 
Fex's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Portsmouth, UK
Posts: 3,370
Default

Apparently, it does.
I am able to import mp4 to Reaper x32 with no problem. Reaper x64 shows an error message.... 'Could not import 1 of 1 items!' No reason is given.
Fex is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 09:58 AM   #8
Midnight
Human being with feelings
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Between dusk and dawn.
Posts: 153
Default

Quote:
Originally Posted by Fex View Post
Apparently, it does.
I am able to import mp4 to Reaper x32 with no problem. Reaper x64 shows an error message.... 'Could not import 1 of 1 items!' No reason is given.
Cool. Thanks. I'll install the 32 bit version later today and retry.
__________________
Where's the rewind button on this thing?!
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 02:35 PM   #9
Midnight
Human being with feelings
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Between dusk and dawn.
Posts: 153
Default

Quote:
Originally Posted by Midnight View Post
I'll install the 32 bit version later today and retry.
The 32 bit version runs mp4s.
__________________
Where's the rewind button on this thing?!
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 02:51 PM   #10
Fex
Human being with feelings
 
Fex's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Portsmouth, UK
Posts: 3,370
Default

So, what's with x64?



Is this a bug?
Fex is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 11:47 AM   #11
toddhisattva
Human being with feelings
 
toddhisattva's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Austin
Posts: 287
Default Representin da x64x

Quote:
Originally Posted by Fex View Post
So, what's with x64?
I'm just gonna guess - you need a 64-bit version of ffmpeg.dll ?
toddhisattva is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 01:01 PM   #12
Midnight
Human being with feelings
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Between dusk and dawn.
Posts: 153
Default 64-Bit ffmpeg.dll

Quote:
Originally Posted by toddhisattva View Post
I'm just gonna guess - you need a 64-bit version of ffmpeg.dll ?
I couldn't find a 64-bit version on the web nor any version of it in my system32 directory. So I installed one but it didn't solve the problem.

No matter, I'll just use the 32-bit version of Windows when I want to insert an mp4.
__________________
Where's the rewind button on this thing?!
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2015, 05:20 PM   #13
Wilkesin
Human being with feelings
 
Wilkesin's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Birmingham, AL
Posts: 501
Default

Apparently this is still an issue. Is there a fix? Dont Want too have to keep the 32 bit version of Reaper installed just for this...

Actually I cant get this to work in the 32 bit version of Reaper either. It just wont import an .m4a file regardless.
__________________
ethersheets.bandcamp.com
Intel i5-2500K | MSI Mobo | 12 Gigs RAM | Win 10 Pro x64 | Reaper x64 | Studio One v3.5 x64

Last edited by Wilkesin; 08-13-2015 at 06:23 PM. Reason: addendum
Wilkesin is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 01:37 AM   #14
earhax
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 191
Default

Sorry to go necromancer on this thread, but I'm seeing the same issue now. Running win 10, x64 REAPER (not at my desk now, but think it's version 5.9.4 or so), and have the ffmpeg.dll in the REAPER plugins folder. Anyone have a clue how to resolve this?
earhax is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.