Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Today, 09:51 AM   #10801
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,203
Default

New EuCon only build is up.

Please see if it fixes the behaviour illustrated below, or at least makes it better

Quote:
Originally Posted by RobinGShore View Post
I'm seeing the same things as Nick, where automation written with the rotaries often has a jagged sawtooth pattern to it that gets worse the faster I move the knob:



It happens in both touch and latch mode. I'm pretty sure this is new behavior that popped up within the last few builds, I don't remember it happening in the earlier builds from a few months ago
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old Today, 10:04 AM   #10802
Petzi
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Location: Belgium
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Cool, you are going about it the right way, starting simple.

Please post the contents of CSI.ini, your .mst and .zon files, you can use the Code tags to make it look better, I'll use the word Lode instead of Code to fool the forum software, otherwise it will think I want to put in some code

[Lode]
Content of your file goes here
[/Lode]
Ok, so still a few struggles. 3 in fact ...

The QconLite comes with a 28x4 display, instead of a 55x2. Any idea how I could display the Pan on the 2nd line (so technically, the 2nd half of the upper line) ?

Linked to this, is there a way to clean the screen ? I'm displaying one track at a time, so the welcome screen stays on (it's on the 2nd line/half of the 1st line)

And finally ...

Code:
Widget Mute
	Press 90 09 7F
	FB_TwoState  90 09 7F  90 09 00
WidgetEnd
The mute button can set the track mute state, but it doesn't light up the LED ALthought the OUT -> Shows some action ...

Code:
IN <- Lite Mute 1.000000
OUT->Lite  90  09  7f 
IN <- Lite 90  09  00
Is there something I'm missing ?
__________________
Reaper/Pro Tools running on an overclocked ZX81. Presonus Scarlett. Guitars. Greasy fingers.
Petzi is offline   Reply With Quote
Old Today, 10:43 AM   #10803
Nick Morris
Human being with feelings
 
Nick Morris's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 470
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
New EuCon only build is up.

Please see if it fixes the behaviour illustrated below, or at least makes it better
This fixed the pan rotary jaggedness on fast turns.

Still notice -

1. when I flip the pans to the faders, reaper records the envelope properly, but the control surface fader does not follow.

2. Width on the rotaries still fights it. If I simply hold the rotary, its as if I let go. When I turn the rotary it jumps back and forth from the start point to where I am in the rotary travel.

Same happens when I flip the width to faders.

Both pan and width when flipped to faders do not update the faders on the control surface/ they don't follow.

3. Sends latch, never pop back to original position on rotary or fader. The envelope looks great for both, no jaggedness, doesnt fight movements.
__________________
www.ElaireStudios.com
Robo-Mic RMS robotic remote controlled mic stands aimed at mic'ing amps
Nick Morris is online now   Reply With Quote
Old Today, 11:41 AM   #10804
pwallin
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 65
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Just copy the first zone and rename it to something else -- TheZone, TheFlippedZone

Simply exchange the Actions for the rotary and fader in TheFlippedZone.

Set up a button to Go between something like this:

Code:
Zone "TheZone"
    ButtonThatChangesZone GoZone "TheFlippedZone"
    Fader FaderAction
    Rotary RotaryAction
ZoneEnd

Zone "TheFlippedZone"
    ButtonThatChangesZone GoZone "TheZone"
    Fader RotaryAction
    Rotary FaderAction
ZoneEnd
Great! I thought it would involve more coding. Thanks a lot.
pwallin is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:03 PM   #10805
RobinGShore
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 560
Default

Quote:
Originally Posted by Nick Morris View Post
This fixed the pan rotary jaggedness on fast turns.
I can confirm this as well. No more sawtooth envelopes when writing from the rotaries

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Thanks for the fabulous testing as usual !

Does using touch when writing width automation work if you use the old EuCon extension ?
Yup width automation works correctly in the old extension (I actually use it fairly often).


Quote:
Originally Posted by Nick Morris View Post
when I flip the pans to the faders, reaper records the envelope properly, but the control surface fader does not follow.
Did you trying switching over to aux mode temporarily then switching back to pan like I noted in my post yesterday? That fixes the pan automation problems for me
RobinGShore is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:09 PM   #10806
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,487
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
New EuCon only build is up.

Please see if it fixes the behaviour illustrated below, or at least makes it better
Hi Geoff, I'm seeing problems with Pan in the latest Eucon build.

Issue #1:
This latest build doesn't write any pan automation at all. The pan knobs move on Reaper's GUI and you'll hear the change, but no automation is actually written in Reaper.

And since there's no automation being written, there's no returning to the initial value on Touch mode.

Issue #2:
If I set the Artist mix to control Pan Right (I use Dual Pan mode by default), when touching the Rotary, the knob moves as expected. When I release the Rotary, the Pan Right parameter moves to dead center every time.

CSI Eucon+Windows issues maybe? With both issues, doesn't matter if I'm using rotaries or faders. Same result with both.
Funkybot is online now   Reply With Quote
Old Today, 04:03 PM   #10807
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,203
Default

Quote:
Originally Posted by Nick Morris View Post
This fixed the pan rotary jaggedness on fast turns.
Quote:
Originally Posted by RobinGShore View Post
I can confirm this as well. No more sawtooth envelopes when writing from the rotaries
Great, thanks for testing.

Quote:
Originally Posted by RobinGShore View Post
Yup width automation works correctly in the old extension (I actually use it fairly often).
Ah, I see where I'm going wrong, there was a whole chunk of code that was in the original extension that is missing from the new one.

However that investigation does point to another possible issue.

As it is now, CSI/Reaper can enable touch for Volume, Pan, and Pan Width.

However, as it is implemented currently in CSI/Reaper, that's it.

Before I dig deeper, just wanted to verify (and I believe this is the case) that folks want to be able to have touch automation behaviour implemented for Sends as well as FX params.

Is that the case for you good folks out there ?
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:05 PM   #10808
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,203
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
Hi Geoff, I'm seeing problems with Pan in the latest Eucon build.

Issue #1:
This latest build doesn't write any pan automation at all. The pan knobs move on Reaper's GUI and you'll hear the change, but no automation is actually written in Reaper.

And since there's no automation being written, there's no returning to the initial value on Touch mode.
Have you tried the workaround Robin mentions in the post just before yours ?

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
Issue #2:
If I set the Artist mix to control Pan Right (I use Dual Pan mode by default), when touching the Rotary, the knob moves as expected. When I release the Rotary, the Pan Right parameter moves to dead center every time.

CSI Eucon+Windows issues maybe? With both issues, doesn't matter if I'm using rotaries or faders. Same result with both.
Yes, please see the previous post on capabilities.
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:20 PM   #10809
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,637
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Before I dig deeper, just wanted to verify (and I believe this is the case) that folks want to be able to have touch automation behaviour implemented for Sends as well as FX params.

Is that the case for you good folks out there ?
Yes please
MixMonkey is online now   Reply With Quote
Old Today, 04:34 PM   #10810
kevrose
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: That London they have now
Posts: 76
Default

[QUOTE=MixMonkey;2357489]
Quote:
Originally Posted by kevrose View Post
The one from May. Is the April one still available for comparison?

It's only in the latest build that TrackTouch became FaderTouch, so that's ok. The April build is here:

https://stash.reaper.fm/v/40308/CSI%20beta-30.zip
Great, thanks. Presumably I just copy across over dylib file - will the existing surface config continue to work or do I need to edit any files such as the .ini?

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
Did you see my last post about it? I got the same error message as you until I reloaded the raw fx file (which reset the save path) and then it worked normally.
I'm sure I did try that, but will have another go tomorrow.

Btw, do you use different pages? The reason I ask is that you have a very similar setup to mine and I wonder if having the C4 to control plugins makes you less likely to need to use faders for different functions. I'm not sure why I might need them.

I've found that CSI has actually made me think about what my workflow is and could be - never really considered that I actually had a workflow until then! (I'm probably just using around 10% of Reaper's capabilities )
kevrose is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:36 PM   #10811
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,487
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Have you tried the workaround Robin mentions in the post just before yours ?



Yes, please see the previous post on capabilities.
Yeah, I saw Robin's post about going into Aux mode momentarily. That doesn't fix it. Saw his video too and I'm getting WAY different results here on Windows. There's no pan automation writing at all. Literally none. He's getting automation to write, which I'm not. Reaper is seeing the pan moving but it's like those parameters aren't armed for automation at all when being moved on the Artist Mix. This only started today. Yesterday's Eucon build didn't exhibit this.

Also, to answer your question: would definitely like Touch automation on Sends and FXParams. Thanks!
Funkybot is online now   Reply With Quote
Old Today, 04:41 PM   #10812
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,203
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
Yeah, I saw Robin's post about going into Aux mode momentarily. That doesn't fix it. Saw his video too and I'm getting WAY different results here on Windows. There's no pan automation writing at all. Literally none. He's getting automation to write, which I'm not. Reaper is seeing the pan moving but it's like those parameters aren't armed for automation at all when being moved on the Artist Mix. This only started today. Yesterday's Eucon build didn't exhibit this.

Also, to answer your question: would definitely like Touch automation on Sends and FXParams. Thanks!
Does it work if you use Pan and Pan Width -- well the Pan Width won't work, but the Pan should
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:42 PM   #10813
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 5,203
Default

Just noticed this is the 4 year anniversary of the first post in the thread
__________________
Beta software https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip Donate GeoffWaddington.ca
Installation / documentation / source https://github.com/GeoffAWaddington/...ntegrator/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:51 PM   #10814
RobinGShore
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 560
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Great, thanks for testing.
Before I dig deeper, just wanted to verify (and I believe this is the case) that folks want to be able to have touch automation behaviour implemented for Sends as well as FX params.

Is that the case for you good folks out there ?
Yes indeed, touch behavior for everything please.

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Just noticed this is the 4 year anniversary of the first post in the thread
Congrats!!!
RobinGShore is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:53 PM   #10815
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,487
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Does it work if you use Pan and Pan Width -- well the Pan Width won't work, but the Pan should
It does indeed work as described by Robin with Stereo pan. It's just the Dual Pan Left/Right that are doing nothing. Shoulda thought to test that.

And happy 4 year anniversary to this thread!
Funkybot is online now   Reply With Quote
Old Today, 05:08 PM   #10816
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,637
Default

[QUOTE=kevrose;2358019]
Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post

Great, thanks. Presumably I just copy across over dylib file - will the existing surface config continue to work or do I need to edit any files such as the .ini?
Yep, just copy the dylib, the .ini structure is the same.

Quote:
I'm sure I did try that, but will have another go tomorrow.
This is pretty much all I can think of. Reloading the raw fx file doesn't change any layout you've already done. In fact, if you've assigned all the parameters, nothing will change on the screen, but it will reset the save path.
Quote:
Btw, do you use different pages? The reason I ask is that you have a very similar setup to mine and I wonder if having the C4 to control plugins makes you less likely to need to use faders for different functions. I'm not sure why I might need them.
Nope, just the one page. The C4 displays the FX menu and Sends automatically on track selection. Selecting an FX from the menu, maps it's parameters on to the C4. I have the MCU set up so I can spill the selected tracks sends onto faders for finer control if needed (and hopefully for Touch automation soon too!)
Quote:
I've found that CSI has actually made me think about what my workflow is and could be - never really considered that I actually had a workflow until then! (I'm probably just using around 10% of Reaper's capabilities )
I know what you mean. The great thing about Reaper is that it doesn't force you wade through stuff that isn't relevant to you, you can just get rid of it. I cut the menus and toolbars right down and put back only what I need, which is surprisingly little, it turns out

Like all brilliant engineering solutions, Reaper's flexibility allows multiple routes to the same end. You pick the one that suits you best. Often the hardest thing is working out what that is
MixMonkey is online now   Reply With Quote
Old Today, 05:09 PM   #10817
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,637
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Just noticed this is the 4 year anniversary of the first post in the thread
Happy Birthday CSI!
MixMonkey is online now   Reply With Quote
Old Today, 06:37 PM   #10818
Cragster
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Quakertown PA USA
Posts: 489
Default

Wow 4 years !! You guys came a long way with this.thank you all for CSI !! Especially Geoff. Thank you
Cragster is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.