Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-25-2023, 11:20 AM   #2961
themixtape
Human being with feelings
 
themixtape's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,199
Default

Thanks! Great work, as always.
__________________
FREE copyright-safe/DMCA-safe music for Twitch/Kick streamers, classrooms, waiting rooms (playlists on all streaming platforms):
https://tinyurl.com/copyrightsafemusic
themixtape is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2023, 04:59 PM   #2962
themixtape
Human being with feelings
 
themixtape's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,199
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Yes. If it is not detected, simply add it manually.
Hi Moss! This isn't possible.

Trying to use X-Touch One and X-Touch together.

The error I get, when trying to add manually...

"Only one instance of a controller type is supported!"

So it seems I can't use two Mackie Control Universal type. Correct me if I'm wrong, as you said it was possible. Thanks!
__________________
FREE copyright-safe/DMCA-safe music for Twitch/Kick streamers, classrooms, waiting rooms (playlists on all streaming platforms):
https://tinyurl.com/copyrightsafemusic
themixtape is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2023, 05:12 PM   #2963
themixtape
Human being with feelings
 
themixtape's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,199
Default

Also! Something I discovered which I do believe you changed... did you set the jogwheel for the X-Touch / X-Touch One to jog by bars now, instead of time? I don't know when this was updated, but I noticed it's by bar. I LOVE THAT. That is how I prefer to jog, instead of "a few seconds" which is the MCU default.

Thanks so much man!
__________________
FREE copyright-safe/DMCA-safe music for Twitch/Kick streamers, classrooms, waiting rooms (playlists on all streaming platforms):
https://tinyurl.com/copyrightsafemusic
themixtape is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2023, 10:57 PM   #2964
themixtape
Human being with feelings
 
themixtape's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,199
Default

Behringer being annoying again.

Ok.. Moss, any idea why sometimes, the X-Touch One bugs out?

Issues:
1. When I move tracks (< Channel, Channel >), I don't see the track being selected in Reaper. Likewise, when using the down/up pad (the Zoom thing, when Zoom is not engaged, which lets me change tracks "vertically" (I like this a lot), it then DOES show the highlighted track in Reaper, but the screen on the X-Touch One doesn't follow, nor does the fader position reflect the track volume.
2. Selecting a track with the mouse-- nothing happens with the X-Touch One. It just shows the track I last navigated to, using Channel < or >.
3. Sometimes "SOLO" (in the Transport section) acts as "Save Project As" (????)
4. Sometimes F6 turns the metronome on/off, instead of changing the record mode. The "CLICK" button should be Metronome On/Off.
5. Function buttons were automation modes... (F1-F5).

I have X-Touch One set to MC Reap, mode-wise, which has been working fine.

Unplugging unit, disconnecting the USB cable.. then restarting Reaper... nothing helps. Sometimes it just gets "stuck" in this "dumb mode"... I've had it happen before, out of nowhere.

Yes, in the DBM config, it's set to the X-Touch One in port, and out port. Yes, it's using the X-Touch One preset.

I changed nothing, just walked away from the computer for a few hours.

This happened years ago when I owned the One for the first time (2019).

When people say it's not behaving right... yeah. It isn't... and it just happens out of nowhere, truly.

I'm on the latest firmware, 1.10, and the latest DBM, and the latest Reaper version.

Everything was fine, now it isn't.

I guarantee it will fix itself tomorrow.

Has anyone else experienced this? Anyone know the reason why it happens out of nowhere?

Thank you so much.

EDIT / IMPORTANT: I changed the mode to MC Standard. Problems went away. VERY weird. It's gotta be some glitch inside the X-Touch One. I remember changing the mode to get it working like normal.... bizarre. Anyone with a One--- if you notice weird behavior, change the mode. Everything is 100% working as normal now... Click is Metronome On/Off, down/up (Zoom) change the track (it's slightly slower than Channel < > but I like the up/down thing more than left/right), Clicking the track in Reaper reflects the change on the One... etc.
__________________
FREE copyright-safe/DMCA-safe music for Twitch/Kick streamers, classrooms, waiting rooms (playlists on all streaming platforms):
https://tinyurl.com/copyrightsafemusic

Last edited by themixtape; 08-31-2023 at 11:09 PM.
themixtape is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2023, 12:41 PM   #2965
kicsiobi
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2023
Posts: 5
Default x touch drivenbymoss

Hi!
I moved to Reaper because of the x-touch support by Moss. Thank you very much for making this wonder!
I tried to install 2 X-Touch extenders with one main X-Touch. The USB connected modules din't work with drivenbymoss, and the interface froze. I have(had) to restart the pc, because some elements were in the RAM yet.
The solution: I connected all of the units via rtpMIDI. It works, so I am very happy now.
An issue: the scribble strips are showing nothing in the units 1 and 3 (extender), only in the main module. I see only colors, nothing more.
Thank you!
(AMD Ryzen, Win10)
kicsiobi is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2023, 11:22 AM   #2966
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by themixtape View Post
Hi Moss! This isn't possible.

Trying to use X-Touch One and X-Touch together.

The error I get, when trying to add manually...

"Only one instance of a controller type is supported!"

So it seems I can't use two Mackie Control Universal type. Correct me if I'm wrong, as you said it was possible. Thanks!
You are right. I forgot about this restriction of the Reaper version.

What you can do is either use one of the other MCU imeplementations for Reaper with the One or map it with Generic Flexi.
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2023, 11:27 AM   #2967
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by themixtape View Post
Behringer being annoying again.

Ok.. Moss, any idea why sometimes, the X-Touch One bugs out?

Issues:
1. When I move tracks (< Channel, Channel >), I don't see the track being selected in Reaper. Likewise, when using the down/up pad (the Zoom thing, when Zoom is not engaged, which lets me change tracks "vertically" (I like this a lot), it then DOES show the highlighted track in Reaper, but the screen on the X-Touch One doesn't follow, nor does the fader position reflect the track volume.
2. Selecting a track with the mouse-- nothing happens with the X-Touch One. It just shows the track I last navigated to, using Channel < or >.
3. Sometimes "SOLO" (in the Transport section) acts as "Save Project As" (????)
4. Sometimes F6 turns the metronome on/off, instead of changing the record mode. The "CLICK" button should be Metronome On/Off.
5. Function buttons were automation modes... (F1-F5).

I have X-Touch One set to MC Reap, mode-wise, which has been working fine.

Unplugging unit, disconnecting the USB cable.. then restarting Reaper... nothing helps. Sometimes it just gets "stuck" in this "dumb mode"... I've had it happen before, out of nowhere.

Yes, in the DBM config, it's set to the X-Touch One in port, and out port. Yes, it's using the X-Touch One preset.

I changed nothing, just walked away from the computer for a few hours.

This happened years ago when I owned the One for the first time (2019).

When people say it's not behaving right... yeah. It isn't... and it just happens out of nowhere, truly.

I'm on the latest firmware, 1.10, and the latest DBM, and the latest Reaper version.

Everything was fine, now it isn't.

I guarantee it will fix itself tomorrow.

Has anyone else experienced this? Anyone know the reason why it happens out of nowhere?

Thank you so much.

EDIT / IMPORTANT: I changed the mode to MC Standard. Problems went away. VERY weird. It's gotta be some glitch inside the X-Touch One. I remember changing the mode to get it working like normal.... bizarre. Anyone with a One--- if you notice weird behavior, change the mode. Everything is 100% working as normal now... Click is Metronome On/Off, down/up (Zoom) change the track (it's slightly slower than Channel < > but I like the up/down thing more than left/right), Clicking the track in Reaper reflects the change on the One... etc.
The controllers which provide only one channel but use the MCU protocol use a very bad hack to make this work (since MCU is designed for 8 tracks!). So, what they do (if I remember correctly) is move the page window and show the first track. And there might be situations were this screws up...
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2023, 11:33 AM   #2968
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by kicsiobi View Post
Hi!
I moved to Reaper because of the x-touch support by Moss. Thank you very much for making this wonder!
I tried to install 2 X-Touch extenders with one main X-Touch. The USB connected modules din't work with drivenbymoss, and the interface froze. I have(had) to restart the pc, because some elements were in the RAM yet.
The solution: I connected all of the units via rtpMIDI. It works, so I am very happy now.
An issue: the scribble strips are showing nothing in the units 1 and 3 (extender), only in the main module. I see only colors, nothing more.
Thank you!
(AMD Ryzen, Win10)
Make sure you set the Extender type (in the DrivenByMoss MCU configuration dialog) to "Mackie Extender".
I was not aware that this is possible via RTP, so this could also be an issue.
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2023, 06:06 PM   #2969
politcat
Human being with feelings
 
politcat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: stuck in transition
Posts: 1,870
Default

how do you save parameter mappings to open with every instance of a plugin?

thanks!
politcat is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2023, 12:22 AM   #2970
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by politcat View Post
how do you save parameter mappings to open with every instance of a plugin?

thanks!
Should happen automatically. What is your OS? File(s) should be in the same folder as the Reaper configuration files (and all other DrivenByMoss configuration files).
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2023, 01:33 AM   #2971
politcat
Human being with feelings
 
politcat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: stuck in transition
Posts: 1,870
Default

windows 10

what's all this:

Loading device INI files from C:\Users\...
reaper-clap-win64.ini not present (this is not an error!).
reaper-fxfolders.ini not present (this is not an error!).
Ableton Push 2: Starting...
Ableton Push 2: Running.
Resending color palette entry #110 request.
Resending color palette entry #111 request.
Resending color palette entry #112 request.
Resending color palette entry #113 request.
Resending color palette entry #28 request.
Resending color palette entry #55 request.
Failed reading color palette entry #78. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #102. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #126. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #8. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #8. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.

Last edited by politcat; 09-13-2023 at 01:50 AM.
politcat is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2023, 12:21 AM   #2972
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by politcat View Post
windows 10

what's all this:

Loading device INI files from C:\Users\...
reaper-clap-win64.ini not present (this is not an error!).
reaper-fxfolders.ini not present (this is not an error!).
Ableton Push 2: Starting...
Ableton Push 2: Running.
Resending color palette entry #110 request.
Resending color palette entry #111 request.
Resending color palette entry #112 request.
Resending color palette entry #113 request.
Resending color palette entry #28 request.
Resending color palette entry #55 request.
Failed reading color palette entry #78. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #102. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #126. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #6. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #8. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
Failed reading color palette entry #8. Gave up after 10 retries. Check selected MIDI in-/outputs.
It sometimes happens that the color palette does not update completely. Simply ignore it (or if it does look weird, turn it off and on again).
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2023, 02:43 AM   #2973
politcat
Human being with feelings
 
politcat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: stuck in transition
Posts: 1,870
Default

is there a way to keep the FX chain window from opening when pressing WINDOW? so only the plugin window opens

this only happens when opening bridged plugins
politcat is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2023, 02:54 PM   #2974
dna598
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 692
Default

Hi any way you could implement adjusting the text size? Some params with long names could benefit from that. Thanks!
dna598 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2023, 08:07 AM   #2975
Zabelle_be
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 36
Default

Hi Moss,
I really appreciate your work and use an Icon with Reaper: everything works very well.

On the other hand, I've been struggling for hours (really!) to try to use my launchpad pro MK1 and I can't do it...
In fact, none of the pads light up (but the buttons around the pads light up) and I don't understand how to get close to the screen copies of your manual.

Any idea to help me? I'm on Mac.

Big thank you!
Zabelle_be is online now   Reply With Quote
Old 09-17-2023, 09:10 AM   #2976
Zabelle_be
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 36
Default

I really don't know what I did...but it works now with my Launchpad Pro MK1 ;-)

I still have to figure out how to do note repeat and how to properly use drum sequencers

Thanks for all that work !
Zabelle_be is online now   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 03:13 AM   #2977
metal_priest
Human being with feelings
 
metal_priest's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Padova
Posts: 1,620
Default

hi evryone, hi Moss.
I just upgrade your driver to the latest version and added an extender to my X-Touch.
Everything works fine but a couple of things:

- I have a default project with a bunch of of tracks into a "main" folder. When i lunch reaper it opens with this default project and the controllers doesn't show any tracks loaded, I have to delete all the tracks and create new ones to make the controller up.
- I have this strange behaviour (see video in the link please): in PAN/SURROUND mode when i move a fader, the controllers switch to TRACK mode temporarly. Not a big issue but it's annoying.
https://streamable.com/91xkd1

With the main controller and the old version i didn't have this two issues, I don't know if it's because of the extender (something wrong in my configuration) or some bug.

Thanks for the help.
metal_priest is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 06:32 AM   #2978
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by politcat View Post
is there a way to keep the FX chain window from opening when pressing WINDOW? so only the plugin window opens

this only happens when opening bridged plugins
There is an "expanded" state remembered from the last opened plugin. On some controllers (e.g. Ableton Push) you can toggle it.
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 06:32 AM   #2979
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by dna598 View Post
Hi any way you could implement adjusting the text size? Some params with long names could benefit from that. Thanks!
Which controller? Which text? Where?
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 06:39 AM   #2980
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by metal_priest View Post
- I have a default project with a bunch of of tracks into a "main" folder. When i lunch reaper it opens with this default project and the controllers doesn't show any tracks loaded, I have to delete all the tracks and create new ones to make the controller up.
Is a track selected? If this does not fix it, please send me the template.

Quote:
Originally Posted by metal_priest View Post
- I have this strange behaviour (see video in the link please): in PAN/SURROUND mode when i move a fader, the controllers switch to TRACK mode temporarly. Not a big issue but it's annoying.
It enables temporarily the Volume mode. You can disable this behaviour in the settings (Workflow -> Activate Volume mode on Fader touch).
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 07:02 AM   #2981
metal_priest
Human being with feelings
 
metal_priest's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Padova
Posts: 1,620
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
It enables temporarily the Volume mode. You can disable this behaviour in the settings (Workflow -> Activate Volume mode on Fader touch).
thanks, it was that.


Quote:
Originally Posted by moss View Post
Is a track selected? If this does not fix it, please send me the template.
No, even with any tracks selected, it load the master fader but all the other fader are dead, and the scribble is total black.
Here the template. It's just a folder with 24 tracks and 4 other tracks as bus.


EDIT: the folder is hidden in the MCP, maybe this is the issue. If i switch it visible then all the tracks comes alive in the controller. This isn't like that in the previous version.

EDIT 2: another test shows that in "flat mode" for the track navigation and the folder track selected make the thing works, even if the folder it's hidden in the MCP.
Attached Files
File Type: rpp Default.RPP (20.7 KB, 36 views)

Last edited by metal_priest; 09-18-2023 at 07:09 AM.
metal_priest is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 06:50 PM   #2982
Hael.an
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2023
Posts: 38
Default

Hello!

I have a launchpad mini mk3 that seems to be sensing the script when i load it up but all the keys are unresponsive. The only feedback i get is when i select a track the buttons turn white but no other buttons are working. I made sure the firmware was up to date. I am using Reaper 6.80. I have been using my launchpad pro mk3 flawlessly so I'm not sure what I may be doing wrong. Thank you so much for your hard work!
Hael.an is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2023, 11:09 PM   #2983
Ostent
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 4
Default Beatstep - cc handled in framework - knobs

Hi, moss!

Update:

I did some more tinkering around and the knobs not working is not limited to just play mode, it is in fact every mode. I cannot get the knobs to respond at all and am just met with the 'should be handled in framework' message. Interestingly, with a midi monitor engaged, all the pads show midi activity however the knobs send none at all - I assume this has something to do with them not being parsed by the extension itself.

I have double-checked that all hardware controls are set to global channel 3 in the Arturia MIDI center. I have tried setting the knobs and pads to 'global' where the global channel is 3 and I have also set each knob and pad manually to channel 3 - to no avail.

--

I have been using the Arturia Beatstep with REAPER and managed to have everything working at one point. However, now when I am in play mode and I use the knobs to change scale, root, etc (anything that would have the on-screen pop-up, I do not get any change at all. For example, if I turn knob 16 to increase the octave I do not get the audible change in octave nor do I see the pop-up on-screen showing the current octave.

Going into the configuration panel of the control surface settings I can see the following message;

`CC 72 should be handled in framework...`

Of course, the CC will change depending on which unresponsive knob that I turn. I am running REAPER 6.82 and the beatstep is running the most current firmware from Arturia.

Any suggestions on what can be done / how to proceed? Thanks!

Last edited by Ostent; 09-19-2023 at 06:59 PM. Reason: update info
Ostent is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2023, 04:20 PM   #2984
vlab
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 53
Default Akai Fire Touch Automation?

Hi there !

First of all, thanks so much for the DrivenbyMoss software, it really bring useability to a few of my older controllers here, in no way other Reaper plugins/extensions can !

I was going more in depth using the Akai Fire, and the integration is truly amazing !
I have 2 small questions/requests for it:

- Would it be possible to replace the action of setting the selected track automation to TOUCH automation (instead of WRITE?) (ALT+STOP), so when the pots are not touched, it would not overwrite automation? , or maybe toggle between Trim and Touch with SHIFT+ALT+STOP, As the device display reacts to touch, I was thinking this would be possible?

- Also, it seems unable to assign knobs in USER2 (project), The manual says it's for track parameters, but it does not seem to work? if ever we could have Reaper's track parameters (the ones we can individually assign on each track), that could be helpful to have a few knobs that are track-based, and not plugin-based.

So there you go with my suggestions! Thanks again!

Cheers!
V
vlab is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2023, 08:35 PM   #2985
politcat
Human being with feelings
 
politcat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: stuck in transition
Posts: 1,870
Default

Thank you! workflow is light years better
politcat is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 10:20 AM   #2986
tommasoferrarese
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2023
Posts: 1
Default ARM-x86 on Mac and interface

Hi Moss! Thanks for the great work supporting Reaper! I have two questions about Push 2 implementation..

1) When I add devices the browser keeps showing a lot of different versions of toy plugins, (ARM or x86_64) but I wish I could filter x86 ones out by default.. is it possible? Can't wrap my head around it..

2) Would it be possible to implement/return to the LED panel interface style of Ableton? I'd really love it (I am willing to pay for this!)

Thanks and keep up the excellent work!

Tommaso
tommasoferrarese is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 12:14 PM   #2987
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by metal_priest View Post
No, even with any tracks selected, it load the master fader but all the other fader are dead, and the scribble is total black.
Here the template. It's just a folder with 24 tracks and 4 other tracks as bus.

EDIT: the folder is hidden in the MCP, maybe this is the issue. If i switch it visible then all the tracks comes alive in the controller. This isn't like that in the previous version.

EDIT 2: another test shows that in "flat mode" for the track navigation and the folder track selected make the thing works, even if the folder it's hidden in the MCP.
Yes, that is expected.
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 12:17 PM   #2988
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by Hael.an View Post
Hello!

I have a launchpad mini mk3 that seems to be sensing the script when i load it up but all the keys are unresponsive. The only feedback i get is when i select a track the buttons turn white but no other buttons are working. I made sure the firmware was up to date. I am using Reaper 6.80. I have been using my launchpad pro mk3 flawlessly so I'm not sure what I may be doing wrong. Thank you so much for your hard work!
Are the MIDI in-/outputs deactivated in Reaper?
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 12:29 PM   #2989
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by Ostent View Post
Hi, moss!

Update:

I did some more tinkering around and the knobs not working is not limited to just play mode, it is in fact every mode. I cannot get the knobs to respond at all and am just met with the 'should be handled in framework' message. Interestingly, with a midi monitor engaged, all the pads show midi activity however the knobs send none at all - I assume this has something to do with them not being parsed by the extension itself.

I have double-checked that all hardware controls are set to global channel 3 in the Arturia MIDI center. I have tried setting the knobs and pads to 'global' where the global channel is 3 and I have also set each knob and pad manually to channel 3 - to no avail.

--

I have been using the Arturia Beatstep with REAPER and managed to have everything working at one point. However, now when I am in play mode and I use the knobs to change scale, root, etc (anything that would have the on-screen pop-up, I do not get any change at all. For example, if I turn knob 16 to increase the octave I do not get the audible change in octave nor do I see the pop-up on-screen showing the current octave.

Going into the configuration panel of the control surface settings I can see the following message;

`CC 72 should be handled in framework...`

Of course, the CC will change depending on which unresponsive knob that I turn. I am running REAPER 6.82 and the beatstep is running the most current firmware from Arturia.

Any suggestions on what can be done / how to proceed? Thanks!
If you get this error it sends the wrong commands. Make sure that you did install the template which comes with DrivenByMoss and you can find it in the resources folder.
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 01:02 PM   #2990
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by vlab View Post
- Would it be possible to replace the action of setting the selected track automation to TOUCH automation (instead of WRITE?) (ALT+STOP), so when the pots are not touched, it would not overwrite automation? , or maybe toggle between Trim and Touch with SHIFT+ALT+STOP, As the device display reacts to touch, I was thinking this would be possible?
Oh, my. :-) This device is already crammed with stuff. But will take note.

Quote:
Originally Posted by vlab View Post
- Also, it seems unable to assign knobs in USER2 (project), The manual says it's for track parameters, but it does not seem to work? if ever we could have Reaper's track parameters (the ones we can individually assign on each track), that could be helpful to have a few knobs that are track-based, and not plugin-based.
You can toggle between Project and Track parameters with Alt+Select Knob (turning it).
"Project parameters" control the track parameters of the master track (this is the default).
"Track parameters" the track parameters of the selected track.
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 01:39 PM   #2991
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by tommasoferrarese View Post
Hi Moss! Thanks for the great work supporting Reaper! I have two questions about Push 2 implementation..

1) When I add devices the browser keeps showing a lot of different versions of toy plugins, (ARM or x86_64) but I wish I could filter x86 ones out by default.. is it possible? Can't wrap my head around it..
Currently not possible but will take note.

Quote:
Originally Posted by tommasoferrarese View Post
2) Would it be possible to implement/return to the LED panel interface style of Ableton? I'd really love it (I am willing to pay for this!)

Thanks and keep up the excellent work!
I have no plans or interest in that (also not for money ;-)).
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2023, 02:33 PM   #2992
derschulz
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 10
Default amazing but freezing

Hi Moss, hope you're still around in this forum...

1. drivenbymoss is amazing - for me the missing link between Reaper and X-Touch, the thing I was expecting more hoping to see from Behringer
2. on certain plugins it still freezes (e.g. SSL G and E Channel from Waves, but Vocal rider works and a couple more. sometimes the freeze happens on loading the FX, sometimes after a couple seconds to minutes

Setup:
Mac Mini M1 2020, 8Gb
Ventura 13.5.2
Reaper 6.82
X Touch Firmware 1.21
derschulz is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2023, 12:08 AM   #2993
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by derschulz View Post
Hi Moss, hope you're still around in this forum...

1. drivenbymoss is amazing - for me the missing link between Reaper and X-Touch, the thing I was expecting more hoping to see from Behringer
2. on certain plugins it still freezes (e.g. SSL G and E Channel from Waves, but Vocal rider works and a couple more. sometimes the freeze happens on loading the FX, sometimes after a couple seconds to minutes

Setup:
Mac Mini M1 2020, 8Gb
Ventura 13.5.2
Reaper 6.82
X Touch Firmware 1.21
Hmm, sadly I have none of these plugins. Any other plugins (maybe a free one) which causes this issue? Since it is MacOS, are these ARM plugins?
moss is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2023, 02:17 PM   #2994
derschulz
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 10
Default

hm - another day, no issue!? Two days ago I gave drivenbymoss another shoot after having massive lags on a first try months ago. Yesterday Reaper kept crashing all the time when I tried to load different plugins. 20 hours later I am working on the same project with the same plugins the same gear and my X-touch is driven by moss without a problem.
I will be looking for a crash log later, right now I have to get going with my project.
thanx for your work!
derschulz is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2023, 08:29 AM   #2995
mafgar
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 16
Default

Can we map knobs on the Push 2 in user mode to parameters in vsts? The learn function doens't seem to be working on my setup but I'm probably missing something, or a post :P

ope! just found this video https://youtu.be/nOuBr3iDh3o
still wondering if we can access user mode on the fly rather than having to set things up ahead of time. thanks!!!

Last edited by mafgar; 10-01-2023 at 08:42 AM.
mafgar is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2023, 10:20 AM   #2996
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by mafgar View Post
Can we map knobs on the Push 2 in user mode to parameters in vsts? The learn function doens't seem to be working on my setup but I'm probably missing something, or a post :P

ope! just found this video https://youtu.be/nOuBr3iDh3o
still wondering if we can access user mode on the fly rather than having to set things up ahead of time. thanks!!!
No, sorry, there is no learn mode.
moss is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2023, 11:33 AM   #2997
earlabs
Human being with feelings
 
earlabs's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Netherlands
Posts: 1,203
Default version number not correct?

hey, perhaps this has been mentioned before. But I just installed 21.2.0 but in the configuration window it still mentions 19.2.2
__________________
EARLabs Studio for Creative Mastering www.facebook.com/EARLabsStudio
WWW www.earlabs.org
earlabs is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2023, 02:33 PM   #2998
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,510
Default

Quote:
Originally Posted by earlabs View Post
hey, perhaps this has been mentioned before. But I just installed 21.2.0 but in the configuration window it still mentions 19.2.2
Make sure you did delete the old files before copying the new ones! Otherwise you will have a mixup of versions.
moss is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 04:07 AM   #2999
earlabs
Human being with feelings
 
earlabs's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Netherlands
Posts: 1,203
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Make sure you did delete the old files before copying the new ones! Otherwise you will have a mixup of versions.
AH! makes sense

Can I make a feature request?
I have been doing some video editing in the past weeks. One of the most important things to do is scroll the video to the right frame for a cut or transition or whatever. Currently the jogwheel's default is 4 seconds and 1 second with shift. Is it possible to work with finer settings? Perhaps depending on the zoom setting, moving frames?
__________________
EARLabs Studio for Creative Mastering www.facebook.com/EARLabsStudio
WWW www.earlabs.org
earlabs is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 08:36 AM   #3000
phonofranz
Human being with feelings
 
phonofranz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Padova, Italy
Posts: 471
Default

Quote:
Originally Posted by earlabs View Post
AH! makes sense

Currently the jogwheel's default is 4 seconds and 1 second with shift. Is it possible to work with finer settings? Perhaps depending on the zoom setting, moving frames?
I believe the default steps are 1 BAR and 1 BEAT with shift. So actual lenght depends on tempo settings, right?

I think many users would like a finer jogwheel. Two preference boxes for coarse and fine steps would be gorgeous. Zoom dependant is a good idea too, just like "slip media items" in Reaper.

(iCon Qcon Pro 1st gen + 2 extenders here)
__________________
Franz[.]Suono - Studio di Registrazione
http://www.franzsuono.com https://www.facebook.com/franzpuntosuono
phonofranz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.