Old 02-06-2017, 12:33 PM   #1
wiglebot
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Default 5.31-5.32/x64 windows 10 crash.

When Creative sound blaster recon3di ASIO is being used and the audio is changed to Focusrite USB ASIO audio driver, Reaper will crash when switch to another program and playing audio then switching back to Reaper.

This means I can't listen to anything in reaper, play a video/watch Youtube and return to reaper. It will crash 10 out of 10 times. If I set the audio to Focusrite and reboot then it will never crash when switching between programs.

See 2 events below it is crashing in the Creative sound dll, when Focusrite is being used? It's seem Reaper is not releasing the dll.
__________________________________________________ ______________
Faulting application name: reaper.exe, version: 5.3.2.0, time stamp: 0x587c32a3
Faulting module name: CtHdAs64.dll, version: 6.0.100.2055, time stamp: 0x555c00eb
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000010598
Faulting process id: 0x2264
Faulting application start time: 0x01d27e9290ad48ec
Faulting application path: C:\Program Files\REAPER (x64)\reaper.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\CtHdAs64.dll
Report Id: 9272bdc9-3670-4289-b30f-e9ae7eeaa062
Faulting package full name:

__________________________________________________ ________
Faulting application name: reaper.exe, version: 5.3.2.0, time stamp: 0x587c32a3
Faulting module name: CtHdAs64.dll, version: 6.0.100.2055, time stamp: 0x555c00eb
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000010598
Faulting process id: 0xcec
Faulting application start time: 0x01d27d73c9d74b26
Faulting application path: C:\Program Files\REAPER (x64)\reaper.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\CtHdAs64.dll
Report Id: 7db134d8-2ff8-4830-aaa2-cd7e0a16c833
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
wiglebot is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 05:12 PM   #2
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,839
Default

This is very likely a bug in the driver. I assume you have enabled at least one of the "close audio device when stopped..." options in Preferences/Audio. Have you tried enabling "close audio device when stopped and active" ?
schwa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.