Old 06-16-2012, 06:29 PM   #1
mjpatey
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 82
Default 32-bit / 64-bit VST question

Hi, group-

I'm building a new system for the studio, and am planning to install 64-bit Windows 7. I'll install 64-bit REAPER, as well, but would like to know how to make my 32-bit VST plugins work. Specifically, there are a few from Variety of Sound that I absolutely love (hello, ThrillseekerLA!)

Can anyone verify that there's a way to get these plugs working in 64-bit REAPER, or will I have to install the 32-bit REAPER to get these working?

Thanks!

-Mark
mjpatey is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 02:12 AM   #2
bradleyfilms
Human being with feelings
 
bradleyfilms's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cumbria, UK
Posts: 2,255
Default

Nope, they work just fine in 64bit. They're bridged of course, but so many work with the gui embedded that you'd never notice.
AFAIK all bootsy's plugins work embedded.
Steve
__________________
Meto ergo psallentes est
bradleyfilms is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 10:52 AM   #3
mjpatey
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 82
Default

That's great news... thanks, Steve! Is there anything I have to do in REAPER to make this happpen, or is it completely automatic?

-Mark
mjpatey is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 12:21 PM   #4
bluzkat
Human being with feelings
 
bluzkat's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6,919
Default

The 'bridging' is automatic, to hide the second window that pops up when a VST is bridged... right-click on the VST name in Reaper's FX browser, select 'run as', the select 'Embed bridged UI'.

__________________
Peace...
bluzkat
bluzkat is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 12:25 PM   #5
mjpatey
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 82
Default

Beautiful! This is just something I wanted to be sure of before choosing to go with 64-bit Windows, etc. Thanks, guys!

-Mark
mjpatey is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 12:45 PM   #6
Cosmic
Human being with feelings
 
Cosmic's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Online
Posts: 4,643
Default

I use Win 7 64 with Thrillseeker all over it..flawless!
Cosmic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.