Old 02-20-2017, 08:40 PM   #41
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 778
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
BTW - Couldn't Screenshots do this already?
Yep, they work great and that's what I've been using all along.

But... I like having a track inspector for the selected track to the left of TCP, primarily for quick visibility and access to track fx, but also for a quick view of a larger meter and fader right where my eyes are focused. It also allows for TCP-area FX Parameter controls w/out having to expand the selected track's TCP to see them.

I work on a 50" 4k screen so my real-estate is massive (w/out the need for any up-scaling silliness). I have plenty of room for a docked mixer which I like to see at all times (top of screen), but the addition of more mixer windows would allow for a track inspector w/out having to use a script (which can cause minor performance and other issues from my experience).
lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2017, 09:39 PM   #42
BRBWaffles
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Location: Winnipeg Manitoba Canada
Posts: 304
Default

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
<Gentle bump>

Is that an actual screenshot? How did you get that to work? Does that function like an inspector track should?
BRBWaffles is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2017, 10:04 PM   #43
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 778
Default

Quote:
Originally Posted by BRBWaffles View Post
Is that an actual screenshot? How did you get that to work? Does that function like an inspector track should?
I wish... but it's just a quick and dirty mock-up.
lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 04:28 AM   #44
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,769
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
Obviously, you could only see one at a time but who can actually look at two MCP at the same time?
if you have multiple monitors, there is plenty of space to have two MCPs at the same time. For example one full MCP in one monitor, and a second MCP with only the VCA masters for example on a third monitor to always have VCA masters at hand.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 10:26 AM   #45
Kenny Gioia
Human being with feelings
 
Kenny Gioia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,263
Default

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
Yep, they work great and that's what I've been using all along.

But... I like having a track inspector for the selected track to the left of TCP, primarily for quick visibility and access to track fx, but also for a quick view of a larger meter and fader right where my eyes are focused. It also allows for TCP-area FX Parameter controls w/out having to expand the selected track's TCP to see them.

I work on a 50" 4k screen so my real-estate is massive (w/out the need for any up-scaling silliness). I have plenty of room for a docked mixer which I like to see at all times (top of screen), but the addition of more mixer windows would allow for a track inspector w/out having to use a script (which can cause minor performance and other issues from my experience).
Yeah. Like I said, let's get an unlimited amount. Why not?
Kenny Gioia is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 10:46 AM   #46
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 626
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
Yeah. Like I said, let's get an unlimited amount. Why not?
That would be a Reaper's way!
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is online now   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 11:40 AM   #47
airon
Human being with feelings
 
airon's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: City
Posts: 10,087
Default

Each would have its own track-vis column in the track list.
__________________
Dialogue/FX Editor & Re-Recording Mixer
(Video)Using Latch Preview
"My ego comes pre-shrunk" - Randy Thom
airon is online now   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 12:24 PM   #48
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 778
Default

Multiple dockable TCPs may be a solution for oft-requested sticky tracks.

With, and w/out additional Ruler:


lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 12:29 PM   #49
Kenny Gioia
Human being with feelings
 
Kenny Gioia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,263
Default

Quote:
Originally Posted by airon View Post
Each would have its own track-vis column in the track list.
Oooh.

That sounds like a mess.
Kenny Gioia is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2017, 12:42 PM   #50
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 778
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
Oooh.

That sounds like a mess.
It would be a total eye-chart... Ideally tracks could be dragged/dropped to different TCPs, and allow shortcuts (e.g. Alt+Shift+3 Move selected tracks to TCP 3).
lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 04:03 PM   #51
levets
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 156
Default

I just found this thread and the fairly recent responses indicate this has not been implemented, correct?

Either a dedicated Inspector that could be hidden or shown, or the ability to open a 2nd MCP (or multiple instances) to do the same in the absence of any Inspector.

How does one "vote" for a feature - maybe I'll be the vote that puts it over the threshold (breath not being held).
levets is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 04:02 AM   #52
nikolalkc
Human being with feelings
 
nikolalkc's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 106
Default

+1 for this.
This feature would be great.
nikolalkc is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 02:53 PM   #53
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 4,540
Default

Quote:
Originally Posted by levets View Post
How does one "vote" for a feature - maybe I'll be the vote that puts it over the threshold (breath not being held).
The voting system is deprecated because the devs seemed to think it was creating a false sense of expectation (votes don't actually decide what gets implemented). You can toggle the mixer between docked (one track wide) and full floating mixer for a pseudo-inspector view, which is what I do for now. There's also a dedicated Inspector script.
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is online now   Reply With Quote
Old 12-17-2017, 09:01 AM   #54
Stevie
Human being with feelings
 
Stevie's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Urkrain/Russia
Posts: 167
Default

+1 and more for this, absolutely brilliant idea
Stevie is online now   Reply With Quote
Old 12-18-2017, 02:03 PM   #55
MacFizz
Human being with feelings
 
MacFizz's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Colmar, France
Posts: 380
Default

FR like this https://forum.cockos.com/project.php?issueid=4077 have been around for some time now, but it doesn't seem to take enough momentum to get any action from devs so...
MacFizz is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 01:42 AM   #56
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 356
Default

A Second and Totally Independent Mixer would be really usefull also here.

I can imagine a lot of combinations for faster workflow when recording or mixing making screensets, mixer options and track layout combinations

+ Whaterver ¡¡

ecl is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 05:38 PM   #57
Sekkleman
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 20
Default

+1
This would be such a useful feature.
Sekkleman is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 01:53 PM   #58
Hanswurst
Human being with feelings
 
Hanswurst's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Germany
Posts: 36
Default

+1 from me, too. I use the mixer as a kind of detailed view for tracks (one at at time, and always visible), so I can't use the mixer for anything else right now.
Hanswurst is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.