Old Yesterday, 03:53 PM   #3441
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 946
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
haha - surely there's no way it can live up to those expectations...

Well - the basic version is nearly ready - prob tomorrow. But this version doesn't yet have capturing mod assignments in snapshots. Nor most of the other requests...

But shouldn't be too long before it's more up to your demands.
then party... drinks from me!
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:53 AM   #3442
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,605
Default

basic mods released. let me know of any bugs please 3...2...1...

Still much much more to add - but iron out any initial bugs first...
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old Today, 06:34 AM   #3443
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 946
Default

cough!..
just installed..no bug report yet, still testing ...
first impression(s)
-definable size.. maybe optionally.

EDIT: this two not so important (but i believe definable size would really useful!)
-movable window - like Snapshot window..
-allow open more than one.


Last edited by timbralzoom; Today at 06:45 AM.
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Old Today, 07:07 AM   #3444
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,605
Default

Quote:
Originally Posted by timbralzoom View Post
cough!..
just installed..no bug report yet, still testing ...
first impression(s)
-definable size.. maybe optionally.

EDIT: this two not so important (but i believe definable size would really useful!)
-movable window - like Snapshot window..
-allow open more than one.

ok - thanks. Don't think it would be possible to have multiple windows easily. Due to my design choices, and limited bitmap numbers available (did you know the maximum number of stored bitmap images in Reascript is a lowly 1023! - I'm being very careful how many I use for system use - probably around 100+ or so (depending on what's viewable), versus user use - (ie. how many *different* control/backg images you can have loaded at once).

Currently I've left enough for most user projects - but it would be annoying to hit the ceiling. I can however probably manage them better - but for now definitely - one editor window only I'm afraid. Other things I'd need to take into consideration too to enable this.

Resizing should be easy enough though.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old Today, 07:48 AM   #3445
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 946
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
ok - thanks. Don't think it would be possible to have multiple windows easily. Due to my design choices, and limited bitmap numbers available (did you know the maximum number of stored bitmap images in Reascript is a lowly 1023! - I'm being very careful how many I use for system use - probably around 100+ or so (depending on what's viewable), versus user use - (ie. how many *different* control/backg images you can have loaded at once).

Currently I've left enough for most user projects - but it would be annoying to hit the ceiling. I can however probably manage them better - but for now definitely - one editor window only I'm afraid. Other things I'd need to take into consideration too to enable this.

Resizing should be easy enough though.
wow! 1023 of course i have no idea
please just ignore the more than one part! (& even movable window)

out of curiosity:
even if the controls uses same image, is this increase the bitmap count?
EDIT: never mind Q. seemed stupid now .. because i see you point out already via "different"
...

just for correcting myself: by definable i meant "fixed" size.. not an actual resizable window.
as a final
definable window size & capture-able shape and assignments ..more than enough to me!

yesterday i was planning to suggest 32 modulators instead of 16 but hey! they are already there

EDIT2:
cosmetic one (also not so important):
i think white color when they selected (instead of blue) for not assigned Faders and Modulators would better


Last edited by timbralzoom; Today at 08:37 AM.
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Old Today, 08:48 AM   #3446
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,605
Default

Quote:
Originally Posted by timbralzoom View Post
wow! 1023 of course i have no idea
please just ignore the more than one part! (& even movable window)

out of curiosity:
even if the controls uses same image, is this increase the bitmap count?
EDIT: never mind Q. seemed stupid now .. because i see you point out already via "different"
...

just for correcting myself: by definable i meant "fixed" size.. not an actual resizable window.
as a final
definable window size & capture-able shape and assignments ..more than enough to me!

yesterday i was planning to suggest 32 modulators instead of 16 but hey! they are already there

EDIT2:
cosmetic one (also not so important):
i think white color when they selected (instead of blue) for not assigned Faders and Modulators would better

Ok thanks... will sort the little things out soon (like colours etc).

New update - can resize window (grab invisible handle - bottom right of Mod edit window). And move - grab title bar and drag...

Yeah - number of modulators is defined in code simply as

modulator_cnt = 32

simply change this to whatever you like (until you start noticing performance issues). I would say it should be possible to have 100 or more without being noticeable... but not tested really. With them all set up to multiple targets - it might start eating cpu...

BTW - sure you've already worked this out - unlike faders - you can assign a modulator to more than one target. But a single control can only be assigned one modulator.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old Today, 09:10 AM   #3447
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 946
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
Ok thanks... will sort the little things out soon (like colours etc).

New update - can resize window (grab invisible handle - bottom right of Mod edit window). And move - grab title bar and drag...

Yeah - number of modulators is defined in code simply as

modulator_cnt = 32

simply change this to whatever you like (until you start noticing performance issues). I would say it should be possible to have 100 or more without being noticeable... but not tested really. With them all set up to multiple targets - it might start eating cpu...

BTW - sure you've already worked this out - unlike faders - you can assign a modulator to more than one target. But a single control can only be assigned one modulator.
Wonderful! also movable! Thank you!

about the number of modulators
honestly i am not sure if i ever need more than 16 at same time
but.. kind a relief to know "i already have more than enough"

yes, assigning to more than one target also seems useful.

EDIT:

one more (also not important)
might be helpful to see actual Modulator name (Mod 1 , Mod 2 ..) instead of "MODULATORS"
in the title bar

that's beautiful!


...
and action!

https://www.youtube.com/watch?v=PRz-...ature=youtu.be

Last edited by timbralzoom; Today at 11:53 AM.
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:21 PM   #3448
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,605
Default

New update - minor tweaks and fixes.

Colours tweaked for faders and mods when selecting an 'untargeted' fader/mod.

Mod edit window defaults to smaller size (you can always expand it)

If you have the mod edit window open - and click on a control that is a target - it auto selects the mod in the modulator window.

A few other things - that might not be obvious

hold shift when drawing mod steps - it fixes the value - so easy to get multiple rows at same height (NextLevel's suggestion)

hold ctrl when drawing mod steps - only the first step can be altered (so you don't accidentally change any either side).

When increasing or decreasing the step multiplier value - holding shift will actually allow multipliers in between the powers of 2 multipliers. The reason it doesn't cycle through these by default - is that they will change/shift the shape of the envelope destructively - whereas powers of 2 keeps the overall shape intact (although still is destructive when decreasing resolution). Having multipliers such as x3 x5 etc - is useful when working in time signatures other than 4/4 i guess.

Still more tweaking to be done - but out of time today. Things like the fact it's possible to expand the mod window size too far beyond the boundaries - meaning the window can become stuck and you cannot get to the resize handle to make it smaller - only restarting the script will fix it.

I also want to change the mod time shift control to a slider (possibly min and max too).

And of course all the major requests still to do
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old Today, 04:38 PM   #3449
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 946
Default

clicking to target parameter to see the assigned modulator automatically...
also seeing mod names on title bar.. i love it!

shift drag was one of the first things i tried..
thank you also thank you NextLevel!

EDIT:
forgot to ask:
is it possible to change bg color of mod window...i mean is there is a line i can tweak?
or just de activating the brightness effect of the sliders?
this is a bummer even to me because i love it..
but hard to see them when you draw low values

what i mean:


nothing urgent / nothing important!
Thank you so much!

Last edited by timbralzoom; Today at 04:49 PM.
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Old Today, 05:14 PM   #3450
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,605
Default

Quote:
Originally Posted by timbralzoom View Post
clicking to target parameter to see the assigned modulator automatically...
also seeing mod names on title bar.. i love it!

shift drag was one of the first things i tried..
thank you also thank you NextLevel!

EDIT:
forgot to ask:
is it possible to change bg color of mod window...i mean is there is a line i can tweak?
or just de activating the brightness effect of the sliders?
this is a bummer even to me because i love it..
but hard to see them when you draw low values

what i mean:


nothing urgent / nothing important!
Thank you so much!
Yeah - I did notice the low values being too dark myself - I shall adjust tomorrow.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old Today, 06:38 PM   #3451
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 946
Default

take a great sleep!
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.