Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2024, 02:41 PM   #1
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3,692
Default if autostop=2,3 and projoffs = -x, then rs5k loads samples with wrong start times

reproduced on a portable install.

i dug through reaper.ini trying to find what was causing an RS5K issue, and discovered that it was the autostop value.

if autostop = 2 or 3 (didn't test 1), you'll get this behavior, where dragging a sample from the media explorer results in RS5K's sample start parameter getting screwy:



deleting the autostop value fixes the behavior.
__________________
mccrabney scripts: MIDI edits from the Arrange screen ala jjos/MPC sequencer
|sis - - - anacru| isn't what we performed: pls no extra noteons in loop recording
| - - - - - anacru|sis <==this is what we actually performed.

Last edited by mccrabney; 03-28-2024 at 06:41 AM.
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2024, 04:04 AM   #2
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 15,929
Default

I'm not able to reproduce this. What version of REAPER are you using?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2024, 06:18 AM   #3
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3,692
Default

thanks for looking into it. using most recent pre here, 7.12+dev0327/win64

i did a little more testing and found that the issue also involves a negative project start time/measure, which is used to improve REAPER's horizontal zoom behavior (see here: https://forum.cockos.com/showpost.ph...44&postcount=8). negative project start time/measure is necessary here in order to have sensible start time/measure info for the actual song content, vs the full project content.

attached is a stripped down project file. it contains the line with arbitrary negative project start time/measure info:

Code:
PROJOFFS -4.8 -4 0
when present, the issue appears intermittently, so please try dragging samples into RS5K multiple times, including dragging the same sample into RS5K.
Attached Files
File Type: rpp test.rpp (1.2 KB, 34 views)
__________________
mccrabney scripts: MIDI edits from the Arrange screen ala jjos/MPC sequencer
|sis - - - anacru| isn't what we performed: pls no extra noteons in loop recording
| - - - - - anacru|sis <==this is what we actually performed.
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2024, 06:47 AM   #4
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 15,929
Default

OK, got it, fixing, thanks.
schwa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.