Old 03-19-2018, 06:07 AM   #361
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Abstinence, Tennessee
Posts: 1,383
Default

for discussion purposes, here is a list of my Automation Item requests and a link to their FR thread.

1- allow AI edge to snap to item edge
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204370

2- resize AIs when not in same lane (ala Free Item Positioning)
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=203433

3a- disable AI overlap in same envelope minilane
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204373

3b- write envelope -- you end up with layered AIs on the same envelope rather than "overdubbing" the data on the original item. a metaphor would be overdub vs layered takes. i never use takes, either, so i'd like some similar behavior in AIs
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204373

4- AIs: copying between tracks yields "no envelope selected" -- FR to ASSUME envelope
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204371

5- lasso selecting AIs - AI should be selected whenever lasso cursor passes over/through the AI itself, not just the AI title bar at the bottom
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204635

6- “Select all items/tracks/envelope points (depending on focus)” does not work with AIs
https://forum.cockos.com/showthread.php?p=1958246

7- action "Item: Glue items, ignoring time selection" doesn't work on AI, instead there's a dedicated action that needs its own shortcut.https://forum.cockos.com/showthread....87#post1971387
__________________
FR: select most recently recorded midi in selected track
FR: Multiple, syncable Play Cursors in Arrange view
Automation Items are terrific

Last edited by mccrabney; 03-26-2018 at 08:22 AM.
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 08:56 AM   #362
deeb
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,323
Default

req: Glue items shortcut, Mute items shortcut, toggle Mute items shortcut, Duplicate items shortcut, Split items shortcut should work on both: Automations items and items. And maybe more! .. (help!?)

As it is now not user friendly at all and it is a workflow killer!
Please make this coherent.

Last edited by deeb; 04-04-2018 at 09:03 AM.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 09:23 AM   #363
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: USA
Posts: 521
Default

5.77 enhanced the default "S" split option, you just need to highlight both the item(s) and the AI(s).

And there are actions for selected AIs you could assign to shortcuts,...
Envelope: Mute automation items (acts as a toggle, except when 2+ AIs are selected and mute states are not the same)
Envelope: Glue automation items
Envelope: Duplicate automation items

Last edited by Edgemeal; 04-04-2018 at 09:57 AM.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 10:02 AM   #364
deeb
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,323
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
5.77 enhanced the default "S" split option, you just need to highlight both the item(s) and the AI(s).
Thank you!

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post

And there are actions for selected AIs you could assign to shortcuts,...
I am asking to be able to use the same shortcut as i use for items but applied on AIs too.

so that if i select AI or items both will split with same shortcut
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 10:14 AM   #365
deeb
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,323
Default

i'd request also: rename Item
and then i'll add: Envelope: Rename automation item...
working the same way. Both would work with same shortcut. I have no time. I'll take care of this later! hugs
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 10:37 AM   #366
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: USA
Posts: 521
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
I am asking to be able to use the same shortcut as i use for items but applied on AIs too.
Before 5.77 I made a custom action to split selected items and AIs and used "S" key, Maybe make a custom action for glue?,...

Custom: Glue Items and AIs
Item: Glue items
Envelope: Glue automation items

Tried one for mute but its messed up, AIs don't toggle their mute as expected unless all AIs mute states are the same, or they just all unmute!

Custom: Toggle Mute Items and AIs
Item properties: Toggle mute
Envelope: Mute automation items

Automation Items need a lot of work, whats really a huge drawback is none of the original envelope point actions/scripts work on points inside an AI, that just seems like a no-brainer but I guess is easier said then done.

Last edited by Edgemeal; 04-04-2018 at 10:43 AM.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 11:38 AM   #367
deeb
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,323
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
Before 5.77 I made a custom action to split selected items and AIs and used "S" key, Maybe make a custom action for glue?,...
I think this should be native! . Because otherwise every user will have to deal with this incoherences.

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
Automation Items need a lot of work, whats really a huge drawback is none of the original envelope point actions/scripts work on points inside an AI, that just seems like a no-brainer but I guess is easier said then done.
maybe! maybe not! : )
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 11:58 AM   #368
deeb
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,323
Default

i'll add: duplicate, split, glue, toggle mute , mute should work with same shortcut on everything where applicable. Example: midi notes

so same shortcut works for Items, AI, midi notes or envelope points and maybe more things.

All this things are an headache in my point of view and DAW should take care and help us having a better/ simpler / pleasurable workflow.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 11:26 PM   #369
Masi
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 411
Default

snap offset for automation items

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=197014

"nudge items" should also affect automation items

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=197012
Masi is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 03:42 AM   #370
Vagelis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post

Automation Items need a lot of work, whats really a huge drawback is none of the original envelope point actions/scripts work on points inside an AI, that just seems like a no-brainer but I guess is easier said then done.
I 've dropped a request to Kawa sometime ago to update some of his actions to work inside automation items

https://kawa.works/reascript-automation-items
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 06:43 AM   #371
deeb
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,323
Default



i would like to have total focus as Ai name: "my wonderfull description", Since parameter and plugin name are visible in TCP.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 02:30 AM   #372
Travesty
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 254
Default

Left click mouse Modifiers for AI
Travesty is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 02:33 AM   #373
Travesty
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 254
Default

I'd really like to see quick fades on the edges of ai. It would be a quick and intuitive way of transitioning from the background envelope to the ai
Travesty is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 06:03 AM   #374
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Abstinence, Tennessee
Posts: 1,383
Default

Quote:
Originally Posted by Travesty View Post
I'd really like to see quick fades on the edges of ai. It would be a quick and intuitive way of transitioning from the background envelope to the ai
not to mention continuity. the more AI is like a regular item, the better
__________________
FR: select most recently recorded midi in selected track
FR: Multiple, syncable Play Cursors in Arrange view
Automation Items are terrific
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 06:27 AM   #375
yellowmix
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 27
Default

Request: Add Automation Items tab to Project Media/FX Bay.

Columns would include Item Name, Pool, Track, Length.

I know Automation Items can be saved but it would be nice if a whole bunch could be saved as a Bay.
yellowmix is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 06:42 AM   #376
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 21,314
Default

Yes, this was requested multiple times when automation items were in prereleases... Having them in Project Bay makes a ton of sense.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 09:16 AM   #377
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Abstinence, Tennessee
Posts: 1,383
Default



when occupying media lanes, the namebar section of AIs block valuable track/item info, like in this gif it obscures the first midi note, and on media items, it blocks the item pitch adjust.

"show AI in dedicated lane" is not a viable workaround.

i don't even need to see the AI name bar unless it's selected, so a possible solution would be to hide that whole horizontal bar until the AI has been selected, and change the selection behavior from "lasso name bar" to "lasso within AI bounds"
__________________
FR: select most recently recorded midi in selected track
FR: Multiple, syncable Play Cursors in Arrange view
Automation Items are terrific
mccrabney is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2018, 05:20 PM   #378
ovnis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,058
Default

Expected behaviour or bug ?

After using action "Envelope: Convert all project automation to automation item", at the right edge of the created automation item, there are 2 points at the same place... One point is inside the automation item and one anoter point is outside...

ovnis is online now   Reply With Quote
Old 05-23-2018, 05:03 PM   #379
ovnis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,058
Default

Expected behaviour or bug ? One point at the edge is not visible.

The point is snaped at 3.1.00 but when I move the automation item edge it dissapears.
The project :
https://stash.reaper.fm/v/33623/bug.rpp



Il I create one point and I move it at 3.1.00, we can see it !





Why ?

.

Last edited by ovnis; 05-23-2018 at 05:33 PM.
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 12:19 AM   #380
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,772
Default

Quote:
Originally Posted by ovnis View Post
Expected behaviour or bug ? One point at the edge is not visible.

The point is snaped at 3.1.00 but when I move the automation item edge it dissapears.

Why ?

.
For me it looks like a bug. This is very frustrating behavior.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2018, 12:35 AM   #381
Vagelis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 71
Default

Are we going to have any new updates for AI relative to the bugs/requests above when reaper 6 comes ?? I d like to have Swing function for env points inside AI,it would be very useful.
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2018, 01:41 AM   #382
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,772
Default

Quote:
Originally Posted by Vagelis View Post
Are we going to have any new updates for AI relative to the bugs/requests above when reaper 6 comes ?? I d like to have Swing function for env points inside AI,it would be very useful.
It would be better to have it done before 6.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2018, 04:14 AM   #383
fetidus
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 466
Default

Quote:
Originally Posted by Vagelis View Post
I d like to have Swing function for env points inside AI,it would be very useful.
+1 Very cool idea!
fetidus is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.