COCKOS
CONFEDERATED FORUMS
Cockos : REAPER : NINJAM : Forums
Forum Home : Register : FAQ : Members List : Search :
Old 06-28-2005, 09:49 PM   #1
Manta
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3
Default Using Debris with my own image URL

Hi all

I've been experimenting recently with using my own images with Debris, trying to make a composite of a whole lot of photos of my dog to print up and give to my ex as a gift.

I understand I can drop images on to the Debris window to add them to the "Downloaded image files" part of the Debris processing, but I'd like to serve my images from a HTTP server, on which I've written a script to randomly resize a random image from my own directory of images.

My script works fine, and I can save a whole lot of images randomly generated by it and drop them on to the Debris window to have them added to the composite, but I can't use the "image download url" configuration of Debris to go get them.

I would like Debris to continually get a new random image from this location and hence continually composite these images on top of one another. Even though they are all variations in the size of a group of say 20 images, there will be continuous variation in the combination of these images and I can just pick out a nice lookin Debris to print up.

I've written the script to (i) randomly select an image then (ii) to randomly resize it and then (iii) to serve as a JPEG directly to a browser:

http://intranet.remora.com.au/debris/random.php

Reloading will give you a new one (each one is either a different image or a different size).

And then made I a script to randomly create a URL which references this image location with a random name:

http://intranet.remora.com.au/debris/index.php

Reload to randomise the URL (which does nothing but trick Debris into thinking that it's a different image).

I've tried both of these URLs in Debris' "Source" URL field, but Debris simply hits this URL every 19 seconds, adding 1 to the "Urls in url cache", but never downloads any images (or use any on the canvas). I've even made a little page with many links and many embedded images (i.e. IMG tag), still no result.

What am I doing wrong here?

What should I do to create a page from which Debris will load images?
Manta is offline  
Old 06-29-2005, 10:15 PM   #2
Brennan
hey man
 
Brennan's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 331
Default

I'm not entirely sure offhand... Can you do me a favor and keep those scripts live for at least a couple more days so I can test Debris with them?


Brennan
Brennan is offline  
Old 06-29-2005, 10:18 PM   #3
Manta
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3
Default No problem

I'll leave them up there for ever

It's my own server so I pretty much leave everything where I last left it, people have to specifically ask to have stuff removed
Manta is offline  
Old 06-30-2005, 11:02 PM   #4
Manta
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3
Default

By the way, I didn't say so in my first post -

I'd just like to say that Debris rocks. Definately one of the coolest things I've come across in my time within this wonderful internet of ours
Manta is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.