Old 11-23-2022, 10:14 PM   #1
matt_t
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2012
Location: UK
Posts: 304
Default v6.71rc3 - November 23 2022

v6.71rc3 - November 23 2022
  • * Includes feature branch: CLAP plugin support
  • * Includes feature branch: improve experimental silent-track CPU reduction option to include FX tail length
  • * Includes feature branch: internal pin management overhaul for future extension
  • + FX Browser: improve configuration for hiding duplicate plug-ins of different types
  • + Media import: do heuristic to find tempo from filenames will ignore e.g. 48k
  • # CLAP: tweak Windows keyboard support to enable unmodified-spacebar for starting playback
  • # Linux: allow keyboard navigating out of plug-ins using tab/shift-tab
This thread is for pre-release features discussion. Use the Feature Requests forum for other requests.

Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
matt_t is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 01:13 AM   #2
Xasman
Human being with feelings
 
Xasman's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 566
Default

Quote:
Originally Posted by matt_t View Post
# Linux: allow keyboard navigating out of plug-ins using tab/shift-tab
Excellent - thank you!
Xasman is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 02:53 AM   #3
Edison
Human being with feelings
 
Edison's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 448
Default Typing error

Hi Devs,

Wrong: A502DA86D4375D40=Second priorty
Correct: 861BE31B1F690F49=Second priority

Best regards
__________________
Together we're more!! - ReaperLangPack+SWS pt-BR Brazilian Downloads here
Donate, if you wish

Last edited by Edison; 11-24-2022 at 05:18 AM.
Edison is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 06:12 AM   #4
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 14,639
Default

Quote:
Originally Posted by Edison View Post
Hi Devs,

Wrong: A502DA86D4375D40=Second priorty
Correct: 861BE31B1F690F49=Second priority

Best regards
thanks!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 06:32 AM   #5
Paul Eye
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2006
Location: Helsinki, Finland
Posts: 258
Default

Quote:
Originally Posted by matt_t View Post
+ FX Browser: improve configuration for hiding duplicate plug-ins of different types
Oh, that ordering by priority is a rather...clever way to do it

Quote:
# CLAP: tweak Windows keyboard support to enable unmodified-spacebar for starting playback
Tested with a few plugins (Surge XT, Odin2, Vital, some Full Bucket ones) and this works now. Unfortunately, what doesn't work now is if you want to save a preset with a space in the name, the space so to say passes through and starts playback One way around this is to temporarily enable "send all keyboard input to plugin". Is this an either/or situation now, or rather, is there any way to know that a text input field is active?
Paul Eye is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 07:42 AM   #6
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,536
Default

Quote:
Originally Posted by Paul Eye View Post
Oh, that ordering by priority is a rather...clever way to do it
Clever indeed. Thanks devs, your work is much appreciated!

Happy Thanksgiving to those in the States!
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 08:17 AM   #7
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 14,639
Default

Quote:
Originally Posted by Paul Eye View Post
Oh, that ordering by priority is a rather...clever way to do it



Tested with a few plugins (Surge XT, Odin2, Vital, some Full Bucket ones) and this works now. Unfortunately, what doesn't work now is if you want to save a preset with a space in the name, the space so to say passes through and starts playback One way around this is to temporarily enable "send all keyboard input to plugin". Is this an either/or situation now, or rather, is there any way to know that a text input field is active?
Tried Surge XT -- it doesn't use a proper text field, so guess not. Alternative: shift+space to enter a space character.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 08:40 AM   #8
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,536
Default

Regarding refining duplicates: I'll see stuff like this from a few different developers where the only difference is that the VST version shows the channel count in the name of the VST2 versions. Would be great if there was a smart way Reaper could clean those up and recognize as duplicates.

There are instances where it may be relevant information, like UAD plugins with their mono instances, but I'm thinking the logic could be something like:

"In the browser, don't display the channel count for VST2 version of the plugin if there's only one VST2 version of the plugin, THEN if another plugin format exists with same name, obey duplicate rules..."

See below:

Attached Images
File Type: png Dedupe.png (14.0 KB, 522 views)
Funkybot is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.