Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Color Themes and Icon Sets

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-14-2019, 07:13 PM   #201
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

Unless I remove the 2* multipliers, I get no track names on the MCP.

And I still have to use 1.99 which really makes the theme look a cent off
item position wise. I can tell because when I click arm record, the fader moves
a little to the left or the right, when using the global value of 2,
as original, everything works fine.

Again, when using the 2 value, I don't get the Volume Meters at the top, I get a missing icon unless I move mcp fx list and sends up down, in other words, a little messy.

I wonder if the 1.99 or any other value has to do with the theme's determined
area for items?

TL;DR
No 2* multipliers on Win 10, 4k Oled TV, no matter global value: Track names on MCP
1.99 global value fixes volume METERS at the top, but 1 cent off some items at least
2 global value: Volume faders NOT at the top and theme starts to look messy.
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.

Last edited by sightlessness; 01-16-2019 at 04:02 AM.
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 01:11 AM   #202
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm can you make me a minimal test/demo? Thanks
Here you go
JRENG!_METRIC_debug.ReaperThemeZip
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 11:57 AM   #203
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,429
Default

Figured out the difference - the margins applied are half what they should be when rendering to macOS HiDPI. Fixing this, though it will break your macOS appearances, it will make it consistent across OSes.

Edit: ah, if you change the use of marginshift_mac to be marginshift_win, it fixes with the new build (that Windows layout won't work right unless it also resets the marginshift count, I think)

Last edited by Justin; 01-16-2019 at 04:50 AM.
Justin is online now   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 05:37 PM   #204
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Fixing this, though it will break your macOS appearances, it will make it consistent across OSes.

If it’s consistent across OSes i’m happy to update METRIC WALTER.

Thanks Justin.
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2019, 04:40 AM   #205
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

Ok, so I found out my 1.99 fix was temporary, as I mentioned before,
for example when you hit the arm record button, the fader moves a pixel
to the right.

So I knew I had to try fixing it with original global scale 2.

I changed the values

def shrink0 h<1103
def shrink1 h<1062
def shrink2 h<982
def shrink3 h<957
def shrink4 h<918

To

def shrink0 h<983
; was 1103 can be ZERO or 1, it doesn't matter. Max 983 to display all needed images. ************** REVISED NEEDED CODE DOESNT HURT OTHER IMAGES POSITION ******************
def shrink1 h<962
; was 1062 ************** REVISED NEEDED CODE DOESNT HURT OTHER IMAGES POSITION ******************
def shrink2 h<982
; Or Zero it doesn't matter
def shrink3 h<0
; was 957 ************** REVISED NEEDED CODE DOESNT HURT OTHER IMAGES POSITION ******************
def shrink4 h<0
; was 918 ************** REVISED NEEDED CODE DOESNT HURT OTHER IMAGES POSITION ******************

And now, all the images appear Mixer at max height (at global scale 2 originally was missing buttons only 1.99 was showing all buttons),
missing were the SEND buttons (Triangles) for example (Master, Aux, Receive),
but I STILL don't get FX slots, I have to drag the VU meter down so they are shown, placing them at the top (which was always the case but now I have all buttons showing).

I wish I could have one layout with fixed positions (no macros) so that maybe I could figure out the issue? I have spent days trying to figure out the issue, lol,
at least I have found out those values made some buttons appear (and changing
Windows to a lower scale, i.e. 175%, doesn't do a thing). And higher, i.e. 225%,
makes the Mixer disappear again said buttons.

Sigh by Charlie Brown, on Flickr
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2019, 05:30 AM   #206
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

You may want to wait Justin fix the problems at REAPER side first, in order to get consistency across OSes. Then i will update METRIC. Otherwise your fixes may break in the upcoming REAPER updates.
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2019, 06:23 AM   #207
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

Alrighty, I guess I will keep hopes up. Thanks and cheers!
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 03:56 PM   #208
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

Alrighty, so Justin's fix fixed it indeed. Plus WT fix multiplier makes this theme work almost perfect (tracks names appear thanks to WT's fix). Global scale at 2 as originally set.

No need on my end to set Windows scaling to 200%, at 100% works as it should.

On my end, I need to maximize (size wise, not maximize a la Windows) and go a little beyond screen estate to make the Triangles image (master/send/receive) appear, and
envelope button doesn't show, and I bet that if I could make the mixer higher it would show up, but apparently it has a limit (for 'safe' reasons I guess). ***

And as I suspected (and experimentation with other themes), volume faders line up no matter whether you use 12+db or 18+db thingie in Preferences.

The only issue (if an issue at all) is that now this is too big, lol. I ignore the size of a retina screen, but on my 55" monitor is overkill, and I can't get lower than 100% Windows scaling. And trying to mess with global scaling just messes elements up.

*** Other than that, theme works flawlessly so far. I guess I don't need that env button on the MCP. Mixer displays 18 tracks as it should plus Master one.
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2019, 09:06 AM   #209
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default METRIC updated March 11, 2019.

METRIC updated to work with the latest REAPER update v5.972.

Code:
REAPER v5.97 updates
Theme: fix retina vs HiDPI inconcistency relating to label margins
WALTER: fix HiDPI extended mixer mode setting
This update should fix
  • TCP/MCP label issues across OS.
  • Transport BPM margin

I don't have HiDPI Windows/Linux machine to test the latest version, but if you do and still have any problem please discuss here.

Download link in the #1 post
__________________
JRENG! | M E T R I C

Last edited by jrengmusic; 03-11-2019 at 08:11 AM.
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2019, 11:06 PM   #210
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

I found misaligned fader line on default master mcp, bpm and tap margin on transport and fix it. Download link updated.
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2019, 02:13 AM   #211
+NRG
Human being with feelings
 
+NRG's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 560
Default

Amazing / stunning piece of work and creativity! I wish I had the monitor to utilize this amazing theme...
__________________
“Where words fail, music speaks”
+NRG is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2019, 02:43 PM   #212
talustalus
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by jrengmusic View Post
I found misaligned fader line on default master mcp, bpm and tap margin on transport and fix it. Download link updated.
This theme has become a literal lifesaver for my workflow on a MacBook retina screen. Absolutely masterful work of art. Thank you very much for the work you put into this.

Is it possible to alter the transparency/saturation of how the TCP and MCP colors are displayed so that the chosen color is exactly applied without any dimming?
talustalus is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 01:49 AM   #213
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

Quote:
Originally Posted by talustalus View Post
Is it possible to alter the transparency/saturation of how the TCP and MCP colors are displayed so that the chosen color is exactly applied without any dimming?
METRIC does not support tinting the whole panel TCP/MCP. except for its label. Thus how track color displayed is affected by its label background image.

If you want the color displayed exactly as it was chosen,
  • unpack the theme
  • edit two files, tcp_namebg.png and mcp_namebg.png.
  • selectively for the center part, make it fully opaque/transparent.
  • Repack, reload the theme.

Note that both files are unique corresponds to its layout.
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 02:41 AM   #214
talustalus
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by jrengmusic View Post
METRIC does not support tinting the whole panel TCP/MCP. except for its label. Thus how track color displayed is affected by its label background image.

If you want the color displayed exactly as it was chosen,
  • unpack the theme
  • edit two files, tcp_namebg.png and mcp_namebg.png.
  • selectively for the center part, make it fully opaque/transparent.
  • Repack, reload the theme.

Note that both files are unique corresponds to its layout.
Thanks.
Really is masterful DAW art.
talustalus is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2019, 01:31 PM   #215
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default Is there a way to Con Reaper to show the theme half size

VERY IMPORTANT EDIT (for me): While Reaper open, I set Windows Display Settings to 175%, signed out, logged back in, opened Reaper and then changed Windows Display Settings back to 100%, that did the trick.
BUT, if I sign out again, log back again and open Reaper, JRENG Metric AGAIN is big and only showing 18 tracks. I am looking for this change to be permanent.

Ok, so I hadn't open Reaper for a while, I had Windows Display Settings (Scale and Layout) set to 175% because I was using Studio One Pro.

Then just for kicks I was just showing another person how Reaper was showing
normal themes very very small (at 100% Windows Scaling, I changed it from aforementioned 15%), and then changed to JRENG Metric to show how it big it was.

All of a sudden, since all themes were showing very very small, like unusable unless
I used Windows Display Settings at 150% or higher, JRENG Metric showed as I think
it should have all along (as it was a normal theme, it looked BEAUTIFUL, I had lots of tracks, etc).

Then I was trying to duplicate, etc... changing settings trying to go back and forth
the settings that made this possible... to no avail.

Now ALL normal themes show very very well, crystal clear fonts and images, and JRENG Metric (the best of all) big as always (where you get only about 18 tracks in view, and unless you have the Mixer full screen it eats away some elements).

So, for one, I am happy normal themes appear to look this well, but my fave still isn't.

Before buying a 4K Oled, I used another one I had, used the same laptop, and I remember saying "yes, looks great lots of real estate" but now I can't duplicate
in that TV either.

I tried changing EXE properties, Compatibility, Change high DPI settings, different combos... nothing. Tried Reaper's Advanced UI settings, all combos I think... nothing.

So my question is: Is there a way to Con Reaper to show the theme half size?

I feel this new behaviour (to me) is due latest Windows update (10) which in a way is great but... I had this JRENG Metric for 2 minutes looking in all its glory.

For you it may be nothing but in my vantage point I NEED this to work if I were to continue using Reaper, because I know so far is the best still (Performance for me is everything).

Again, using 4K Oled TV.

EDIT 2: Also still on Windows the theme no matter what size the mixer is, VU Meters area still is below FX/Seds/FX Parameters area and all buttons drag (leaving shadows of it behind)
unless I drag VU Meter (Gain text) all the way up, which still makes FX/Seds/FX Parameters area disappear hence not usable.
Again, too bad because it looks very very good, showing 25/32 (TCP/MCP) is amazing.

EDIT 3: I want to stress that with my picture I am proving the theme can be displayed smaller so we have more Real Estate, more tracks shown, as a normal Reaper theme in Windows 10, 4k resolution.
The question is: How? Or how to make it permanent? Perhaps what is playing tricks on us is Windows 10 not Reaper? Idk.

JRENg Flicker by Charlie Brown, on Flickr
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.

Last edited by sightlessness; 07-25-2019 at 12:28 PM. Reason: Added pic
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2019, 06:34 PM   #216
talustalus
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by jrengmusic View Post
METRIC does not support tinting the whole panel TCP/MCP. except for its label. Thus how track color displayed is affected by its label background image.

If you want the color displayed exactly as it was chosen,
  • unpack the theme
  • edit two files, tcp_namebg.png and mcp_namebg.png.
  • selectively for the center part, make it fully opaque/transparent.
  • Repack, reload the theme.

Note that both files are unique corresponds to its layout.


Jreng, one more thing. I notice the MIDI editor is missing the 'Key Snap' checkbox. Is this omission part of your theme?

Edit: My bad, it appeared when I docked the editor, but is not there in separate window mode. In any case - IGNORE.
talustalus is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 03:41 PM   #217
talustalus
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by jrengmusic View Post
METRIC does not support tinting the whole panel TCP/MCP. except for its label. Thus how track color displayed is affected by its label background image.

If you want the color displayed exactly as it was chosen,
  • unpack the theme
  • edit two files, tcp_namebg.png and mcp_namebg.png.
  • selectively for the center part, make it fully opaque/transparent.
  • Repack, reload the theme.

Note that both files are unique corresponds to its layout.
Jreng, what would be the custom tweak to make your Metric Transport logo replace the logo on the Analog Transport?
(great logo, by the way).
talustalus is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 11:09 PM   #218
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

Quote:
Originally Posted by talustalus View Post
Jreng, what would be the custom tweak to make your Metric Transport logo replace the logo on the Analog Transport?
(great logo, by the way).
Extract the theme. Find transport_bg.png

IIRC There's no WALTER difference affecting the layout. So probably the easiest way is just replace transport_bg.png from METRIC (parent folder) to A_T.

But your analog transport background color will be really dark vs dark-cyan-ish from the analog layout.

If you want to be super precise,
  • erase the logo from analog transport_bg.png (replace the logo with its bg color)
  • cut out the logo from METRIC layout
  • paste it to analog transport_bg.png

Be careful not to touch the pink lines.
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 01:31 AM   #219
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 684
Default

you can try renaming the transport_bg.png file in the A-T sub-folder and use the one attached to this post.

Attached Images
File Type: png transport_bg.png (26.8 KB, 159 views)

Last edited by lucas_LCS; 08-12-2019 at 02:12 AM.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 02:17 AM   #220
Lopez
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Location: Germany
Posts: 198
Default

The dark background should be a bit more lighter - in this state it hurts my eyes too much
The theme looks awesome anyway!
__________________
Lopez is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2019, 02:40 AM   #221
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 548
Default

Quote:
Originally Posted by Lopez View Post
The dark background should be a bit more lighter - in this state it hurts my eyes too much
The theme looks awesome anyway!
What background? Arrange area?

You can use Theme Development/Tweaker and choose whatever color do you like and save it.
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 07:48 PM   #222
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

Alright! This is awesome! I knew there bugs somewhere (and fixed, thanks Justin?) :P

Latest Reaper version displays FINALLY the theme properly! Finally the VU meters
show at the top instead of below the fx/sends area. ( Reaper version v5.982 )

::::::::: 4K for the win :::::::::

When using the Mixer in floating mode, when you use the whole height of the screen,
almost all controls show, except INPUT and TRIM, but when you move the mixer 2 pixels down and resize it 2 pixels more (I know, 2 pixels is aprox, I have no way in telling how many pixels but the resizing is almost micro) INPUT controls show.

So only TRIM is cut out. And there is no way of making the Mixer bigger/higher, since
I guess because of coding of the theme/Reaper there is a limitation.

So, aside that, we know, it looks AMAZING. But... too big... haha. I understand
first and foremost (I think I said that already in previous posts):

"This is made for the Retina thingy and given as is."

I understand now that since the Retina and Mac monitors are 27" usually? the theme
in my screen is gonna look massive (55") so of course I was how to make this smaller. But you can't (I have Windows on 100% scaling).

Then I found this amazing news... hidden somewhere on this forum, wink wink,
and I guess because of rules I can't say much about it, just leaving you this Screenshot: I got 36 tracks on the mixer right away, theme looks amazing (how
many times can I say this, lol) so having lots of real estate is so sweet, the theme
is so well made that instantly I can notice all the buttons and their active/inactive state etc, even if in a 27 inch monitor would look very small, the theme here on my 55" screen looks as it "should". IMHO.

The only bug (I think WT is working on it?) is the pan knobs. And perhaps some elements would need to be reworked by jrengmusic because the logo in the transport area now looks very very small.

I hope the pan knobs and stuff gets work out for the relea... ahem, can't say anything, lol. Oh well, Reaper's future looks so bright now.

Leaving you this Reaper project in case you wanted to test it in new R version, and I am not talking about v5.982 (see attachment)




YEs by Charlie Brown, on Flickr
Attached Files
File Type: rpp teSTIN THEME.rpp (22.2 KB, 18 views)
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.

Last edited by sightlessness; 08-19-2019 at 07:50 PM. Reason: Added screenshot
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 09:06 AM   #223
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

Best theme ever.

IDK if it's the Reaper dev version or the latest,
but in Win 10 using 150% scaling, it works great
(no bugs or anything so far now).
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.
sightlessness is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.