Old 01-15-2012, 02:35 PM   #1
Caj
Human being with feelings
 
Caj's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sweden
Posts: 301
Default Zoom MS decoder ?

Hi, Anyone who knows if the Zoom MS decoder vst plugin works with REAPER v.4 ?
And do I have a good use for it ? I´m recording sounds and manipulate them in
REAPER and AudioMulch . Here is the link:
http://www.zoom.co.jp/downloads/h2n/software/
Caj.
__________________
Caj. http://cajan.webs.com
Caj is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 03:49 PM   #2
Fran Guidry
Human being with feelings
 
Fran Guidry's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Walnut Creek, CA
Posts: 779
Default

Since it's a VST it will probably work.

It's free to download and try.

There are more flexible Mid-side tools available for free.

But in general a mid-side tools is only useful if you know what to do with it. Zoom was rather obligated to produce this tool because they're selling a recorder that generates encoded mid-side so a decoder is needed to make that format useful.

Are you recording in M-S Raw on your H2n?

Fran
Fran Guidry is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 07:38 PM   #3
Caj
Human being with feelings
 
Caj's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sweden
Posts: 301
Default MS

Not yet , but I will. ( I´m a beginner with zoom ,reaper and audiomulch) .Thanks for the tips ,I found 2 free mid side tools ( voxengo and blue cats )
Caj.
__________________
Caj. http://cajan.webs.com
Caj is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2012, 11:05 AM   #4
Fran Guidry
Human being with feelings
 
Fran Guidry's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Walnut Creek, CA
Posts: 779
Default

Type "ms" into the REAPER effects filter and you'll find two that are included with the program as well.

Fran
Fran Guidry is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 07:13 PM   #5
Caj
Human being with feelings
 
Caj's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sweden
Posts: 301
Default Stupid ?

I must be stupid , in what box shall I type "ms" ?
Caj.
__________________
Caj. http://cajan.webs.com
Caj is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 11:21 AM   #6
Fran Guidry
Human being with feelings
 
Fran Guidry's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Walnut Creek, CA
Posts: 779
Default

When you get to the "Add FX" dialogue there's a filter input at the bottom of the window.

One of the cool things to learn about REAPER is the presence of these filter/search boxes in many of the dialogues, like the Action list or the Settings pages.

Fran
Fran Guidry is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 04:10 PM   #7
Caj
Human being with feelings
 
Caj's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sweden
Posts: 301
Default

Thanks ,I found it, it´s useful ( as you said ) when you know how to use it.
I´m not so technical , making music thru my inner ears , and this is something I´m going to use. Caj.
__________________
Caj. http://cajan.webs.com
Caj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.