Old 02-23-2020, 01:00 PM   #1881
Capsula
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Thanks!



A few things have popped up that needed attention (including life!) I'm going to jump straight to 2.5, since the theme is going to be split in two; OSX and Windows versions.

I'd rather not do that but getting the fonts correct across both systems (1080p and HiDPI also) has been more trouble than it's worth.



Thanks!



Glad you like it! As FunkyBot says it's quite easy to tweak yourself via the Theme Tweaker.
Hi Bose!
Where can I download the latest version of your theme? The first page contains version 2.1 only ...
Thnx!
Capsula is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 02:56 AM   #1882
geoffroy
Human being with feelings
 
geoffroy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Paris, France
Posts: 461
Default

2.1 is the latest version !
__________________
http://www.brocoli.org
geoffroy is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 04:38 AM   #1883
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

2.5 will be out after I've found out what changes to text/HiDPI 6.04 were made, as that could either help or hinder the changes I've been making for OSX/Windows.

Anyone know?
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 06:31 AM   #1884
Regisfofo
Human being with feelings
 
Regisfofo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: France
Posts: 324
Default

Hi bose! Loving your theme here. Just wan't to say a big thank you!


Only issue I'm having is the text toolbar fonts are too small/hard to read on my sytem (win 64, 1920x1080. Reaper 6.03)
I had to sed HiDPI mode to unaware for it to display correctly too.


Cheers!
Regisfofo is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 07:13 AM   #1885
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: They put me in a home.
Posts: 3,305
Default

Quote:
Originally Posted by Regisfofo View Post
Hi bose! Loving your theme here. Just wan't to say a big thank you!


Only issue I'm having is the text toolbar fonts are too small/hard to read on my sytem (win 64, 1920x1080. Reaper 6.03)
I had to sed HiDPI mode to unaware for it to display correctly too.


Cheers!
I agree. On Windows this theme is just not what the screenshots show.
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 08:16 AM   #1886
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Regisfofo View Post
Hi bose! Loving your theme here. Just wan't to say a big thank you!


Only issue I'm having is the text toolbar fonts are too small/hard to read on my sytem (win 64, 1920x1080. Reaper 6.03)
I had to sed HiDPI mode to unaware for it to display correctly too.


Cheers!
Can you share a screenshot?

Quote:
Originally Posted by lowellben View Post
I agree. On Windows this theme is just not what the screenshots show.
It is on my two Windows installations. Screenshot?

Remember that 2.5 will have Fira Sans (you probably have Open Sans atm).
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 08:36 AM   #1887
Unikorn
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 159
Default

Is there a way to have smooth meters rather than the segmented style in the theme?
Unikorn is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 08:44 AM   #1888
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Unikorn View Post
Is there a way to have smooth meters rather than the segmented style in the theme?
Theme Tweaker - Interlacing (disable).
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 08:57 AM   #1889
Unikorn
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 159
Default

Awesome. Thank you.
Unikorn is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 02:55 PM   #1890
Regisfofo
Human being with feelings
 
Regisfofo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: France
Posts: 324
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Can you share a screenshot?

Here it is : https://i.imgur.com/Cgq9cQ3.jpg
Regisfofo is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 01:26 AM   #1891
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Regisfofo View Post
Thanks.
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 03:54 AM   #1892
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: They put me in a home.
Posts: 3,305
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Can you share a screenshot?



It is on my two Windows installations. Screenshot?

Remember that 2.5 will have Fira Sans (you probably have Open Sans atm).
With respect, it's not that. I have Fira installed. The problems are, the transport text is massive huge font, unreadable. Second, the toolbar text icons are incredibly small. Messy and jagged. This does not happen with any other theme including the default 6 theme. I've done no modifications, just default reaper 6 theme and switching to your smooth theme for windows. The regular Smooth suffers as well. Sorry. Thanks for taking a look at this.

This is just one example.



I'm sorry, but Fira is installed and this is way too small and jagged to be usable. It's not a OS font issue as I mentioned because other themes look just fine with aliasing and smoothing.
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 03:57 AM   #1893
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by lowellben View Post
With respect, it's not that. I have Fira installed. The problems are, the transport text is massive huge font, unreadable. Second, the toolbar text icons are incredibly small. Messy and jagged. This does not happen with any other theme including the default 6 theme. I've done no modifications, just default reaper 6 theme and switching to your smooth theme for windows. The regular Smooth suffers as well. Sorry. Thanks for taking a look at this.

This is just one example.



I'm sorry, but Fira is installed and this is way too small and jagged to be usable. It's not a OS font issue as I mentioned because other themes look just fine with aliasing and smoothing.
It shouldn't be using Fira, 2.1 is Open Sans.

You're using Windows, 1080P or HiDPI?
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 04:04 AM   #1894
lowellben
Human being with feelings
 
lowellben's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: They put me in a home.
Posts: 3,305
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
It shouldn't be using Fira, 2.1 is Open Sans.

You're using Windows, 1080P or HiDPI?
What I meant was, I have both fonts installed All defaults sets. Windows 10 with a 1080p monitor yes. Thanks.

You wrote "Remember that 2.5 will have Fira Sans (you probably have Open Sans atm). "
__________________
47.8% of statistics are made up.
lowellben is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 04:10 AM   #1895
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by lowellben View Post
What I meant was, I have both fonts installed All defaults sets. Windows 10 with a 1080p monitor yes. Thanks.

You wrote "Remember that 2.5 will have Fira Sans (you probably have Open Sans atm). "
Strange, having a hard time seeing that. Can you do me a favour? Make sure you can see the small text, then open the Theme Tweaker (via Actions list) and enter 'font' in the filter bar...



Change fonts 1-9 one by one (just increase the size to 28 or something obviously large) to see which font entry changes the fonts causing you an issue.

Don't worry, all you need to is reload the theme to reset the fonts.

This will help me get it fixed sooner and ready for 2.5 release!
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 06:05 AM   #1896
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,867
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
I have no idea how WT fixed that dude, it's beyond my WALTER skills/pay-grade. Ask him perhaps? :¬)
tcp_heights 8 30 61 61 - two of those heights are the same. Make them different. Because ...well, because Reaper.


--------------------------------------------------------


I don't like to wade into people's theme threads and start telling them what's what, because obviously that's very rude and if the theme maker and his users don't think its got problems then who cares? However, since I haven't documented the HiDPI stuff yet, I hope you will allow me an exception this once because there's no way you'd know, and you could help me refine how I communicate these new things

Since you're not doing 150% assets (and good god, fair enough) you can strip out all of the 150% walter, so you're not presenting layouts to the user that don't make any sense.

at the top:
Code:
misc_dpi_translate 134 150
misc_dpi_translate 174 200

...can be...

misc_dpi_translate 151 200
...otherwise Reaper will rescale the miscellaneous non-Walter stuff at intermediate sizes to 150, which isn't a size you're doing, so weirdness will result.

You can also kill all the layouts that point to the 150 folder like this:
Code:
Layout "150%_B" "150"
...because you don't have a 150 folder. They will result in re-rasterized bitmaps, and that'll look yukky.

You can also kill all the 75% layouts in 'DUMMY LAYOUTS' because they only exist so that dpi_translate has something to point at.

Finally, in the DPI translation itself, you can do a big'ol cleanup, because that's mostly concerned with the 75%/150% stuff.

so, for example:
Code:
layout_dpi_translate 	'50%_A' 	1.0 	'A'
you need those lines, so that 1.0 scale users get something when they choose 50% 

Then for each layout you'll want :
layout_dpi_translate 	'A' 	1.5 	'200%_A'
to say "if the user is above 1.51% scaling, give them the HiDPI goodness"
...and then kill all the rest of it.

I haven't looked at your theme adjuster changes, but if you haven't done so make sure you remove the 150% apply buttons. You shouldn't need to mess with the code, just kill the button, that should be fine.


-------------------------

I would also suggest you make it more clear that this is a mod of the default 6 theme, and of which version of that theme it is modded from. There will be fixes / code alterations to the default throughout its lifespan, and they will almost certainly be applicable to your mod as well, and if you're not around someone else could splice them in, maximising its longevity.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 06:34 AM   #1897
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
tcp_heights 8 30 61 61 - two of those heights are the same. Make them different. Because ...well, because Reaper.


--------------------------------------------------------


I don't like to wade into people's theme threads and start telling them what's what, because obviously that's very rude and if the theme maker and his users don't think its got problems then who cares? However, since I haven't documented the HiDPI stuff yet, I hope you will allow me an exception this once because there's no way you'd know, and you could help me refine how I communicate these new things

Since you're not doing 150% assets (and good god, fair enough) you can strip out all of the 150% walter, so you're not presenting layouts to the user that don't make any sense.

at the top:
Code:
misc_dpi_translate 134 150
misc_dpi_translate 174 200

...can be...

misc_dpi_translate 151 200
...otherwise Reaper will rescale the miscellaneous non-Walter stuff at intermediate sizes to 150, which isn't a size you're doing, so weirdness will result.

You can also kill all the layouts that point to the 150 folder like this:
Code:
Layout "150%_B" "150"
...because you don't have a 150 folder. They will result in re-rasterized bitmaps, and that'll look yukky.

You can also kill all the 75% layouts in 'DUMMY LAYOUTS' because they only exist so that dpi_translate has something to point at.

Finally, in the DPI translation itself, you can do a big'ol cleanup, because that's mostly concerned with the 75%/150% stuff.

so, for example:
Code:
layout_dpi_translate 	'50%_A' 	1.0 	'A'
you need those lines, so that 1.0 scale users get something when they choose 50% 

Then for each layout you'll want :
layout_dpi_translate 	'A' 	1.5 	'200%_A'
to say "if the user is above 1.51% scaling, give them the HiDPI goodness"
...and then kill all the rest of it.

I haven't looked at your theme adjuster changes, but if you haven't done so make sure you remove the 150% apply buttons. You shouldn't need to mess with the code, just kill the button, that should be fine.


-------------------------

I would also suggest you make it more clear that this is a mod of the default 6 theme, and of which version of that theme it is modded from. There will be fixes / code alterations to the default throughout its lifespan, and they will almost certainly be applicable to your mod as well, and if you're not around someone else could splice them in, maximising its longevity.
That's incredibly helpful - thanks for taking the time WT, much appreciated.

Yes, will do.

I'll give this these changes a shot...
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 06:38 AM   #1898
alex2035
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by C-H View Post
Thx!
yeah, I figured it out and changed some colors and fonts for better readability. I won't spam this thread with pics but these are the changes I made:

Main window/transp background: 36/36/36
Main window 3D highlight: 71/71/71
Main window 3D shadow: 71/71/71

Toolbar button text: 238 218 77

I/O window text: 63 67 67
I/O window 3D highlight: 119 125 125
I/O window 3D shadow: 192 194 194

Empty arrange view area: 49 49 49

Volume/Pan label font: Bahnschrift / Regular / 8

Timeline background: 36 36 36
Timeline foreground: 238 218 77

Time selection fill mode: 0.10
Timeline background (in loop points): 206 191 104
Timeline font: Bahnschrift Regular 10

Transport status text: 238 218 77
transport status font: Verdana

Floating media item label: 255 164 119
Floating media item selected: 247 207 49
Media item label font: Bahnschiff regular 8
Media item background even/odd: 255 128 128
Media item background selected even/odd: 31 122 224
Media item background fill mode: 0.5
Media item offline text: 38 56 61

Track background odd tracks: 46 46 46
Track background even trackss: 56 56 56

Region lane background: 36 36 36

Marker lane background: 36 36 36
Thanks C-H , I've done this and works very well.
Thank you bose for this very nice theme.
alex2035 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 08:56 AM   #1899
drummerboy
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Location: Switzerland
Posts: 100
Default

I ran into a small issue every now and then:
Sometimes, when using the zoom tool, the TCP tracks display all the elements way too big.
If I scroll a little they pop back to normal size.
It seems random, couldn‘t find a way to reproduce it.
Maybe it has to do with White Ties suggestion to dump the 150% stuff?
Let me know if you need screenshots - it‘s a bit of a PITA with the image size restrictions here.

Best
Frank
drummerboy is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 03:24 PM   #1900
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 202
Default

Is this intentional, if I have a VST/AU with multiple outputs it seems to make the mixer strip wider than normal. Ideally, I just want all the channels to be the same width and not go wider....

Ideosound is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2020, 12:46 AM   #1901
drummerboy
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Location: Switzerland
Posts: 100
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Is this intentional, if I have a VST/AU with multiple outputs it seems to make the mixer strip wider than normal. Ideally, I just want all the channels to be the same width and not go wider....
Hi!
Use the Theme Adjuster Script to disable Multitrack-Metering in the MCP panel.
drummerboy is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2020, 03:40 AM   #1902
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by drummerboy View Post
Hi!
Use the Theme Adjuster Script to disable Multitrack-Metering in the MCP panel.
Amazing thanks so much! I unticked 'do meter expansion' and all fixed!
Ideosound is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2020, 04:59 AM   #1903
C-H
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Location: Tucson, AZ
Posts: 289
Default

Quote:
Originally Posted by alex2035 View Post
Thanks C-H , I've done this and works very well.
Thank you bose for this very nice theme.

Thank you. It's a start.
C-H is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2020, 06:52 PM   #1904
AJYoung
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Strange, having a hard time seeing that. Can you do me a favour? Make sure you can see the small text, then open the Theme Tweaker (via Actions list) and enter 'font' in the filter bar...



Change fonts 1-9 one by one (just increase the size to 28 or something obviously large) to see which font entry changes the fonts causing you an issue.

Don't worry, all you need to is reload the theme to reset the fonts.

This will help me get it fixed sooner and ready for 2.5 release!
I was also having this problem on Windows 1080p, so I did the above and think I found the issue.

It's not any of the Walter fonts. It's the "Volume/pan label font". It has nothing assigned to it. If I choose Open Sans with a size of 7, it looks correct.
AJYoung is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 12:14 AM   #1905
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 392
Default

Wondering if maybe I am doing something wrong while trying to use Smooth_6_Windows_Dark on Reaper x64 Win 10 x64. I have a 4k ASUS Monitor running native 2560x1440 dpi with Brightness and Contrast both at 50. Windows is set to Dark Mode.

I had been using "LCS_Luna_Gray" and it was nice and dark as you can see in the first attachment 2020-0228_Reaper_Luna.png

I followed the three part instructions that came with Smoothe6 2.1 to install the fonts, lua scripts, and then Theme files. When I switch to Smooth_6_Windows_Dark everything is quite washed out as you can see in attachment 2020-0228_Reaper_S6WinDark.PNG.

I tried all four Theme files that came with the bundle and they all look this way.

I really want to use this excellent theme, but am concerned that I have something installed incorrectly since all four of them appear quite similar, and the Dark ones are definitely not what I would consider dark.

Any ideas might be useful, thanks!
Attached Images
File Type: png 2020-0228_Reaper_Luna.PNG (58.9 KB, 85 views)
File Type: png 2020-0228_Reaper_S6WinDark.PNG (54.2 KB, 88 views)
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 11:17 AM   #1906
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 392
Default

FWIW this morning I tried a fresh never used portable installation of 6.04 and installed the Smooth 6 theme into it. It looks the same sort of washed out. Selecting between Smooth6, Smooth6_Dark, Smooth6_Windows, and Smooth6_Windows_Dark doesn't seem to change anything.

I stuck with my previous theme into R6 for familiarity, but really want to move the R6-compatible themes. Unfortunately both Default 6 and Smooth 6 are all washed out whereas R5 themes all seem as dark as them should be.
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 11:33 AM   #1907
wjmwpg
Human being with feelings
 
wjmwpg's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 169
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty Falcon View Post
FWIW this morning I tried a fresh never used portable installation of 6.04 and installed the Smooth 6 theme into it. It looks the same sort of washed out. Selecting between Smooth6, Smooth6_Dark, Smooth6_Windows, and Smooth6_Windows_Dark doesn't seem to change anything.

I stuck with my previous theme into R6 for familiarity, but really want to move the R6-compatible themes. Unfortunately both Default 6 and Smooth 6 are all washed out whereas R5 themes all seem as dark as them should be.
FWIW I believe that the theme I currently isn’t working correctly in Windows and that bose is now working on creating separate Windows and OSX versions to remedy the issue. As this is simply a generous labour of love from bose (and those helping him) there’s no specific timeline when that will be completed.

Also FWIW I get the same behaviour you’re describing on my WIN10 machine.
__________________
Switched to Reaper on 19FEB17 after a decade+ on Logic Pro.
wjmwpg is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 11:45 AM   #1908
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty Falcon View Post
When I switch to Smooth_6_Windows_Dark everything is quite washed out as you can see in attachment 2020-0228_Reaper_S6WinDark.PNG.
The quality of the screenshot is terrible but in terms of being 'washed out' that is just the design and colour choice elements from what I can see in the upload. Nothing actually incorrectly functioning. It isn't a high contrast type theme really but you can change all the colours to make everything darker.

No one theme is going to be perfect and since people have different uses for Reaper and workflows, customising a theme further to your liking is almost mandatory. Some tweaks I've made to this include reducing the bevel effect on the tracks, since with a small number of tracks it's pretty but approaching 100 or more it's more functional to strip that back and remove with a flat design.
Ideosound is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 11:56 AM   #1909
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,049
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty Falcon
I stuck with my previous theme into R6 for familiarity, but really want to move the R6-compatible themes.
what is missing from from LCS_luna_Gray when used in Reaper 6?
Have you tried LCS_Luna_SE or LCS_Mahina_SE?

Please answer these questions in the threads for those themes instead of here to help reduce off-topic noise for b0se.

see my signature for links to those threads

::
lucas_LCS is online now   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 03:47 PM   #1910
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 392
Default

Quote:
Originally Posted by wjmwpg View Post
FWIW I believe that the theme I currently isn’t working correctly in Windows and that bose is now working on creating separate Windows and OSX versions to remedy the issue. As this is simply a generous labour of love from bose (and those helping him) there’s no specific timeline when that will be completed.

Also FWIW I get the same behaviour you’re describing on my WIN10 machine.
Ok good to hear. I'll be patient then. This is an incredible looking theme and I will be following b0se's progress! Was a bit confused that the only real difference I saw was the fonts change between the "Windows" and 'nonwindows' versions of the Theme.

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
The quality of the screenshot is terrible but in terms of being 'washed out' that is just the design and colour choice elements from what I can see in the upload. Nothing actually incorrectly functioning. It isn't a high contrast type theme really but you can change all the colours to make everything darker.
Totally agree. Given that I compared it to the Default 6 and see similar colors I have no problem getting into the Theme files and tweaking.

And FWIW, the screenshot is terrible because I had to get it under 64 KB to attach to a post.

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
No one theme is going to be perfect and since people have different uses for Reaper and workflows, customising a theme further to your liking is almost mandatory.
Basically I think I just want the 'dark' areas on the MCP tracks, FX Lists, and Send Lists to be darker. I've not sure how to go about doing so but I can do some research here to see what I can figure out. I suspect it has something to do with recoloring some of the _bg images in the ReaperThemeZip file.
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 11:37 PM   #1911
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,049
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty Falcon
Basically I think I just want the 'dark' areas on the MCP tracks, FX Lists, and Send Lists to be darker. I've not sure how to go about doing so but I can do some research here to see what I can figure out. I suspect it has something to do with recoloring some of the _bg images in the ReaperThemeZip file.
Try editing theses files:
mcp_bg.png
mcp_bgsel.png
tcp_bg.png
tcp_bgsel.png
mcp_extmixbg.png
mcp_extmixbgsel.png


::
lucas_LCS is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 04:56 AM   #1912
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 716
Default

is it possible to reduce the MCP width ? There are wider than R5 theme.
dupont is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 06:36 PM   #1913
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 392
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
Try editing theses files:
mcp_bg.png
mcp_bgsel.png
tcp_bg.png
tcp_bgsel.png
mcp_extmixbg.png
mcp_extmixbgsel.png


::
Was a good start thank you! I didn't touch TCP but ended up darkening the following:
mcp_bg.png
mcp_bgsel.png
mcp_extmixbg.png
mcp_extmixbgsel.png
mcp_master_volbg.png
mcp_volbg.png
meter_bg_mcp.png
meter_bg_v.png
meter_clip_v_rms2.png
meter_clip_v.png

A few minor tweaks to colors in the Theme Tweak window and I'm nicely pleased with it! Thanks for the ideas!
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2020, 06:37 AM   #1914
Regisfofo
Human being with feelings
 
Regisfofo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: France
Posts: 324
Default

Quote:
Originally Posted by AJYoung View Post
I was also having this problem on Windows 1080p, so I did the above and think I found the issue.

It's not any of the Walter fonts. It's the "Volume/pan label font". It has nothing assigned to it. If I choose Open Sans with a size of 7, it looks correct.



Yes, i set Volume/pan label font to segue (or something like that) and now it's nicely workable. (I had to change walter font 1 too, because track inputs texts was kind of blurry)
Regisfofo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 08:27 PM   #1915
video flesh
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 6
Default

This thread is suddenly very quiet.
video flesh is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 11:27 PM   #1916
AJYoung
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 28
Default

Mainly just waiting on Bose and v2.5

Gonna wait to see what's in store for that update, as he's been doing a lot it seems.
AJYoung is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 12:04 AM   #1917
blumpy
Human being with feelings
 
blumpy's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 318
Default

Nice... Thank you!

I'm having issues with the windows dark theme adjuster missing a bunch of files...

ReaScript Console Output:
foundimage key_mon.png not foundimage cell_hide_on.png not foundimage key_vol.png not foundimage key_route.png not foundimage key_fx.png not foundimage key_env.png not foundimage key_pan.png not foundimage key_recmode.png not foundimage key_recinput.png not foundimage layout_docked_A_on.png not foundimage layout_docked_B.png not foundimage layout_docked_C.png not foundimage apply_100.png not foundimage apply_150.png not foundimage apply_200.png not foundimage apply_to_sel.png not foundimage helpHeader_l.png not foundimage helpHeader_r.png not found

Looking forward to 2.5
blumpy is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 04:13 AM   #1918
Kr3eM
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
Default

I'm new to Reaper so I might be have go it all wrong but did you by any chance replaced the folder and deleted the original content when you installed the theme?

Do you have the folder
REAPER\Scripts\Cockos\Default_6.0_theme_adjuster_i mages
?




Quote:
Originally Posted by blumpy View Post
Nice... Thank you!

I'm having issues with the windows dark theme adjuster missing a bunch of files...

ReaScript Console Output:
foundimage key_mon.png not foundimage cell_hide_on.png not foundimage key_vol.png not foundimage key_route.png not foundimage key_fx.png not foundimage key_env.png not foundimage key_pan.png not foundimage key_recmode.png not foundimage key_recinput.png not foundimage layout_docked_A_on.png not foundimage layout_docked_B.png not foundimage layout_docked_C.png not foundimage apply_100.png not foundimage apply_150.png not foundimage apply_200.png not foundimage apply_to_sel.png not foundimage helpHeader_l.png not foundimage helpHeader_r.png not found

Looking forward to 2.5
Kr3eM is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 11:11 AM   #1919
blumpy
Human being with feelings
 
blumpy's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 318
Default

The images folder is there and works with the default 6 theme adjuster.
blumpy is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 01:30 PM   #1920
Kr3eM
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 9
Default

hm...strange, and it contains 158 items?

I did a fresh portable install and added Smooth v2.1 and the theme adjuster launched fine in all of the versions. Running Reaper 604 win7 x64...

I would have guessed missing the files in question in the folder, but if those file are there...which I assume since you say it works with the default adjuster, well then I have no clue...

Edit: i'm running 1080p btw


Quote:
Originally Posted by blumpy View Post
The images folder is there and works with the default 6 theme adjuster.
Kr3eM is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.