Old 01-25-2020, 07:18 PM   #441
Don Solaris
Human being with feelings
 
Don Solaris's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 11
Default

Oh thank you so much! I must have missed it before.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2020, 01:22 PM   #442
timryan257
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: Charlottesville, VA
Posts: 13
Default

Hi MPL - a question about the spectral edit copy and paste scripts. Can I use them to basically copy a particular spectral edit to different locations within an item and in other items? I've tried and it seems like the paste function does not paste the copied spectral edit at the current cursor location as one might expect. What I want to do is define a spectral edit to deal with a specific recurring noise issue [nasty cymbal hit] and then paste that spectral edit wherever I want, eg where the cymbal hits are, within that same item and other items. In this case, each item is a stereo wav file from an imported already-mastered recording.

at the moment, I've resorted to creating a new spectral edit for each occurrence, using the parameter values from the first edit I created. Very time consuming and not too consistent

any help is much appreciated.
timryan257 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 12:26 PM   #443
kovarny
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 39
Default

Quantize tool doesn't work with midi notes
kovarny is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2020, 12:38 PM   #444
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by timryan257 View Post
Hi MPL - a question about the spectral edit copy and paste scripts. Can I use them to basically copy a particular spectral edit to different locations within an item and in other items? I've tried and it seems like the paste function does not paste the copied spectral edit at the current cursor location as one might expect. What I want to do is define a spectral edit to deal with a specific recurring noise issue [nasty cymbal hit] and then paste that spectral edit wherever I want, eg where the cymbal hits are, within that same item and other items. In this case, each item is a stereo wav file from an imported already-mastered recording.

at the moment, I've resorted to creating a new spectral edit for each occurrence, using the parameter values from the first edit I created. Very time consuming and not too consistent

any help is much appreciated.
I can build scripts like
1) a modification of copy specific spectral edit (edit under mouse pointer, for example)
2) paste that one at edit cursor for other selected item
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate

Last edited by mpl; 02-27-2020 at 10:47 PM.
mpl is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2020, 12:46 PM   #445
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by kovarny View Post
Quantize tool doesn't work with midi notes
Works here. On gif you firstly select item, but choose MIDI Editor as target point instead Selected items. Bug with zero velocity should be fixed now for 2.23 (not really sure, because that looks like broken MIDI data in you item or something else I`ve missed).
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 11:37 PM   #446
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 253
Default

mpl_Remove selected overlapped items.lua - a great script! But, he considers items from other tracks and removes them as if they were layered. Is there a way to make the script go through the tracks and remove layers only within the same track? This would be very useful for multitracks (drums, for example).
cool is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 03:03 PM   #447
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by cool View Post
mpl_Remove selected overlapped items.lua - a great script! But, he considers items from other tracks and removes them as if they were layered. Is there a way to make the script go through the tracks and remove layers only within the same track? This would be very useful for multitracks (drums, for example).
This script was totally wrong coded back to 2017 (or I missed something lol). Try 1.01, now it should works as expected for both multiple/single track items.
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2020, 05:57 PM   #448
kovarny
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 39
Default

Hey, can you make a quantize constraint function in Quantize Tool? For example, shift no more than 30 ms from the starting point
kovarny is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 04:17 AM   #449
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 322
Default

thx for the Script :
mpl_Toggle bypass all spectral edits in selected items active takes

a small donation has been sent

thrr is a problem with this script

when I have a free-hand draw edit on the target item, the script breaks.

Code:
...ss all spectral edits in selected items active takes.lua:18: number (field 'bypass') has no integer representation
here's the video i hope it can do some help :

__________________
Reaper 6.05 / SWS/S&M: v2.11.0 / Hackintosh OSX High Sierra 10.13.6
i9 9900KS / 8 Cores base:4.0Ghz turbo:5.0Ghz / 64G RAM /
JS_ReaScriptAPI: v0.999 / Ultraschall API: v43006.00

Last edited by todoublez; 03-16-2020 at 04:43 AM.
todoublez is online now   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 05:01 AM   #450
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 322
Default

Quote:
Originally Posted by mpl View Post
I can build scripts like
1) a modification of copy specific spectral edit (edit under mouse pointer, for example)
2) paste that one at edit cursor for other selected item
this would b awesome !
please build it
__________________
Reaper 6.05 / SWS/S&M: v2.11.0 / Hackintosh OSX High Sierra 10.13.6
i9 9900KS / 8 Cores base:4.0Ghz turbo:5.0Ghz / 64G RAM /
JS_ReaScriptAPI: v0.999 / Ultraschall API: v43006.00
todoublez is online now   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 07:32 AM   #451
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by todoublez View Post
thx for the Script :
mpl_Toggle bypass all spectral edits in selected items active takes

a small donation has been sent

thrr is a problem with this script

when I have a free-hand draw edit on the target item, the script breaks.

Code:
...ss all spectral edits in selected items active takes.lua:18: number (field 'bypass') has no integer representation
here's the video i hope it can do some help :

Please attach simple project to reproduce
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 08:41 AM   #452
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 322
Default

Quote:
Originally Posted by mpl View Post
Please attach simple project to reproduce
Hi mpl, here is the proj for u to test.

https://stash.reaper.fm/38556/mpl_testing%20proj.zip
__________________
Reaper 6.05 / SWS/S&M: v2.11.0 / Hackintosh OSX High Sierra 10.13.6
i9 9900KS / 8 Cores base:4.0Ghz turbo:5.0Ghz / 64G RAM /
JS_ReaScriptAPI: v0.999 / Ultraschall API: v43006.00
todoublez is online now   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 12:08 PM   #453
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by todoublez View Post
Hi mpl, here is the proj for u to test.
I didn`t even knew it is possible to freehand draw spectral edit. I didn`t remember that was possible previously (with also possibility to change FFT size), so I`ll take a look at my spectral edit chunk parser to support this.

EDIT and this open some nice crazy creative possibilities to me in link with AudioAcessor/FFT stuff
EDIT2 Update Various Functions to 1.27 This should fix same problems related to spectral edits scripts written by me.
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate

Last edited by mpl; 03-16-2020 at 12:55 PM.
mpl is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 03:40 PM   #454
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 322
Default

Quote:
Originally Posted by mpl View Post
I didn`t even knew it is possible to freehand draw spectral edit. I didn`t remember that was possible previously (with also possibility to change FFT size), so I`ll take a look at my spectral edit chunk parser to support this.

EDIT and this open some nice crazy creative possibilities to me in link with AudioAcessor/FFT stuff
EDIT2 Update Various Functions to 1.27 This should fix same problems related to spectral edits scripts written by me.
wrks like a charm now !
thx so mcuh
__________________
Reaper 6.05 / SWS/S&M: v2.11.0 / Hackintosh OSX High Sierra 10.13.6
i9 9900KS / 8 Cores base:4.0Ghz turbo:5.0Ghz / 64G RAM /
JS_ReaScriptAPI: v0.999 / Ultraschall API: v43006.00
todoublez is online now   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 09:31 PM   #455
jeck
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 17
Default Adjust selected notes pitch by mousewheel

I am sorry for the very basic question but I installed the script listed in the title of this post and I can't seem to find it after it's installed. I have checked through actions and can't seem to find it. Can someone please point me in the right direction so I can use the script please? Thanks in advance and thank you for all the great extensions MPL!!
jeck is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2020, 11:51 PM   #456
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by jeck View Post
Adjust selected notes pitch (mousewheel)
It is in MIDI Editor Actions section (cause it is a script for MIDI Editor).
Also this script is designed to call from mouse modifiers, not from Actions list.

It is also possible to do that from InteractiveToolbar.
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2020, 01:30 PM   #457
Phazma
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 196
Default

Hi MPL,

I like your MIDI editor script "Split selected notes to equal parts". Is it possible to have a version that does not ask about how many divisions but automatically divides in 2 parts (and another version that divides in 3 parts)?
Phazma is online now   Reply With Quote
Old 03-25-2020, 02:01 PM   #458
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by Phazma View Post
Hi MPL,

I like your MIDI editor script "Split selected notes to equal parts". Is it possible to have a version that does not ask about how many divisions but automatically divides in 2 parts (and another version that divides in 3 parts)?
replace
Code:
  _, div_ret = reaper.GetUserInputs('Split selected notes to equal parts', 1, 'Divide each notes by', '')
  div = tonumber(div_ret)
by
Code:
div = 2
or
Code:
div = 3
and save as separate script
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2020, 02:11 PM   #459
Phazma
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 196
Default

Great, thanks! That worked perfectly!
Phazma is online now   Reply With Quote
Old Yesterday, 02:08 PM   #460
joffo78
Human being with feelings
 
joffo78's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,057
Default

Hi guy.
Gongrat for your great job.
One guy on a french forum would like to use your script that automatically create a side chain between 2 tracks.
The problem is he 's a blind man and he can't use the mousse.
I'd like to know if it possible to adapt your script to make the selection between 2 following tracks instead of one selected and the over under the mousse.
Thank you !
Jeff
joffo78 is online now   Reply With Quote
Old Yesterday, 08:50 PM   #461
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by joffo78 View Post
Hi guy.
Gongrat for your great job.
One guy on a french forum would like to use your script that automatically create a side chain between 2 tracks.
The problem is he 's a blind man and he can't use the mousse.
I'd like to know if it possible to adapt your script to make the selection between 2 following tracks instead of one selected and the over under the mousse.
Thank you !
Jeff
How the script should define which track is the source between two or more selected?
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 09:39 PM   #462
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 612
Default

Quote:
Originally Posted by mpl View Post
How the script should define which track is the source between two or more selected?
Perhaps a script that does something like 'create reacomp sidechain routing from last selected track to currently selected track(s)'?

I'd actually use that too. I use your point and click version all the time and love it, but this would allow me to quickly set up multiple sidechain sends to multiple tracks from one source track, with one action.

Don't know if that is possible - just a suggestion.
Joe90 is offline   Reply With Quote
Old Today, 01:18 AM   #463
joffo78
Human being with feelings
 
joffo78's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,057
Default

I thought about 2 following tracks .
TRack(0) with track(1)
joffo78 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.