Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2014, 07:10 PM   #1
SonicAxiom
Human being with feelings
 
SonicAxiom's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 1,350
Default New track FX envelope points are inserted despite automation lane not armed (FIXED)

- create a new track
- insert a plug-in into its track fx
- set automation mode for the track to write
- create an automation lane for one of the fx parameters
- draw an automation envelope for the parameter
- add a second automation lane for another parameter
- set the first automation lane to not armed to protect it
- draw an automation envelope for the second parameter

New envelope points will be inserted into the first ("protected") envelope. They will be inserted at all locations where playback is started.

If the track has a volume and/or pan envelope as well (set to not armed for automation), those will NOT be affected by the issue.
SonicAxiom is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 01:18 AM   #2
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 17,410
Default

If I understand the description correctly, "Write" only applies to capturing automation generated from CC messages from a MIDI controller, not to drawing with the mouse.

So it is possible to draw on any envelope lane (including Volume or Pan) no matter if the Automation Mode is "Write" and the lane is not "Write Armed"
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 03:33 AM   #3
SonicAxiom
Human being with feelings
 
SonicAxiom's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 1,350
Default

thanks for your reply, DarkStar. New points are automatically created in the lane that is not armed even if no controller is connected, just by starting playback.

In the following animation, I simply hit play and points are added in the lane not armed at the position where I started playback. In addition, the points are not just added ON the curve so that they would not affect its shape.

And yes, it is possible to draw the envelope no matter which automation mode is set but I don't consider this as a bug.




----
SonicAxiom is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:00 AM   #4
SonicAxiom
Human being with feelings
 
SonicAxiom's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 1,350
Default

another strange thing is that while overwriting a previous envelope with a new one, the existing points are reset some time ahead of the playback cursor. I would consider this as another bug.

I just hit play in the following animation.



------------
SonicAxiom is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:14 AM   #5
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 17,410
Default

OK, with that first animation, I now see what you mean.

Here is a duplicated track. I set the the lower track to "Write", and its first envelope lane to RecArm. On clicking Play (then Stop) without touching the sliders, points were added to both lanes; the first point added in each lane is the slider value.

__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 03:29 AM   #6
-nicolas-
Human being with feelings
 
Join Date: May 2014
Location: France
Posts: 31
Default

I also observe your bugs (OSX.6.8 and Reaper 4.721): points added to un-armed tracks ahead of the playback cursor.

There is another major bug related: in write mode, un-armed lanes won't read.
http://forum.cockos.com/showthread.p...93#post1402193
-nicolas- is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 06:29 AM   #7
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default

http://forum.cockos.com/project.php?issueid=5189, fix coming soon
Jeffos is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2014, 06:31 PM   #8
SonicAxiom
Human being with feelings
 
SonicAxiom's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 1,350
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
I see the issue regarding envelope points being inserted despite an unarmed automation lane has been fixed. Thanks, Jeff.

However, the other issue described in my post #4 is still present: envelope points are changed ahead of the playback cursor. Are you working on a fix for this?
SonicAxiom is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.