Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Yesterday, 01:13 PM   #6041
Regisfofo
Human being with feelings
 
Regisfofo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: France
Posts: 283
Default

Hi! Long time since I've posted there, but I've been following the thread and I can see things are moving well, that's really nice!

As a guitarist I'd love to be able to have some feedback and more control with my Nektar Pacer foot controller. That one has a builtin daw/Mcu mode (and out of the box it can control reaper transport, rec, track selection ). But I'm pretty sure CSI could get it much powerfull, I'd love to have more feedback on fx controls for example.
One really original and interesting thing about that device is that it as rgb leds over all 10 footswitch.

Would you think it'd be possible/a good idea to ad that one to the list of controllers in CSI ? I'd gladely help to test whatever you want me to...

Cheers
Regisfofo is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 03:34 PM   #6042
Cragster
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Quakertown PA USA
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by Regisfofo View Post
Hi! Long time since I've posted there, but I've been following the thread and I can see things are moving well, that's really nice!

As a guitarist I'd love to be able to have some feedback and more control with my Nektar Pacer foot controller. That one has a builtin daw/Mcu mode (and out of the box it can control reaper transport, rec, track selection ). But I'm pretty sure CSI could get it much powerfull, I'd love to have more feedback on fx controls for example.
One really original and interesting thing about that device is that it as rgb leds over all 10 footswitch.

Would you think it'd be possible/a good idea to ad that one to the list of controllers in CSI ? I'd gladely help to test whatever you want me to...

Cheers
Hey there.yes yes CSI is a beautiful thing.just started using it and its so much more control.can be frustrating at times (only cause im just learning how to ) but once u get the hang and the bugs worked out u can just map ur controller any way u want.its really cool
Cragster is online now   Reply With Quote
Old Today, 09:09 AM   #6043
SebyMusic
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 117
Default I'm still asking for a video tutorial Geoff please

Hi Geoff (or anyone else)
I'm still looking for video tutorial about your plugin. Nothing is available.
Is there any reason?
I have a console1 for instance, how to map it (in a video please) to lets say FabFilter Pro Q, how to do that from scratch.
Please help us.
tks
Seby
SebyMusic is online now   Reply With Quote
Old Today, 10:12 AM   #6044
Cragster
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Quakertown PA USA
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by SebyMusic View Post
Hi Geoff (or anyone else)
I'm still looking for video tutorial about your plugin. Nothing is available.
Is there any reason?
I have a console1 for instance, how to map it (in a video please) to lets say FabFilter Pro Q, how to do that from scratch.
Please help us.
tks
Seby
https://www.youtube.com/watch?v=T5IC-fuI0E8&t=915s

This is the only video i know of.hope it helps.it helped me get started
Cragster is online now   Reply With Quote
Old Today, 10:17 AM   #6045
SebyMusic
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by Cragster View Post
https://www.youtube.com/watch?v=T5IC-fuI0E8&t=915s

This is the only video i know of.hope it helps.it helped me get started
Hi, yes I did watched it, but does not talk about plugins.
tks
Seby
SebyMusic is online now   Reply With Quote
Old Today, 10:21 AM   #6046
SebyMusic
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 117
Default Console1 to control plugins (Tutorial please)

Hi, The only thing i'm able to do right now with default installation, is to make a track volume to go up or down with the volume knob on the console1.
Impossible to try to control ReaComp for instance.
What am I missing.
I do select the Console1 template and zone. bu when I load a ReaComp Plugin to try to understand the way it work, nothing moves like threshold for instance.

Please help guys.
I can't find any "REAL" help for newbies except one video on youtube.
tks

Seby
SebyMusic is online now   Reply With Quote
Old Today, 10:44 AM   #6047
Cragster
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Quakertown PA USA
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by SebyMusic View Post
Hi, The only thing i'm able to do right now with default installation, is to make a track volume to go up or down with the volume knob on the console1.
Impossible to try to control ReaComp for instance.
What am I missing.
I do select the Console1 template and zone. bu when I load a ReaComp Plugin to try to understand the way it work, nothing moves like threshold for instance.

Please help guys.
I can't find any "REAL" help for newbies except one video on youtube.
tks

Seby
Do you have a dedicated zone file for the plug in ?you need that .im sure someone will chime in that can help u more
Cragster is online now   Reply With Quote
Old Today, 11:25 AM   #6048
SebyMusic
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by Cragster View Post
Do you have a dedicated zone file for the plug in ?you need that .im sure someone will chime in that can help u more
Ok, it seems that I have to activate the MODE button on the controller before I can do anything with it. I don't know why.

Any idea why?
tks
Seby
SebyMusic is online now   Reply With Quote
Old Today, 11:27 AM   #6049
SebyMusic
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 117
Default How to know the name of a plugin?

In the ZON file, we have to put name of a plugin. I know the first part cause I can hit F2 to copy a name of a selected plugin to get its full name, but what I have to enter in the second quote "" section like in the example below "FAb-Q2"?
Zone "VST3: FabFilter Pro-Q 2 (FabFilter)" "Fab-Q2"

tks
Seby
SebyMusic is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.