Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2017, 11:40 AM   #1
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default BUG: moving left edge of midi item, moves notes slightly

Hi, i made a video to show what happens...it's quite weird and it looks like quite a big one...

here it is:




i'm on version 5.40 , OSX 10.12.5
hope this can be fixed
thanks!
-t

Last edited by tusitala; 07-04-2017 at 07:42 AM.
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 06:34 AM   #2
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default

bump for a quite important one in my opinion?

thanks!
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 10:00 AM   #3
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 15,338
Default

Hard to tell from thqat what you are trying to do and what fault you are trying to illustrate. Could you flesh the description out a bit?
__________________
The UK EU referendum - nature`s way of saying "your politicians are really dumb and arrogant"
ivansc is online now   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 05:28 PM   #4
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Hard to tell from thqat what you are trying to do and what fault you are trying to illustrate. Could you flesh the description out a bit?
Apologies if it wasn't clear.

here's what happens:

in a project i'm working on, if i open a midi item and try moving the left edge of that midi item, as you can see the notes get moved slightly with no apparent reason.


i tried reproducing it in a new empty project but apparently this doesn't happen now...but keeps happening in that project...
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2017, 01:06 AM   #5
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 15,338
Default

Still not obvious because you are not including the timeline bar section at the top in your vid.

Are you sure you are not actually selecting and moving the Items and not just extending the left side of the item?? Sorry if I am being thick, but I cant reproduce this on my Win install or on my Mac install.

P.S. Just to double check, try turning off snap to grid and seeing if those items still move as much as they do in your vid. That will give us both a clue.
__________________
The UK EU referendum - nature`s way of saying "your politicians are really dumb and arrogant"
ivansc is online now   Reply With Quote
Old 07-11-2017, 03:14 PM   #6
FnA
Human being with feelings
 
FnA's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,584
Default

I saw them moving around when dragging edge forward on a recent project, but they ended up where they were supposed to be. Had MIDI editor open, but can't remember if I was dragging edge inside it or in arrange.
FnA is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2017, 10:36 AM   #7
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Still not obvious because you are not including the timeline bar section at the top in your vid.

Are you sure you are not actually selecting and moving the Items and not just extending the left side of the item?? Sorry if I am being thick, but I cant reproduce this on my Win install or on my Mac install.

P.S. Just to double check, try turning off snap to grid and seeing if those items still move as much as they do in your vid. That will give us both a clue.

Hi, thank you guys for trying to help me out.

I keep seeing this behaviour in every track of this particular project...

I checked and snap is not enabled. I tried and this happens anyway regardless of snap settings.
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2017, 10:50 AM   #8
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Still not obvious because you are not including the timeline bar section at the top in your vid.

Are you sure you are not actually selecting and moving the Items and not just extending the left side of the item?? Sorry if I am being thick, but I cant reproduce this on my Win install or on my Mac install.

P.S. Just to double check, try turning off snap to grid and seeing if those items still move as much as they do in your vid. That will give us both a clue.

yes I'm sure...i'm just going to the left edge of the midi item and left clicking on it to move it left to "lengthen" it

I made another video, hoping it's a little more clear:

Attached Files
File Type: zip Untitled.zip (1.15 MB, 3 views)
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2017, 01:25 PM   #9
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 15,338
Default

Ah! Now I caN ASEE WHAT YOU WERE ACTUALLY DOING. oFF TO HAVE A PLAY....

and turn the damn capslock key off! Wish I had a capslock "on" light on my laptop....
__________________
The UK EU referendum - nature`s way of saying "your politicians are really dumb and arrogant"
ivansc is online now   Reply With Quote
Old 07-14-2017, 02:34 PM   #10
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default

I don't understand what you mean...
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2017, 02:37 AM   #11
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 15,338
Default

Explanation - I have well-known ongoing issues caused by severe hand arthritis which result in me accidentally turning CAPS ON LIKE THIS when I dont mean to.

P.S. I am also the typo king of the world although I usually edit most of them.
__________________
The UK EU referendum - nature`s way of saying "your politicians are really dumb and arrogant"
ivansc is online now   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:20 AM   #12
tusitala
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Explanation - I have well-known ongoing issues caused by severe hand arthritis which result in me accidentally turning CAPS ON LIKE THIS when I dont mean to.

P.S. I am also the typo king of the world although I usually edit most of them.
oh sorry about that...


going back to the issue i reported, can anyone comment on it and confirm it's a bug that will be taken care of eventually?

thanks
-t
tusitala is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.