Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2020, 09:11 AM   #1
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default Item content drag destroys fades

Dragging an item's content (using the "Move item contents" mouse modifier actions) destroys both crossfades (at start of item and end of item) with global option auto-crossfade on. When auto-crossfade is off, it works correctly.

Dragging the content of an item should have no impact on the fades at either end independent of the auto-crossfade setting. One has nothing to do with the other. Auto-crossfade should apply only to when you are moving the item itself when dragging it, not when you are moving the content of the item.

One needs to be able to move the content of items to adjust crossfade join points (as shown in the video) and the status of auto-crossfade has nothing to do with that, because the item itself is not being moved.

See video below which first shows the correct behavior with auto-crossfade off and then the incorrect behavior with auto-crossfade on.

@Justin and @Schwa can this be fixed?


Last edited by cohler; 07-14-2020 at 12:59 PM. Reason: Further explanation
cohler is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2020, 11:22 AM   #2
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 7,029
Default

It doesn't seem to behave that way here


I have the auto-crossfade option on, and I slip-edit (Alt+drag on Windows) first with both items selected, and then with only the left item selected. It seems to work as expected. Not...?
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2020, 11:41 AM   #3
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by Fabian View Post
It doesn't seem to behave that way here


I have the auto-crossfade option on, and I slip-edit (Alt+drag on Windows) first with both items selected, and then with only the left item selected. It seems to work as expected. Not...?
That's totally different from what I reported.

First, you have default, symmetrical fades.

Second, you have multiple items selected.

The error as I reported and demonstrated occurs when you have non-default fades and you move the contents of an item as described with auto-crossfade on.

The item drag reverts the fades at both ends back to default (7). Since your example starts with default it wouldn't show anything anyhow.

Another difference is that I am using the "Move item content and right edge with ripple" command. You are not in your example.
cohler is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2020, 12:52 PM   #4
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 7,029
Default

Quote:
Originally Posted by cohler View Post
That's totally different from what I reported.
<snip>
Then I misunderstood. Sorry.
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2020, 06:51 PM   #5
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default Reposting bug to see if we can get response from developers @Justin or @Schwa

Dragging an item's content (using the "Move item contents" mouse modifier actions) destroys both crossfades (at start of item and end of item) with global option auto-crossfade on. When auto-crossfade is off, it works correctly.

Dragging the content of an item should have no impact on the fades at either end independent of the auto-crossfade setting. One has nothing to do with the other. Auto-crossfade should apply only to when you are moving the item itself when dragging it, not when you are moving the content of the item.

One needs to be able to move the content of items to adjust crossfade join points (as shown in the video) and the status of auto-crossfade has nothing to do with that, because the item itself is not being moved.

See video below which first shows the correct behavior with auto-crossfade off and then the incorrect behavior with auto-crossfade on.

@Justin and @Schwa can this be fixed?

cohler is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2020, 07:32 AM   #6
joshxtra
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 44
Default Overlapping fades get reset by item-content-drag if autocrossfade is enabled

I never noticed this, but it should definitely get fixed! A short description of the bug could be:

Overlapping fades get reset by item-content-drag if autocrossfade is enabled.
joshxtra is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2020, 11:48 AM   #7
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Quote:
Originally Posted by joshxtra View Post
I never noticed this, but it should definitely get fixed! A short description of the bug could be:

Overlapping fades get reset by item-content-drag if autocrossfade is enabled.
Yup, and an even shorter description is the thread title that I created, "Item content drag destroys fades"
cohler is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2020, 10:50 AM   #8
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Are there any plans to fix this bug? @Justin @Schwa
cohler is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2020, 08:43 AM   #9
cohler
Banned
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 642
Default

Will we ever get ANY RESPONSE of any kind to this MAJOR BUG?
cohler is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.