Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER General Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2019, 05:34 PM   #1
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 223
Default HELP! MIDI Editor displaying wrong bars, and only the selected item

This is only happening when I create new projects. Older projects are working as I want them to. Maybe I changed a setting? Maybe it's a v6 bug?

OK, so I have my settings set to

One MIDI Editor per project

Open All items in the same the same track as the clicked item

https://imgur.com/a/vF2HkpP

As you can see from the link, the time ruler is on Measure 2 in the main timeline, and Measure 1 in the MIDI Editor simultaneously.

Also, it will not display the MIDI information beginning on Measure 4 in the editor.

I'm using v6.1 Windows 7 64 Bit. Could this be a v6 bug? Is it a setting I accidentally changed? Please help!

Thanks all!
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 06:51 AM   #2
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,219
Default

My guess is that the MIDI editor's View -> "Piano roll timebase" is set to "Source beats". Try setting it to "Project beats (default)".

If the MIDI item does not start exactly at the project's first measure, source beats and project beats will not align. Also, when using source beats, multiple sources cannot be displayed.
juliansader is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 05:55 PM   #3
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 223
Default

That was it! Thank you so much!
vsthem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.