Old 03-07-2018, 10:09 AM   #81
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Oh, ok so we need to talk about that:

Currently I've set so when the track chunks are save to exclude "SEL" chunk from it, so all tracks are stored unselected, other thing is that when you select the version you want, its "Highlighted" so when you click you get your version selected.

I've made this way because I was annoyed when recalling version I get a christmass lights all over the place

anyway, every feedback is appreciated and if you have better idea how the things should work, give it to me
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 10:20 AM   #82
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Now I really hope our lord and savior Schwa is looking because I need a LITTLE FR.
The order of items is completely different with free item positioning because they are sorted by length of items

So it would be cool if:
1. Free item positioning use Y position of items in overlaping lanes
or
2. Allow custom Y position via API of items in Free item positioning

I will be able to make some editing improvements and store this edits with items that are on same Y position,but right now its a little mess.


So to be clear I just want the order of items in Free item positioning to be same as show overlapping media items in lane

Last edited by Sexan; 03-07-2018 at 11:02 AM.
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 10:54 AM   #83
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

BTW this is so cool (I dont know why am I this excited )



Anyway coming in next pre

Last edited by Sexan; 03-07-2018 at 11:13 AM.
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 10:58 AM   #84
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 13,740
Default

I hope he IS watching but just to be sure, you might like to send and email to him with the link...

IMHO, this lua adds so much to reaper that I'd think he would be happy to do the API mod if he can.

I'm out for two days so we'll have to talk about the selected\unselected when I get back

thanks as always
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 10:58 AM   #85
Sumalc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 509
Default

Very nice script, thank you.
Sumalc is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 04:07 AM   #86
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

New alpha stuff (swipe comping) based on the code of bFooz (thank you)

Last edited by Sexan; 03-08-2018 at 04:27 AM.
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 06:24 AM   #87
amagalma
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,463
Default

Real-life scenario:
Let's say I have V01 and press "Save" and create a V02 (which at the beginning is identical to V01). I do several edits on V02 and then I activate V01 to remember how V01 was. I then activate V02 and see what!? All my edits have gone, because I forgot to save it! :S

Therefore, I strongly believe that when another version, from the currently-activated-one, is activated then the currently-activated-one should be automatically saved (my preferred scenario) OR at least, the user should be prompted to save it.

In Pro-Tools, playlists are automatically saved. When you return to any playlist you find it exactly the way you had left it at.
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 06:28 AM   #88
amagalma
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,463
Default

- It would be nice if the window remembered its last position

- Label "Save" is misleading. "Add new version" / "Create new" / "New" or something like that would be more appropriate.
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 06:33 AM   #89
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,568
Default

Whoa! swipe comping! that looks fantastic!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 07:14 AM   #90
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Gui should store its position few pres now,auto saving needs discussion how to do it so it is not anoying (after switching versions pop up is very vey anoying). Buttons label what ever you want
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 07:21 AM   #91
amagalma
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,463
Default

Forget pop-ups then! Just automatically save the currently-activated-version before activating another one.
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 02:23 PM   #92
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Been really busy past few days with work (and will be few more). There are new features, need to polish them and soon will push them to ReaPack
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2018, 11:22 PM   #93
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 13,740
Default

take your time ... we'll be here whenever you are ready
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2018, 10:34 AM   #94
zookthespook
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 425
Default

Hi Sexan
This is getting better by every update !
Thank you so much for this. I am not being able to recall the track versions after exiting reaper . how do i do the same if that is possible at this point in time ?

cheers
zook
zookthespook is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2018, 06:19 AM   #95
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

hm... it should and it must recall them.
Did you saved the project?
Did you saved before exiting reaper?

I see there are some threads where function atexit does not work properly (if you exit the reaper without saving the project first).Please write the steps to reproduce to issue

Last edited by Sexan; 03-22-2018 at 07:47 AM.
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2018, 11:00 AM   #96
zookthespook
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 425
Default

oh ok..maybe i was not saving them before exit will check once !
thank you
zookthespook is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2018, 12:53 PM   #97
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 381
Default Sometimes alt track version are not saved….?

[Track Alt No Save.gif - Google Drive](https://drive.google.com/open?id=1KJ...q_inHud8k5keKb)

Not sure if this is a bug or that I’m doing something wrong.
__________________
Hackintosh - OSX 10.13.5 - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2018, 12:58 PM   #98
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 381
Default Sometimes alt track version are not saved….?

And...

https://drive.google.com/open?id=1ww...DatOQClMJYuJCZ

Edit: Seems related to selection yes: saved no: not saved

https://drive.google.com/open?id=13g...m7ulF8AKcTF6jB
__________________
Hackintosh - OSX 10.13.5 - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia

Last edited by Robert Johnson III; 03-24-2018 at 01:17 PM.
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2018, 07:18 AM   #99
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

hmm...cannot reproduce that. I really hope its not something mac specific because I cannot test that. Any other users experienced this issue?
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2018, 08:03 AM   #100
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 381
Default

Maybe a REAPER setting somewhere? Seems to be related to where I make my time selection…. If I select the whole song, track save behaves (as far as I can tell) as expected… (REAPER 5.78) Also curious if other user experience this.

https://drive.google.com/open?id=1Wt...obqwmDUJt6nNvf
__________________
Hackintosh - OSX 10.13.5 - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2018, 10:50 AM   #101
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Oh, yea there is a code for storing items in time selection,but I did not add a separate button or action for it,it is linked with save button. So if you have items in time selection then it will only store stuff in it.But if there are no items in time selection then it will revert to normal storing behavior. In your case you have items in time selection

Sorry for confusion
Maybe I've forgot to add that to changelog
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2018, 02:13 PM   #102
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 381
Default

Ahhhh… Yes!! If I have no time selection anywhere storing a version works as expected. Sorry for the confusion, did not get the script through Repack, missed the change-log remarks

And thank you so much programming this script! Using playlists is a lifesaver for me!

Donate button found….
__________________
Hackintosh - OSX 10.13.5 - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia

Last edited by Robert Johnson III; 03-25-2018 at 03:23 PM. Reason: spelling
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2018, 10:34 AM   #103
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,957
Default

this is awesome! i am going to start doing lot of processing outside the box. This will be really handy! to keep the source and processed versions in same track.
Thank you!
deeb is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 03:16 AM   #104
edding
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Default

Hello!,
Sexan, thank you for your amazing work!

What you are implementing is built-in with other DAWS:

Protools: PlayList
Samplitude: Revolver Track
Cubase: Track version

Its important part of my workflow in protools and samplitude so im watching your evolution to emulate what other DAWS do
edding is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 04:30 AM   #105
edding
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Default

I've tried 0.67 version and it says:
Sexan_Track versions.lua:484: attempt to get length of a nil value (field 'ver')

EDIT: ok, is really weird, it only fail with one project.

I attach you if you see is usefull for bug hunting.

Just download this http://www.cockos.com/~glazfolk/StayWithMe.zip
and replace the RPP with the one i attach you.

Thank you!
Attached Files
File Type: rpp StayWithMe.RPP (34.4 KB, 39 views)

Last edited by edding; 04-05-2018 at 04:44 AM.
edding is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 05:20 AM   #106
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

I'm done with my work finally so I am continuing to work on it,there are some new features that I need to polish (comping,show all versions via FIP) and fix few bugs. Will check that project and fix the issue thank you
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 12:55 AM   #107
edding
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
I'm done with my work finally so I am continuing to work on it,there are some new features that I need to polish (comping,show all versions via FIP) and fix few bugs. Will check that project and fix the issue thank you
Thank you, It's really important what are you doing. Playlist is a really usefull tool for the workflow and that's why other Daws implement it.

Can i ask you some questions about compatibility? :

-The information is stored in the own RPP?

-There is a manual way to retrieve/find the tracks in other PC reaper installation without your script?

-You think is possible to have compatibility between versions? I've found a old 2016 version that is not compatible with the last one: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=176578
edding is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 08:42 AM   #108
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Information is stored per project

It should be data withing RPP that indicates track version stored data. But that data cannot be seen as standard track-1,2,3,4,5 because it it serialized and then stored as one "chunk" of code that is decoded when script is opened

I'm afraid there cannot be compatibility between old and current version because there is a lot of code that has been changed
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 08:50 AM   #109
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Looking at your RPP you send me, it seems to me you have used another (old) version of script (and a really old one 2016) to store data which is not compatible with current version.
I can see the stored data but the current code cant unpack it (because code has changed a lot since then)

If you used that script (2016) in a real and important project I can export that information and make it compatible with current version (I will send you back the same RPP file) ?

I will need to modify it a little to add some stuff in order to work (need to add GUIDs and some other stuff)

Last edited by Sexan; 04-06-2018 at 01:43 PM.
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2018, 01:33 AM   #110
edding
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Looking at your RPP you send me, it seems to me you have used another (old) version of script (and a really old one 2016) to store data which is not compatible with current version.
I can see the stored data but the current code cant unpack it (because code has changed a lot since then)

If you used that script (2016) in a real and important project I can export that information and make it compatible with current version (I will send you back the same RPP file) ?

I will need to modify it a little to add some stuff in order to work (need to add GUIDs and some other stuff)
Thank you for the support!!
Is not needed for now to migrate it, im just playing with different versions of differents scripts that implement playlist. Yours is the most advanced that i could find over all this years. Good work!
edding is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2018, 05:54 AM   #111
lexaproductions
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 303
Default

Hi Sexan. I wanted to let you know that I use this a lot. it's is the best workaround for now to PT's playlist.

Any way to have this work on Grouped tracks? I mean a way to be able to "add/remove/duplicate/switch" Tracks Versions on several selected tracks at the same time?
__________________
MP 12 Core 3.46GHZ 48GB OSX10.11.6, MBP 17" 2011 OSX10.12, RME Fireface UFX, MCU,
Reaper 5, DP9, PT 11, Logic Pro X, Bidule, M5 3, BFD2, SD2, Omnisphere, Wave Altiverb, PSP, VB3, Izotope, Scuffham, Soundtoys 5, Slate All Plugins.
lexaproductions is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2018, 05:31 AM   #112
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

will add that soon as I fix all the remaining bugs with new stuff.A lot of new stuff with multitrack editing and probablly add group stuff to it also
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2018, 07:50 AM   #113
Ozman
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 491
Default

Hi, Sexan...
Is it too much to think that this can grow to a kind of Global Playlist,
in which it can sync to the arrangement's Regions and/or Markers and control multi-track versions (kinda like folders do) for the complete project?

And tracks can have their versions selected within those at a specific places.

Like probably a "Playlist" version of this script.
That has an interface that scroll/zoom syncs with the arrangement and blocks/versions can be saved and recalled per region/folder/track. And maybe the GUI can show these as colored blocks.

I think that would be better than FL Studio, Ableton, Bitwig, PT, and others in regards to patterns/blocks/sessions/versions or whatever.

Just think about it.
Ozman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2018, 05:36 AM   #114
Ozman
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 491
Default

Actually, now to think of it...
Maybe a whole interface, synced to the arrangement is a bit redundant.

I think just having a way to define a region, selection, or whatever to globally (all tracks <maybe minus some targeted/flagged tracks>) be saved as a "Version" would be great, b/c there are other scripts that are around and even being developed for block/pattern/session - type workflows. However, none do what this does (either removes or hides the items from the arrangement).

If this hiding/buffering or whatever can be used for track versions, it can definitely be used for a more hierarchical take/block/pattern system.
Ozman is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 12:03 AM   #115
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Quote:
Originally Posted by Ozman View Post
Actually, now to think of it...
Maybe a whole interface, synced to the arrangement is a bit redundant.

I think just having a way to define a region, selection, or whatever to globally (all tracks <maybe minus some targeted/flagged tracks>) be saved as a "Version" would be great, b/c there are other scripts that are around and even being developed for block/pattern/session - type workflows. However, none do what this does (either removes or hides the items from the arrangement).

If this hiding/buffering or whatever can be used for track versions, it can definitely be used for a more hierarchical take/block/pattern system.
sorry for very late reply,been hunting fixing bugs and that adventure is almost over,will upload new version very soon (day or two) just need to add one more multiedit behavior (adding/removing individual tracks to multiedit table).Can you explain/show what behavior you want (gif,scripts etc)?
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 07:46 AM   #116
thevisi0nary
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 233
Default

Hello, does this allow for different FX on each version?
thevisi0nary is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 07:57 AM   #117
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

no since it could crash reaper.Some VST have very large chunks and they crash reaper (if we are talking about track fx,item fx should work)
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 08:47 AM   #118
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Ok its ready,I'm ready,schwa is ready,everyone is ready. Since it is really hard for me to test all the possible scenarios I would appreciate if you would test this and report bugs (or enhancements).

1. Creating new version now creates empty version


2.Viewing ALL versions in single track

You can select them via GUI or clicking on the item/lane to choose them. You can also edit versions while in this mode (split,fade,delete,cut whatever)

P.S. for our lord Schwa, I've reported a bug that is still here. If items are muted/unmuted in FIPM they do not playback. Its not related to this script but in general.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=209873

3. Copy part of version to destination

Right click on button shows destinations, Left click makes copy to that destination

4.Comping Versions (swipe style)

This works in View All mode. While comping button is active every time selection over active version will make that part in new COMP version. When you are done comping deactivate the button,activate again for now COMP
You can make time selection over whatever you want only active version matters (unmuted) (it doesn't need to be in empty part like Im doing it in gif)

5.View versions in time selection

If you want to see/hear other versions while current one is active. This is from protools directly. Works with copy to destination while active

6. Multitrack editing

For editing all tracks/versions at once. Right click show Add/remove tracks from multi editing. After adding tracks and activating multi edit button single track editing will work for any track in the group: switch versions,copy,comping whatever

This is still work in progress because I needed to modify a LOT of code to make this work. Right now there is no indication of what tracks are in the group (multiedit) and this is being currently worked on no.1 priority.

Since there is a lot of new stuff and improved/modified old ones I cannot track down every bug or misbehaviour. I've already fixed many many issues to make it stable. For now please lets first fix remaining bugs and then we can do enhancements FRs and whatever.

Uploaded to ReaPack : TrackVersionsWIP.lua

P.S. Keyboard shortcuts coming also for exciting GUIless experience

Last edited by Sexan; 10-03-2018 at 12:21 PM.
Sexan is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 09:00 AM   #119
lexaproductions
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 303
Default

Wow. This should REALLY be added in the NATIVE build....

Great feature
__________________
MP 12 Core 3.46GHZ 48GB OSX10.11.6, MBP 17" 2011 OSX10.12, RME Fireface UFX, MCU,
Reaper 5, DP9, PT 11, Logic Pro X, Bidule, M5 3, BFD2, SD2, Omnisphere, Wave Altiverb, PSP, VB3, Izotope, Scuffham, Soundtoys 5, Slate All Plugins.
lexaproductions is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 10:44 AM   #120
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,059
Default

Having some issues with ReaPack... will upload asap
Sexan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.