Old 04-28-2020, 02:57 PM   #2801
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Quote:
Originally Posted by JonasHAnd View Post
Ok, would it be possible to get a compiled version with the notes wrap fix added?
Here you go (macOS 64-bit): https://cfillion.ca/files/sws/sws-2....8-fda51041.dmg.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2020, 09:41 PM   #2802
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 203
Default

Having Track Height Lock not work with SWS track sizing scripts is absolutely killing me. I see that it was fixed in a previous version, but I guess that created some of its own bugs and was removed.

Could I revert to this previous version of SWS? Or were the bugs worse than what's currently there?

Is it safe/reasonably easy to revert to a previous version of SWS?

Would I lose my custom actions/shortcuts?

Any other advice on this? If there was a hint as to when an update might come out, I could just put it off.

Thanks all!
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 04:25 AM   #2803
JonasHAnd
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Personally I can only do SWS builds for Windows currently, so can't help with a Mac version.
But you could build the Mac version from source yourself:
https://github.com/reaper-oss/sws/wi...-SWS-Extension
Cool, thanks for the link

I'm not sure I'm capable of building it myself though as I'm not a programmer. But I'm tempted to try to follow the instructions in your link anyway.

Here's what I've tried so far;



My first attempt was with this older version of git that seemed to be pre installed.

Quote:
git --version
git version 1.9.5 (Apple Git-50.3)



Then I did this as per the instructions in the link
Quote:
git clone --recursive https://github.com/reaper-oss/sws

Which created a SWS directory. And then:

Quote:
cd sws

Then did step two from my portable Reaper install, saved the file to the vendor directory in SWS repository as per instructions

Quote:
Then # Step 2: Generate reaper_plugin_functions.h
# - Run the REAPER action "[developer] Write C++ API functions header".
# - Save the file inside of the vendor directory.
I didn't have cmake installed as the terminal didnt recognize the command "cmake"

So I tried installing via homebrew but got this:


Quote:
brew install cmake
Warning: You are using macOS 10.9.
We (and Apple) do not provide support for this old version.
You will encounter build failures with some formulae.
Please create pull requests instead of asking for help on Homebrew's GitHub,
Discourse, Twitter or IRC. You are responsible for resolving any issues you
experience while you are running this old version.

==> Installing dependencies for cmake: gdbm, openssl@1.1, readline, sqlite, xz, python and sphinx-doc
==> Installing cmake dependency: gdbm
Error: An exception occurred within a child process:
NoMethodError: undefined method `source' for nil:NilClass

So installing via homebrew didn't work.

So then I installed cmake gui version from cmake.org

Then I tried installing the cmake command line tools with


Quote:
$ sudo "/Applications/CMake.app/Contents/bin/cmake-gui" --install
Password:
Linked: '/usr/local/bin/cmake' -> '/Applications/CMake.app/Contents/bin/cmake'
Linked: '/usr/local/bin/ctest' -> '/Applications/CMake.app/Contents/bin/ctest'
Linked: '/usr/local/bin/cpack' -> '/Applications/CMake.app/Contents/bin/cpack'
Linked: '/usr/local/bin/cmake-gui' -> '/Applications/CMake.app/Contents/bin/cmake-gui'
Linked: '/usr/local/bin/ccmake' -> '/Applications/CMake.app/Contents/bin/ccmake'

After that cmake seemed to be installed, so I did step #3 in the intructions

Quote:
$ cmake -B build -DCMAKE_BUILD_TYPE=Debug
-- The C compiler identification is AppleClang 6.0.0.6000057
-- The CXX compiler identification is AppleClang 6.0.0.6000057
-- Check for working C compiler: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/cc
-- Check for working C compiler: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/cc - works
-- Detecting C compiler ABI info
-- Detecting C compiler ABI info - done
-- Detecting C compile features
-- Detecting C compile features - done
-- Check for working CXX compiler: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/c++
-- Check for working CXX compiler: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/c++ - works
-- Detecting CXX compiler ABI info
-- Detecting CXX compiler ABI info - done
-- Detecting CXX compile features
-- Detecting CXX compile features - done
-- Found PHP: /usr/bin/php (found version "5.4.45")
-- Found Perl: /usr/bin/perl (found version "5.16.2")
-- Found WDL: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/WDL
-- Found LICE: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/WDL/WDL/lice
-- Found PNG: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/WDL/WDL/libpng
-- Found ZLIB: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/WDL/WDL/zlib
-- Found SWELL: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/WDL/WDL/swell
-- Found JNetLib: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/WDL/WDL/jnetlib
CMake Deprecation Warning at vendor/taglib/CMakeLists.txt:6 (cmake_policy):
The OLD behavior for policy CMP0022 will be removed from a future version
of CMake.

The cmake-policies(7) manual explains that the OLD behaviors of all
policies are deprecated and that a policy should be set to OLD only under
specific short-term circumstances. Projects should be ported to the NEW
behavior and not rely on setting a policy to OLD.


-- Looking for sys/types.h
-- Looking for sys/types.h - found
-- Looking for stdint.h
-- Looking for stdint.h - found
-- Looking for stddef.h
-- Looking for stddef.h - found
-- Check size of short
-- Check size of short - done
-- Check size of int
-- Check size of int - done
-- Check size of long long
-- Check size of long long - done
-- Check size of wchar_t
-- Check size of wchar_t - done
-- Check size of float
-- Check size of float - done
-- Check size of double
-- Check size of double - done
-- Performing Test HAVE_STD_ATOMIC
-- Performing Test HAVE_STD_ATOMIC - Failed
-- Performing Test HAVE_GCC_ATOMIC
-- Performing Test HAVE_GCC_ATOMIC - Success
-- Performing Test HAVE_BOOST_BYTESWAP
-- Performing Test HAVE_BOOST_BYTESWAP - Failed
-- Performing Test HAVE_GCC_BYTESWAP
-- Performing Test HAVE_GCC_BYTESWAP - Success
-- Performing Test HAVE_VSNPRINTF
-- Performing Test HAVE_VSNPRINTF - Success
-- Performing Test HAVE_ISO_STRDUP
-- Performing Test HAVE_ISO_STRDUP - Failed
-- Found TagLib: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/vendor/taglib (found version "1.11.1")
-- Performing Test HAVE_WFORMAT_OVERFLOW
-- Performing Test HAVE_WFORMAT_OVERFLOW - Failed
-- Performing Test HAVE_WDEPRECATED_REGISTER
-- Performing Test HAVE_WDEPRECATED_REGISTER - Success
-- Found Git: /usr/bin/git (found version "1.9.5 (Apple Git-50.3)")
-- Configuring done
-- Generating done
-- Build files have been written to: /Users/JonasHAnd/downloads/sws/build
So there was some failure messages but a build was created.

I then tried doing step #4 while in the SWS folder


Quote:
$ cmake --build build
Scanning dependencies of target z
[ 1%] Building C object CMakeFiles/z.dir/vendor/WDL/WDL/zlib/adler32.c.o
clang: error: unknown argument: '-fstack-protector-strong'
make[2]: *** [CMakeFiles/z.dir/vendor/WDL/WDL/zlib/adler32.c.o] Error 1
make[1]: *** [CMakeFiles/z.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2

That didn't work so I thought maybe I should update git to the latest version and start over again..

So I went to https://git-scm.com/download/mac

and got the latest version for mavericks which was v2.23.0

after installing the pkg I still get

Quote:
git --version
git version 1.9.5 (Apple Git-50.3)

So now I'm a bit stuck... What am I doing wrong here? Is my git version to old or am I doing something else wrong?

And sorry for the long post!
JonasHAnd is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 04:32 AM   #2804
JonasHAnd
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post

Oh my god! THANK YOU!

I didn't see you post in time so have tried doing it myself using my pea sized brain without any success..

Your version works fine, thanks again!
JonasHAnd is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 04:36 AM   #2805
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Quote:
Originally Posted by JonasHAnd View Post
Code:
clang: error: unknown argument: '-fstack-protector-strong'
So now I'm a bit stuck...
The version of clang provided by macOS 10.9's Xcode Command Line Tools is too old. AppleClang 7.0+ is required (Xcode 7 up to 9, macOS 10.10+).

Last edited by cfillion; 04-29-2020 at 05:16 AM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 07:23 AM   #2806
JonasHAnd
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 88
Default

Quote:
The version of clang provided by macOS 10.9's Xcode Command Line Tools is too old. AppleClang 7.0+ is required (Xcode 7 up to 9, macOS 10.10+).
Oh, I see, then I'm even more grateful for getting a helping hand. Thanks for your help cfillion, nofish and others contributing.

If I donate to through the button in http://www.sws-extension.org/...

does the money go to all of you who contribute or does it only go to the original SWS guy who started it?
JonasHAnd is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2020, 01:34 PM   #2807
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 94
Default SWS: Autorender edit project metadata, doesn't store data

Hi,
Under Reaper 6.09 and W7.
I tried to use Autorender , but it doesn't store any metadata into the exported MP3

I created a Region and I named it "TEST3
Then Autorender Edit Project Metadata, and I wrote artist, album etc, included thee render path
after have clicked on OK, Extensions > Autorender > Batch render regions: the mp3 file is created, but not any metadata is stored on it. All the fields are blank.

Is there some known bug or is there something I don't do and it should be done?
BartR is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2020, 03:31 PM   #2808
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,635
Default

Quote:
Originally Posted by BartR View Post
Hi,
Under Reaper 6.09 and W7.
I tried to use Autorender , but it doesn't store any metadata into the exported MP3

I created a Region and I named it "TEST3
Then Autorender Edit Project Metadata, and I wrote artist, album etc, included thee render path
after have clicked on OK, Extensions > Autorender > Batch render regions: the mp3 file is created, but not any metadata is stored on it. All the fields are blank.

Is there some known bug or is there something I don't do and it should be done?
Confirmed here.
I think I have a fix for it for next SWS version.

On a sidenote:
Writing metadata when rendering natively (without using SWS) is currently in development in Reaper. You can get the current pre-release version to check it out, if you're new ro Reaper pre-releases, see https://forum.cockos.com/showthread.php?t=22836), so this SWS functionality will likely soon be obsolete anyway.

Last edited by nofish; 05-01-2020 at 03:39 PM.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2020, 09:04 AM   #2809
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Confirmed here.
I think I have a fix for it for next SWS version.

On a sidenote:
Writing metadata when rendering natively (without using SWS) is currently in development in Reaper. You can get the current pre-release version to check it out, if you're new ro Reaper pre-releases, see https://forum.cockos.com/showthread.php?t=22836), so this SWS functionality will likely soon be obsolete anyway.
That's great, although I think it will be quicker an update of SWS correcting this bug, than a stable Reaper release implementing Writing metadata (I hope I'm wrong)
__________________
Bart R.
BartR is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2020, 09:37 AM   #2810
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

SWS v2.12.0 beta is out at https://www.sws-extension.org/download/pre-release!

Release notes: https://www.sws-extension.org/downlo.../whatsnew.html. This version requires REAPER v5.982 or newer.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2020, 11:02 AM   #2811
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
SWS v2.12.0 beta is out at https://www.sws-extension.org/download/pre-release!

Release notes: https://www.sws-extension.org/downlo.../whatsnew.html. This version requires REAPER v5.982 or newer.
It doesn't install. I got the 64bit, and even giving the Administration rights, it doesn't install itself

Please see the attachment
Attached Images
File Type: jpg SWS2.12.0.JPG (24.6 KB, 34 views)
__________________
Bart R.

Last edited by BartR; 05-02-2020 at 11:22 AM.
BartR is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2020, 11:46 AM   #2812
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Quote:
Originally Posted by BartR View Post
It doesn't install. I got the 64bit, and even giving the Administration rights, it doesn't install itself

Please see the attachment
There are a few possible causes for this beside a permission issue: https://support.microsoft.com/en-ca/...error-when-you.

Last edited by cfillion; 05-02-2020 at 11:51 AM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2020, 12:48 PM   #2813
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
There are a few possible causes for this beside a permission issue: https://support.microsoft.com/en-ca/...error-when-you.
It was the antivirus :-/ strange .. because the previous version, it was possible to start the installation. Ok perhaps is it because it's a beta?
__________________
Bart R.
BartR is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2020, 12:54 PM   #2814
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
There are a few possible causes for this beside a permission issue: https://support.microsoft.com/en-ca/...error-when-you.
However: now it works perfectly :-) Really thanks a million for the solution :-)
__________________
Bart R.
BartR is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2020, 11:22 AM   #2815
puddi
Human being with feelings
 
puddi's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 295
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
SWS v2.12.0 beta is out at https://www.sws-extension.org/download/pre-release!

Release notes: https://www.sws-extension.org/downlo.../whatsnew.html. This version requires REAPER v5.982 or newer.
Quote:
Optimize execution performance of cycle actions (they can now be used as a faster and flicker-free alternative to custom actions)
Ooh, this one is exciting. Nice job!
__________________
☐ Area Selection
puddi is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2020, 09:54 PM   #2816
Meo-Ada Mespotine
Human being with feelings
 
Meo-Ada Mespotine's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Leipzig
Posts: 279
Default

You're skipping 2.11.0?
__________________
Use you/she/her, when contacting me, please. Thanks :) Not mentoring via PMs, sorry.
Ultraschall-API - 1111 ReaScript functions for Reaper - Reaper Internals - Developerdocs4Reaper
Meo-Ada Mespotine is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2020, 10:06 PM   #2817
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Quote:
Originally Posted by Meo-Ada Mespotine View Post
You're skipping 2.11.0?
2.11 was released in December (but it didn't get to be featured as "stable" on the homepage).

Last edited by cfillion; 05-03-2020 at 10:32 PM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 05:25 PM   #2818
batcat
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 71
Default

I've started using snapshots a lot to quickly compare mix changes and wonder if there is a way to always see which snapshot is being used in the snapshots list?

The problem I have is that once a project is saved and closed, then re-opened, I can no longer see any marking indicating which snapshot I was using before I saved.
I'm using the latest SWS v2.12.0 beta.
batcat is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 12:20 AM   #2819
Josh_guitarreiru
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 40
Default

Hi all,

I am looking for some place where I can report a bug in SWS/AW action. Not sure if here is the place? I posted it on another thread, but not sure if it was the proper place neither.

The action is SWS/AW Split selected items w/crossfade on left. When applied to grouped tracks it onlt applies the split and crossfade to the selected track. It would be more useful if it aplies it to any grouped track as well.

It would be really appreciated if you could indicate me where to report that so it is corrected on next updates.

Cheers,

Josh
Josh_guitarreiru is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 12:59 AM   #2820
Beat Machine
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 109
Default

thanks for managing this thread,cfillion. I am looking for next/last actual release

looking forward to it !

merci beaucoups
__________________
i rep 10,000 creative commons musicians]i will NEVER tell them to use reaper-why why why??
Beat Machine is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 03:42 AM   #2821
Meo-Ada Mespotine
Human being with feelings
 
Meo-Ada Mespotine's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Leipzig
Posts: 279
Default

Quote:
Originally Posted by Josh_guitarreiru View Post
Hi all,

I am looking for some place where I can report a bug in SWS/AW action. Not sure if here is the place? I posted it on another thread, but not sure if it was the proper place neither.

The action is SWS/AW Split selected items w/crossfade on left. When applied to grouped tracks it onlt applies the split and crossfade to the selected track. It would be more useful if it aplies it to any grouped track as well.

It would be really appreciated if you could indicate me where to report that so it is corrected on next updates.

Cheers,

Josh
The best place for feature-requests and bugreports regarding SWS is at GitHub:
https://github.com/reaper-oss/sws/issues
__________________
Use you/she/her, when contacting me, please. Thanks :) Not mentoring via PMs, sorry.
Ultraschall-API - 1111 ReaScript functions for Reaper - Reaper Internals - Developerdocs4Reaper
Meo-Ada Mespotine is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2020, 03:50 AM   #2822
Buy One
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 272
Default

Don't know if API allows this at the current stage, but would be nice to have Cycle action editor support for the native actions Arm next action and Disarm action.

Or maybe there're certain rules which need to be followed in a cycle action creation for these to work from inside it.
Buy One is online now   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 04:59 PM   #2823
tparker24
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 82
Default SWS Installer: problem with python?

I was testing "REAPER v6.10/x64" on Windows in a portable install. I then installed SWS "2.12.0.0", and tried it with this minimal python reascript:

Code:
# tom-sws.py
from sws_python import *
RPR_ShowConsoleMsg(CF_GetSWSVersion("", 12))
But I got:
Code:
Script execution error

Traceback (most recent call last):
  File "tom-sws.py", line 2, in <module>
    from sws_python import *
ModuleNotFoundError: No module named 'sws_python'
Now, I noticed that in my previous version of Reaper (v5.99/x64) that the 'sws_python' file is actually in the /Plugins directory -- not the /Scripts directory where the current SWS installer had put it.

So I tried copying both "sws_python.py" and "sws_python64.py" from the /Scripts directory to the /Plugins directory and ... the little test program ran ok:

Code:
('2.12.0.0', 12)
If my analysis is correct, I wonder why the SWS installer doesn't put those two files into the apparently needed /Plugins directory (rather than /Scripts) ?
tparker24 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 09:32 PM   #2824
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Can you check whether sys.path includes your script's folder?

Code:
import sys
RPR_ShowConsoleMsg(sys.path)
It should be like this out of the box:
Code:
['C:/Users/cfillion/AppData/Roaming/REAPER/Scripts', 'C:\\Python38\\Lib', 'C:\\Python38\\DLLs', 'C:\\Program Files\\REAPER (x64)', 'C:\\Python38', 'C:\\Python38\\lib\\site-packages', 'C://Program Files//REAPER (x64)//Plugins']
Quote:
Originally Posted by tparker24 View Post
If my analysis is correct, I wonder why the SWS installer doesn't put those two files into the apparently needed /Plugins directory (rather than /Scripts) ?
The Plugins directory is for REAPER's internal files, as indicated by the README file inside it. Moving the install to UserPlugins and Scripts also allows for always installing it in the selected install's resource folder instead of globally in Program Files (in the case of a non-portable install).

Last edited by cfillion; 05-17-2020 at 10:08 PM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 09:52 PM   #2825
tparker24
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 82
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
Can you check whether sys.path includes your script's folder?
No, it doesn't. (Though it does have Plugins).

But also, I always do Portable installs, so maybe that's a factor?

Edit: Here's my sys.path
Code:
['D:/Work'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38\\Lib'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38\\DLLs'
 'D:\\REAPER6'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38\\lib\\site-packages'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38\\lib\\site-packages\\win32'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38\\lib\\site-packages\\win32\\lib'
 'C:\\Users\\Tom Parker\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38\\lib\\site-packages\\Pythonwin'
 'D://REAPER6//Plugins']

Last edited by tparker24; 05-17-2020 at 10:02 PM.
tparker24 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 10:08 PM   #2826
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Is the script in D:\Work? If so:

Code:
sys.path.append(RPR_GetResourcePath() + '/Scripts')
import sws_python
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 10:40 PM   #2827
tparker24
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 82
Default

No, it's D:\REAPER6\Scripts\sws_python.py
tparker24 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2020, 10:42 PM   #2828
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

I meant tom-sws.py (your script). Adding the sys.path.append line above should let it find sws_python.py from D:\REAPER6\Scripts.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2020, 01:55 PM   #2829
x-tropic
Human being with feelings
 
Join Date: May 2020
Posts: 4
Default bug

OS Mojave 10.14.6
Reaper 6.10
SWS 2.10.0

I have a problem with sorting files in the action "switch item source file to next in folder." Files always change in the random list. If you switch back and forth, you will notice that the sequence is saved.
I tried running Reaper with the default configuration. I tried different folders with sample libraries on different disks of the system SSD. I tried to create a new user account, and I also installed Reaper and SWS on another laptop! I can’t believe my eyes, how can such a bug happen on two different computers?
If, for example, i use the TAL-Sampler, then in it the sorting of files during switching occurs normally. I have not experienced such problems in other DAWs. Helps please.
x-tropic is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2020, 02:51 PM   #2830
tparker24
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 82
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
Is the script in D:\Work? If so:

Code:
sys.path.append(RPR_GetResourcePath() + '/Scripts')
import sws_python
Yes, my test script was d:/work/tom-sws.py

Your suggested code (above) did work, but I did have to change "import sws_python" to "from sws_python import *".

Say, I noticed that your "out of the box" path includes /Scripts, but mine doesn't. If mine did, then maybe I wouldn't need to mess with sys.path, and I wouldn't need to copy things from /Scripts to /Plugins. I wonder why /Scripts isn't in my sys.path out of the box. Possible user error?
tparker24 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2020, 03:07 PM   #2831
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,145
Default

Quote:
Originally Posted by tparker24 View Post
Say, I noticed that your "out of the box" path includes /Scripts, but mine doesn't. If mine did, then maybe I wouldn't need to mess with sys.path, and I wouldn't need to copy things from /Scripts to /Plugins. I wonder why /Scripts isn't in my sys.path out of the box. Possible user error?
The first path in sys.path is the folder where the script file is located. I had my test .py in <resource path>/Scripts.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2020, 12:29 PM   #2832
Supersloth318
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
Default Adjust selected envelope height issue

hey folks

Ever since updating to Reaper 6 the command Adjust Selected Envelope Height (MIDI CC/mousewheel) has not been working. I've resorted to just left clicking and dragging to adjust my envelope height, but that often just results in grabbing and repositioning the track below it, and its slowing me down in a big way. Has anyone else been experiencing this issue, and/ or is there a work around to assigning a quick key for adjusting envelope height that actually works? So far I'm coming up empty handed. HAAALP!!
Supersloth318 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2020, 01:31 PM   #2833
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,635
Default

Quote:
Originally Posted by Supersloth318 View Post
hey folks

Ever since updating to Reaper 6 the command Adjust Selected Envelope Height (MIDI CC/mousewheel) has not been working. I've resorted to just left clicking and dragging to adjust my envelope height, but that often just results in grabbing and repositioning the track below it, and its slowing me down in a big way. Has anyone else been experiencing this issue, and/ or is there a work around to assigning a quick key for adjusting envelope height that actually works? So far I'm coming up empty handed. HAAALP!!
Update to latest SWS beta from here (if you haven't already):
https://www.sws-extension.org/download/pre-release/

Works here with that version and Reaper 6 on a quick test, if it doesn't report back.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2020, 06:32 PM   #2834
Supersloth318
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Update to latest SWS beta from here (if you haven't already):
https://www.sws-extension.org/download/pre-release/

Works here with that version and Reaper 6 on a quick test, if it doesn't report back.
That did it. Thank you!!
Supersloth318 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2020, 07:30 AM   #2835
Phazma
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 399
Default

Sorry if this information is written clearly somewhere and I have missed out.. but how does one best go about testing such SWS builds without messing something up in Reaper?
Phazma is online now   Reply With Quote
Old 05-26-2020, 09:16 AM   #2836
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,635
Default

Quote:
Originally Posted by Phazma View Post
Sorry if this information is written clearly somewhere and I have missed out.. but how does one best go about testing such SWS builds without messing something up in Reaper?
You can of course do a dedicated portable Reaper install with the particular SWS version you want to test to be sure to not mess up anything in your main Reaper installation.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2020, 09:24 AM   #2837
Phazma
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 399
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
You can of course do a dedicated portable Reaper install with the particular SWS version you want to test to be sure to not mess up anything in your main Reaper installation.
Good idea, going to do that. Thanks.
Phazma is online now   Reply With Quote
Old 05-26-2020, 10:14 AM   #2838
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,635
Default

You're welcome.
As a sidenote, the current SWS beta fixes a lot of bugs which are present in the official SWS and also adds support for Reaper v6 so personally I use the beta also in my main Reaper install.
nofish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.