Old 10-01-2018, 08:32 AM   #2481
doppelganger
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 312
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Technically I'd be allowed to merge PR's, Tim ('sws') gave me privilege to do so at some point, but this was mainly for being able to close issues, I don't feel entitled as a co-maintainer as there was never talk about it, so I refrain from doing so currently.

(Would be open for it in general though...)
I love SWS, can't imagine REAPER without it, donated once or twice to them, but without people, who will maintain and add some new stuff constantly, it will die at some point, because of increasing amount of bugs, etc.
I see how much you and cfillion do for SWS ext. , it could very good, if Tim gave you such privilege.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 08:34 AM   #2482
Jason Brian Merrill
Human being with feelings
 
Jason Brian Merrill's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northeastern PA, USA
Posts: 20,629
Default

I require SWS for work
__________________
Beliefs do not require respect. People do.
Jason Brian Merrill is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 08:37 AM   #2483
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,248
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
(Would be open for it in general though...)
Same here. I got access to the repository recently but that doesn't make starting merging PRs on my own accord appropriate (beside it wouldn't help getting a release out). Tim said a month ago he wanted to review the new code before accepting the PRs when he gets a chance.

Last edited by cfillion; 10-01-2018 at 09:17 AM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2018, 03:38 PM   #2484
marukqs
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 23
Default

Hello,

How can I set keyboard or MIDI shortcuts to switch the regions in region playlist? I want to switch the regions on Reaper like scenes on Ableton.

I have tried to use markers: set up a few regions and add them to Region Playlist and set infinite looping, add a marker at the start for every region and then start the playback in Region playlist. This way I can switch the regions by using Markers: Go to marker ... action. But I have an issue with that: once in a few minutes of the playback transport RANDOMLY ESCAPES THE LOOP and playback continues on the next measure :/ Also I have noticed that when jumping to other marker, in Region Playlist Monitoring window a message SYNC LOSS blinks shortly.

How can I safely switch infinite loops using the keyboard or MIDI controller?

Please help.

---
Reaper v5.961, Windows 10 Home, SWS 2.9.7
marukqs is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2018, 05:48 PM   #2485
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 8,166
Default

You could try SWS 2.9.8 pre-release as there's a potential fix in it for the occasionally skipping regions.

http://www.sws-extension.org/download/pre-release/

If this doesn't help another approach may be using SWS 'Save / Restore time selection slot' actions in combination with markers to set your looping areas.
nofish is online now   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 08:11 AM   #2486
KODA JYNX
Human being with feelings
 
KODA JYNX's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Central Florida
Posts: 12
Default Please Explain to this Dummy

Every time I open Reaper for the first time on any given day (OK, Everyday) I get prompted to download the latest SWS 2.9.8 or beta there of. When I click on it takes me to that page saying that I am taking a risk of messing everything up (or something to that effect), So, I never do the update.

Can someone just tell me that it is ok to do the download and that the warning is just a CYA thing for the Devs, and I have nothing to worry about?
KODA JYNX is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 08:30 AM   #2487
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: USA
Posts: 727
Default

Quote:
Originally Posted by KODA JYNX View Post
Every time I open Reaper for the first time on any given day (OK, Everyday) I get prompted to download the latest SWS 2.9.8 or beta there of.
Try disable option to check for new beta version, On REAPER file menu select Extensions > About SWS > and untick option(s) 'check for new versions on start' as needed.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 01:33 PM   #2488
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,248
Default

Quote:
Originally Posted by KODA JYNX View Post
Can someone just tell me that it is ok to do the download and that the warning is just a CYA thing for the Devs, and I have nothing to worry about?
The stable 2.9.7 release is getting old. It's not fully compatible with REAPER 5.70+ for instance (causing all SWS settings to not be saved/recalled in some cases).

It's safe to update to 2.9.8 unless you rely on "SWS/S&M: Remove all envelopes for selected tracks" working with the master track selected. It's broken in that version.

Last edited by cfillion; 11-06-2018 at 02:37 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 09:48 PM   #2489
not_so_new
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 21
Default

I posted this in another thread but realized it might be better here.

I am using 2.9.7 but I don't see "Auto group newly recorded items" in my drop down. Any ideas where I can find this in SWS?

Thanks in advance
not_so_new is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 09:50 PM   #2490
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,248
Default

"SWS/AW: Toggle auto group newly recorded items" is in the Action List (Actions menu > Show action list).
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 01:58 AM   #2491
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 8,166
Default

There have been some tweaks done to SWS Auto group since 2.9.7, e.g. until (including) 2.9.7 Auto group (intentionally) didn't work in Takes recording mode.

This does work in 2.9.8 pre-release but there are still some other quirks.
Check if / how it works for you.

Or, if you (or anyone) interested in testing, PM me so I could send you a SWS test version which contains the recent Auto group tweaks (waiting to be put into the next SWS release).

Last edited by nofish; 11-08-2018 at 02:03 AM.
nofish is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 03:34 PM   #2492
not_so_new
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
There have been some tweaks done to SWS Auto group since 2.9.7, e.g. until (including) 2.9.7 Auto group (intentionally) didn't work in Takes recording mode.

This does work in 2.9.8 pre-release but there are still some other quirks.
Check if / how it works for you.

Or, if you (or anyone) interested in testing, PM me so I could send you a SWS test version which contains the recent Auto group tweaks (waiting to be put into the next SWS release).
So what would I see if this were not working? It seems like it's working just fine for me so I have to wonder if I either got lucky or if I am missing something?

Thanks for everyone's help by the way.
not_so_new is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2018, 04:09 AM   #2493
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 8,166
Default

Quote:
Originally Posted by not_so_new View Post
So what would I see if this were not working? It seems like it's working just fine for me so I have to wonder if I either got lucky or if I am missing something?

Thanks for everyone's help by the way.
In some case it could group wrongly or not group at all.
If you don't run into such case no need to worry of course.
nofish is online now   Reply With Quote
Old 11-09-2018, 04:05 PM   #2494
not_so_new
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
In some case it could group wrongly or not group at all.
If you don't run into such case no need to worry of course.
Thanks...

Well, I only tried it two or three times. If it's working once will it work all the time going forward? Or is it hit or miss?

And does the beta version work more stable? I use a lot of SWS features but the grouping feature is a really big deal for me as well so I am not sure what to do.
not_so_new is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 04:34 AM   #2495
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 8,166
Default

I'd say if it's working fine for you don't worry.
There's no 'randomness' involved, meaning it won't stop working suddenly under the same conditions.

If you do experience trouble at some point, as said feel free to PM me for an updated test version.
nofish is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.