Old 06-27-2019, 01:33 PM   #1
chazroot
Human being with feelings
 
chazroot's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: South Wales, NY USA
Posts: 8
Default Tone Generators Shut Off On Their Own

SYSTEM INFO:

Reaper v5.979/64

macOS Mojave 10.14.3
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
Model Identifier: iMac18,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 4.2 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 64 GB
Boot ROM Version: 166.0.0.0.0
SMC Version (system): 2.41f1

BUG/ISSUE:

After inserting a tone generator onto a track, it shuts itself off after a few seconds. I have a 1K test sine tone set to -18dB that I use to calibrate compressors and it shuts itself off.

If I hit stop on the transport it will play again, then shut off. Sometimes, the tone won't even play until I hit play or stop on the transport.

This behavior does not generate an error message.
Attached Files
File Type: rpp Tone Generator Bug-20190626.RPP (5.5 KB, 10 views)
__________________
chazroot
Charles H. Root, III
www.electricowlworks.com
chazroot is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2019, 02:01 PM   #2
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,540
Default

Hi Charles
project seems ok here

Do you have the preference "run fx when stopped" turned off maybe?

preferences > Audio > Playback
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is online now   Reply With Quote
Old 06-27-2019, 06:22 PM   #3
chazroot
Human being with feelings
 
chazroot's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: South Wales, NY USA
Posts: 8
Default That Was It

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
Hi Charles
project seems ok here

Do you have the preference "run fx when stopped" turned off maybe?

preferences > Audio > Playback
I have no idea how that setting got changed, but that was the problem. We can close the case on this one, haha. Mystery solved!

Thanks for the assistance!
__________________
chazroot
Charles H. Root, III
www.electricowlworks.com
chazroot is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.