Old 09-08-2011, 12:26 AM   #1
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,773
Default Please disable 'ESC' key closes Mixer

Hello all,

I use the escape key to remove time selection in Arrange window. Unfortunately, if the mixer has focus, pressing ESC will close the mixer and there doesn't seem to be a way to disable this.

Any thoughts?

All the best,
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2011, 01:04 AM   #2
SoulOne82
Human being with feelings
 
SoulOne82's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Illville - Germany
Posts: 920
Default

hehe, happens to me too quite often...
__________________
Wood side panels, custom knobs, parts & upgrades for Maschine and the MPC range | Website | Soundcloud
Quote:
Originally Posted by strunkdts View Post
MIDI will outlive humanity.
SoulOne82 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2011, 02:19 AM   #3
timlloyd
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,713
Default

This doesn't happen on OSX?
timlloyd is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2011, 02:26 AM   #4
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,773
Default

Quote:
Originally Posted by timlloyd View Post
This doesn't happen on OSX?
Interesting..
So even if you click directly on the mixer and press ESC, it doesn't close?
If so, I'll log this as a bug then.

Thanks Tim!
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2011, 02:29 AM   #5
timlloyd
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,713
Default

Nope, seems like a bug to me!
timlloyd is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2011, 02:31 AM   #6
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,773
Default

ThankYOU!
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 05:26 AM   #7
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 131
Default Still present - any suggestion

Hi folks,

Ok, I know it's a really old post, but I'm experiencing the same behaviour (if mixer has focus, hitting ESC to remove time selection closes the mixer). I'd like to avoid esc to close mixer but can't figure how ! So if someone could help....

thks
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 08:50 AM   #8
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,773
Default

My preferred solution (workaround) is Backspace = clear timeselection.
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]

Last edited by daxliniere; 10-14-2018 at 08:59 AM.
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 11:01 AM   #9
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 131
Default

Hi Daxliniere,

Yes, that is this behaviour I'd like to set but can't figure how. There is no "clear time selection" in the action list, only "clear time selection locking mode". Is it this action ?

regards
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 11:55 AM   #10
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,773
Default

Look for action #40020 Time selection: Remove time selection and loop points (or 40635)
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 04:04 PM   #11
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 131
Default

Hey ! Thks man ! You save my workflow X-D !
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2018, 09:28 AM   #12
daeavelwyn
Human being with feelings
 
daeavelwyn's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 131
Default

Damned I spoke quite a bit quicky (I wasn't at the studio), ESC is already assigned to "Time selection: Remove time selection and loop points", and when the mixer has the focus, if I hit ESC, it closes the mixer and doesn't remove time selection :-/

I'm on PC (win10) Another Idea ?
daeavelwyn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.