Old 02-12-2020, 12:15 AM   #2241
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
@todoublez
it won't have pages and display all markers... unless you have 1001 markers or more.. then.. what are you doing?
hahahahaahahahahahahahahha, indeed.

thx for the update! I'll go check that out.
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2020, 02:57 AM   #2242
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
@todoublez
* v1.4rc72 (2020-02-11)
# fix: track markers pagination buttons
@Heda,

wrks all good here!
thank u for the quick fix! Much appreciated !
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 11:49 AM   #2243
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 159
Default

I have a bug to report: (sorry that I'm always that guy)

Steps to reproduce

Create track with tag. (FX) in my case
Check off TCP so it is NOT visible there, but leave it visible in the MCP
Click FX tag inside Track Inspector

Expected behavior:

Navigate and select tracks in the MCP with the tag "FX"

Actual behavior:

Bug that crashes the script with this error
__DEV__HeDa_Track Inspector VIP.lua:12717: bad argument #1 to 'SetMixerScroll' (MediaTrack expected)

For background: I like to keep my FX tracks off of the TCP unless I'm automating, but I keep them visible in the mixer, and in sessions with large track counts, I like to navigate the mixer using Tags.

Happy to make a video of it if it's not clear. Hope this is helpful!
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 12:01 PM   #2244
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default

Thanks vsthem
I've fixed the crash, but still doesn't work to scroll the mixer if the TCP is hidden. I need to make it try to look in MCP to select the track if TCP is hidden.
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 12:32 PM   #2245
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 159
Default

Delete

Last edited by vsthem; 02-13-2020 at 12:48 PM.
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 12:40 PM   #2246
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default

Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Is it possible to start a session with 2 Track Inspector Windows open? I can configure it with 2 open, set how I want. I save the session, close the session, reopen the session, and my 2nd track inspector window is not there and needs to be reconfigured (in my case, ONLY showing TAGS).
There is already an action that is configured for only tags I think... "HeDa_Track Inspector VIP_Tags"
it should store its configuration independently of the main Track Inspector instance.
you can add that action to your __startup.lua script file

it doesn't crash now, and it should scroll MCP, and not TCP
* v1.4rc73 (2020-02-13)
# fix crash selecting tag tracks if hidden in TCP. Thanks @vsthem
# if TCP tag is hidden, selecting a tag, don't scroll TCP. Scrolls MCP is MCP tag visible.
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 06:13 PM   #2247
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 159
Default

Thanks for the fixes! The going to mixer channel when TCP is hidden is working great. I am noticing that the scrolling to TAGS is still not acting well when dealing with large amounts of tracks.

https://imgur.com/a/7SUOhKH

I imagine it would work best if the first track of the TAG was displayed at the top of the screen.

Thanks as always!
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:44 AM   #2248
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

hi Heda here are my idea of the track marker
I hope it would be helpful to u :

Request 1:
  • global remove marker action (option+left click) wrks with the trackmarker.

Reason:
  • Recently if the marker is created with the TrakcMarker feature,
    it can only be deleted by remove them on the TrakcMarker panel.
  • If I remove the marker by default mouse action (opt+left click), it removes it temporary,
    once I saved it, and reopen the session, those markers still remains.

Suggestion
  • option+left click on the marker which created by TrackMarker.
-----------------------------------------------------------------------------

Request 2:
  • Plant global marker into selected track and removes that global marker

Reason:
  • it would b handy when sorting markers.
  • when checking many audio items, sometime they all have multiple issues,
    I usually mark it by normal blank markers.(just for locating the issue's position purpose)
    after marking them all, I'll go back and find where the problem is and decide where the marker should go.

Suggestion
  • 1.select a track
  • 2.hotkeys+left click on the target marker: moves the target marker into the selected track.
  • 3.if the original marker has name on it, keep its name.
  • 4.if the original marker DO NOT has name on it, prompt the naming dialog before moving it into track.
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02

Last edited by todoublez; 02-14-2020 at 10:28 AM.
todoublez is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 11:09 AM   #2249
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 159
Default

In the general panel, is there any way to hide the record, solo, and mute buttons? You can see here that I already have those in the TCP, and at the width I prefer to use, the general panel has overlapping buttons. Even without the overlapping buttons, it'd look cleaner to be able to customize this panel further IMO.

https://imgur.com/a/1xdaK8q

If it's not currently possible, it'd be great if this could be added in the future.

Thanks!

Matt
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 11:23 AM   #2250
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default

Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Thanks for the fixes! The going to mixer channel when TCP is hidden is working great. I am noticing that the scrolling to TAGS is still not acting well when dealing with large amounts of tracks.

https://imgur.com/a/7SUOhKH

I imagine it would work best if the first track of the TAG was displayed at the top of the screen.

Thanks as always!
I don't understand, why the strings tracks are not centered after you click on the tag in that gif. There are not so many strings tracks and it should fit centered. The problem is if there would be more tracks that can be fit into the screen.. like the vox tracks. But I cannot determine how many tracks fit.

I'll add those options to hide every element in the general panel in the future, yes.
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 01:55 PM   #2251
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 159
Default

I would think that the best way to have the most tracks fit would be to have the first track in the TAG group appear at the top of the screen, rather than centered.
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:34 PM   #2252
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default

It is all the tracks with tag being centered, not only the first track with the tag. So it would be the same.
I'm just using the action "Track: Vertical scroll selected tracks into view". I'm not sure if there is another way to scroll a track into the top of the TCP area.
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 09:01 AM   #2253
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

hi Heda,

on track marker

is it possible to have a individual Script that execute +marker action ?
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 01:27 PM   #2254
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default v1.4rc74 (2020-02-18)

Quote:
Originally Posted by todoublez View Post
hi Heda,

on track marker

is it possible to have a individual Script that execute +marker action ?
now you can I haven't been able to test it 100% but it seems working. you can delete markers now too and the associated track markers are also deleted.

* v1.4rc74 (2020-02-18)
+ general panel display options for all buttons
+ action to add track marker (HeDa_Track Inspector VIP_Add Marker Track)
+ deleting markers normally remove the TI track markers
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 08:43 PM   #2255
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
now you can I haven't been able to test it 100% but it seems working. you can delete markers now too and the associated track markers are also deleted.

* v1.4rc74 (2020-02-18)
+ general panel display options for all buttons
+ action to add track marker (HeDa_Track Inspector VIP_Add Marker Track)
+ deleting markers normally remove the TI track markers
omg !

thx, I'll be testing it !!!
much appreciated
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 09:55 AM   #2256
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Hi Heda,
just found an odd behavior on "custom panel"

whenever a button has been created, and I try to re-edit it...
it disappear when I re-edit the button.

here's a video:


in this video I only did open the edit window,
but I didn't actually edit anything.
and then target button disappear after I hit [OK].
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 09:56 AM   #2257
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
now you can I haven't been able to test it 100% but it seems working. you can delete markers now too and the associated track markers are also deleted.

* v1.4rc74 (2020-02-18)
+ general panel display options for all buttons
+ action to add track marker (HeDa_Track Inspector VIP_Add Marker Track)
+ deleting markers normally remove the TI track markers
it wrks !! thx heda!
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:30 AM   #2258
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,208
Default

thanks for the update

I am having a problem with changing the colors of markers

if I insert a marker from TI, then right clk to get the edit dialog and then change the color, it 'seems' to work BUT the actual color on the marker does not change...

it seem to affect markers added in the normal reaper way also as long as TI is running...

if I close [exit] TI then marker color edits work again as expected
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 11:13 AM   #2259
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default v1.4rc75 (2020-02-19)

Quote:
Originally Posted by todoublez View Post
Hi Heda,
just found an odd behavior on "custom panel"

whenever a button has been created, and I try to re-edit it...
it disappear when I re-edit the button.
oops. thank you. thw buttons were not deleted but were not showing. I broke the text buttons when added the icon ones...
Illustrating what happens

fixed
* v1.4rc75 (2020-02-19)
# fix: edit custom buttons without icons. [p=2246891] Thanks @todoublez
heda is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 11:15 AM   #2260
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
thanks for the update

I am having a problem with changing the colors of markers

if I insert a marker from TI, then right clk to get the edit dialog and then change the color, it 'seems' to work BUT the actual color on the marker does not change...

it seem to affect markers added in the normal reaper way also as long as TI is running...

if I close [exit] TI then marker color edits work again as expected
track markers from TI always have the color of the track.
but it shouldn't affect normal markers
heda is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 01:49 PM   #2261
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
oops. thank you. thw buttons were not deleted but were not showing. I broke the text buttons when added the icon ones...
Illustrating what happens

fixed
* v1.4rc75 (2020-02-19)
# fix: edit custom buttons without icons. [p=2246891] Thanks @todoublez
hahaha
I guess that's why finding bugs is always a long journey to go.
many thx for yo effort !
I'll keep reporting if I found somethin unusual
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02
todoublez is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 02:02 PM   #2262
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
fixed
* v1.4rc75 (2020-02-19)
# fix: edit custom buttons without icons. [p=2246891] Thanks @todoublez
hhaha

no wonder my buttons were gone to somewhere I dunno
I think I found this bug alrdy,
but I didn't realize that's a bug, I thought I did something wrong on my end.
So I always create new buttons when I found buttons disappear.

Super happy that this bug has been fix,
after updating,
my lost buttons came back !!
hahaa now I gotta clean this up 1st..



tested, text buttons all good here on my end

but not the buttons with icon.
it disappears when I reorder it.
__________________
Reaper 6.02 / SWS/S&M: v2.11.0 / MAC OSX High Sierra 10.13.6
JS_ReaScriptAPI: v0.995 / Ultraschall API: v40871.02

Last edited by todoublez; Yesterday at 02:10 PM.
todoublez is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 07:16 PM   #2263
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,208
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
thanks for the update

I am having a problem with changing the colors of markers

if I insert a marker from TI, then right clk to get the edit dialog and then change the color, it 'seems' to work BUT the actual color on the marker does not change...

it seem to affect markers added in the normal reaper way also as long as TI is running...

if I close [exit] TI then marker color edits work again as expected

ah kewl my misunderstanding... thanks
so then let me ask this
say I have two tracks
1 is red
2 is blue
I at TI markers to both
now if I select red track I see it's markers
same for blue track
but say I select the blue track and unselect all tracks
I still see the blue track marker...???
and...
If I select both the red and blue tracks, I only see the red track markers...

I really like the idea of 'track markers' as distinct from project markers...
but I'm confused by the above stated behaviors...
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; Yesterday at 07:21 PM.
hopi is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 11:34 PM   #2264
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,670
Default

@hopi
It doesn't support selecting multiple tracks. for now there are two options. 1) display track markers for one track (the one displayed in Track Inspector) or 2) display track markers for All tracks in the project (by clicking the "All" button)
heda is offline   Reply With Quote
Old Today, 09:03 AM   #2265
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,208
Default

oh.... hmmm.... I see...

well IMHO, it would be very kewl to be able to select only certain tracks that have markers on them and show only those selected tracks with markers

why? because it would give us a great way to see a variety of markers to help navigate a given song....

but maybe it can't be done?

Also a question please... is there a way to move the edit cursor to a given track marker from the TI GUI?
or only by clicking in the arrange window???

Also... I think it is a buglet, that if you have a few tracks with TI markers, and have one selected and showing and then clk the All button on and off
when it is off the marker for the last show track still shows even with no tracks selected... I would expect it to not show
It does vanish if I select another track that has no TI markers....
what do you think?
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; Today at 09:59 AM.
hopi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.