Old 10-13-2019, 03:58 PM   #121
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

@_Stevie_ @Coachz glad to hear that and you're welcome!
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2019, 04:27 PM   #122
tparker24
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 56
Default Option to keep track name?

I'd like to apply a track template to an existing track, BUT keeping the track's original name.

I looked in the script in the "local keep_states" section, but didn't see an option like TRACKNAME.

Is this something that could be added? (Or am I missing something?)

Thanks, Tom
tparker24 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2019, 06:37 PM   #123
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Hi Tom -- yes, this is doable. I will add the option to the script in a day or two. Stay tuned!
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2019, 05:00 PM   #124
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Update v1.47 is up! (links in the first post)

What's new:
+ option to keep the track name when applying a track template (off by default)

To activate the option simply:
1. edit the script;
2. find NAME = false in the User Definables section (the keep_states array);
3. change it to NAME = true;
4. save the script.

Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2019, 06:56 PM   #125
tparker24
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post

What's new:
+ option to keep the track name when applying a track template (off by default)
Perfect, thanks so much!
tparker24 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 04:13 PM   #126
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 594
Default

This script is one of my favourites. I came over here to make some minor suggestions and requests, only to find out I was using an older version, and they've all been made already! The drop down/autofill suggestion would be awesome but I understand that means it needs a proper GUI and it gets more complicated.

Donating now, hopefully it helps in a small way towards extending your work on this excellent script.
Joe90 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 06:23 PM   #127
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

@Joe90 thank you, I really appreciate it! And I'm happy to hear you like the script that much.

Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 12:20 PM   #128
functionform
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 31
Default

My heart leaped when I saw this script. I would love a dropdown as well, I think it should be core Reaper! Thanks for your hard work!
functionform is online now   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 07:57 AM   #129
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by functionform View Post
My heart leaped when I saw this script. I would love a dropdown as well, I think it should be core Reaper! Thanks for your hard work!
You're welcome!
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 05:43 PM   #130
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 594
Default

Another small suggestion - if the FX Chain for the selected track is open (regardless of focus) when you run the script, then it should open the plugin GUI inside the FX Chain, rather than floating it.

The reason I ask is because even when I've got the FX chain open and the FX browser is right there one click away, I'm so used to your script now that it's still usually my preferred method of adding another plugin to the chain. It's just quicker and easier, but it's jarring when that plugin suddenly appears floating in a new window, separate from the open FX chain.

Perhaps this could be fixed at my end by changing a preference setting, but I don't see anything obvious that could fix it.

Cheers!
Joe90 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 07:04 AM   #131
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by Joe90 View Post
Another small suggestion - if the FX Chain for the selected track is open (regardless of focus) when you run the script, then it should open the plugin GUI inside the FX Chain, rather than floating it.
Great idea, thanks! I've just updated the script and added that. It works with input/take FX chains as well.


What's new in v1.50:
+ option to clear master track FX chain before adding FX
# open plugins inside FX Chains if chains are visible

Master FX chain clearing works the same way as it does with normal tracks - simply start your search query with a whitespace.

Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 08:17 AM   #132
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 594
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
Great idea, thanks! I've just updated the script and added that. It works with input/take FX chains as well.


What's new in v1.50:
+ option to clear master track FX chain before adding FX
# open plugins inside FX Chains if chains are visible

Master FX chain clearing works the same way as it does with normal tracks - simply start your search query with a whitespace.
Legend! Thanks Neutronic.
Joe90 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2020, 07:16 PM   #133
Loulou92
Human being with feelings
 
Loulou92's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Paris
Posts: 19
Default

I'm not understanding half of what is said in this thread, but maybe you'll be able to help : with the scripts develloped here, maybe you would know how to create a script that finds and select all fx in the project with a given name specified in the script, or specified by input by the user ? (for my use, I'd need to have the name embeded into the script, so that it's automatic). Then if I understand correctly, the script can become an aciton and be used as is, or inside other actions ?



I've been searching infos about this, I think it doesn't exist yet. That would really be neat, if anybody has the knowledge to do this. I can't code. Please help ! Or delete if too out-of-topic and sorry about that.
Loulou92 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2020, 11:28 PM   #134
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by Loulou92 View Post
[...]with the scripts develloped here, maybe you would know how to create a script that finds and select all fx in the project with a given name specified in the script, or specified by input by the user ? [...] Then if I understand correctly, the script can become an aciton and be used as is, or inside other actions ?
Hi -- currently it can't be programmed exactly the way you described it. One can't simply select multiple FX instances so that a further out-of-script action is performed on them. The following action(s) should be embedded in scripts themselves. If such approach fits your needs, I could do the custom scripting for you. Feel free to PM me for further details, estimates, pricing.

------------

Back to the topic, I've been working on a major 2.0 update of the script for quite some time and it's coming very soon.

It has a resizable custom GUI with the most requested feature implemented, UX improvements and more.

Here's a little sneak peak:
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2020, 11:31 PM   #135
Joe90
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 594
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post

Back to the topic, I've been working on a major 2.0 update of the script for quite some time and it's coming very soon.

It has a resizable custom GUI with the most requested feature implemented, UX improvements and more.

Here's a little sneak peak:
Wow this looks really nice! Looking forward to it.
Joe90 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 12:50 AM   #136
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by Joe90 View Post
Wow this looks really nice! Looking forward to it.
Thanks Joe! The plan is to release it by the end of the week.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 04:13 AM   #137
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 7,588
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
Thanks Joe! The plan is to release it by the end of the week.
Looking mighty fine.
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 10:10 AM   #138
Loulou92
Human being with feelings
 
Loulou92's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Paris
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
Hi -- currently it can't be programmed exactly the way you described it. One can't simply select multiple FX instances so that a further out-of-script action is performed on them. The following action(s) should be embedded in scripts themselves. If such approach fits your needs, I could do the custom scripting for you. Feel free to PM me for further details, estimates, pricing.
Ok Neutronic, I just contacted you via PM.

I also look forward to the release of the script this thread is about. Don't really like the look of the FX Browser. Nice alternative .

Talk soon !

Last edited by Loulou92; 02-10-2020 at 10:16 AM.
Loulou92 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 02:24 PM   #139
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

@Coachz @Loulou92 thanks, glad you like what you see! Though the update will be much more than just the looks.

And Lou I've just replied to you.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2020, 11:04 PM   #140
BirdBird
Human being with feelings
 
BirdBird's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 117
Default

Bit out of topic, but may I ask what color theme you are using at this part of the video? https://youtu.be/9XJO2OOtPtg?t=64
BirdBird is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2020, 11:26 AM   #141
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by BirdBird View Post
Bit out of topic, but may I ask what color theme you are using at this part of the video? https://youtu.be/9XJO2OOtPtg?t=64
That's a v4 default mod I made to fit my preferences.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.