Old 06-22-2019, 10:36 AM   #1
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 226
Default Neutron 3 making Reaper lag?

So I was lucky enough to get a free upgrade to Neutron 3, but whenever I open the plugin window, it lags (audio as well as on screen) A LOT. This didn't happen with Neutron 2 and I haven't seen anyone else having this problem.

Is there a setting somewhere that might be causing problems with the new plugin GUI? As that seems to be the main change to the plugin.
JayJSE2 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2019, 03:53 PM   #2
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 226
Default

I'm still having this problem, and it definitely seems to be connected to the new GUI, as when I toggle the plugin UI off, the lag goes away. Unfortunately, that also makes it more difficult to use the plugin.
JayJSE2 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2019, 05:12 PM   #3
tack
Human being with feelings
 
tack's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Ontario, Canada
Posts: 741
Default

Try experimenting with the "Save minimal undo states" and "Avoid loading undo states when possible" under compatibility settings for the FX and see if that improves things.
tack is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2019, 07:05 PM   #4
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 226
Default

Quote:
Originally Posted by tack View Post
Try experimenting with the "Save minimal undo states" and "Avoid loading undo states when possible" under compatibility settings for the FX and see if that improves things.
Unfortunately not... any other ideas?
JayJSE2 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2019, 02:58 AM   #5
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 440
Default

I think there is a general problem that exists between Reaper and Izotope software. I had the exact same problem a month back with the latest version of Tonal Balance Control. I fixed by simply going back to a previous version. I did contact Izotope and sent a video. I haven't heard from them since.

Contact Izotope and tell them your problem. May be if they get more people complaining they might react.
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2019, 05:55 AM   #6
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,739
Default

Do you still have Neutron 2 to test? Did you also update your OS by chance? AFAIK iZotope is using OpenGL for their GUIs and that could be a problem, or become a problem in times of Apple (I take it you're using a Mac) deprecating OpenGL support and OpenGL drivers allegedly not being developed much anymore.
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2019, 08:32 AM   #7
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 226
Default

Quote:
Originally Posted by Ollie View Post
Do you still have Neutron 2 to test? Did you also update your OS by chance? AFAIK iZotope is using OpenGL for their GUIs and that could be a problem, or become a problem in times of Apple (I take it you're using a Mac) deprecating OpenGL support and OpenGL drivers allegedly not being developed much anymore.
That's the odd thing, Neutron 2 still works fine. Also, I was originally a few updates behind when I first downloaded it and have since updated, but that hasn't made a difference as far as I can tell.
JayJSE2 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2019, 01:10 AM   #8
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 440
Default

I emailed Izotope yesterday to enquire how things are progressing. Here is the response:

Hi Phil,

This is on the radar of our dev team and it is being looking into as we speak! Stay tuned for updates by subscribing to our newsletter if you haven’t already: https://www.izotope.com/en/company/n...subscribe.html

Let me know if you have any questions!
Sincerely,

Christopher
iZotope Customer Care
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.