Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2021, 05:55 AM   #1
reuk
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 7
Default Custom string displays for AU parameters are not used

I work on the JUCE plugin framework. Some of our users reported an issue where JUCE AU plugins display incorrect parameter values in the generic plugin UI and automation lane.

The original issue report is here, but I'll give a quick summary below.

Parameters in JUCE AU plugins are marked with the `kAudioUnitParameterFlag_ValuesHaveStrings` flag. According to the AudioUnitProperties header, the host should use the ParameterStringFromValue and ParameterValueFromString properties to translate values of all parameters marked with this flag. However, if I debug a JUCE plugin in REAPER, the host never tries to retrieve the StringFromValue property or property info. Other hosts (I tested Ableton Live) do seem to use the StringFromValue property as expected, so I think the issue is in REAPER rather than in JUCE's AU wrapper.

Please let me know if you require any further information, plugins for testing, etc.

Thanks!
reuk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.