COCKOS
CONFEDERATED FORUMS
Cockos : REAPER : NINJAM : Forums
Forum Home : Register : FAQ : Members List : Search :
Old 02-25-2018, 03:30 PM   #1
Guod3
Human being with feelings
 
Guod3's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 506
Default Multipaged GUI

I'm wondering how a classic tabbed multi-paged user interface can be done in IPlug?
And if the same controls appeared on some of the pages how that would be done. Mapping different controls to the same parameter springs to mind.
Guod3 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 09:03 AM   #2
Bobflip
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 311
Default

You can add controls to an IControlGroup, and from OnParamChange use myGroup->HideControls() and myGroup->ShowControls() to handle the pages. And for the last bit, yeah, mapping different controls is the way to do that. I only recently learned about that from here, didn't realise you could assign a knob and a textcontrol with text entry to the same parameter!
Bobflip is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 05:02 PM   #3
Guod3
Human being with feelings
 
Guod3's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 506
Default

IControlGroup, a great concept. That's exclusive to Youlean framework by the looks of it?
Guod3 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 05:10 PM   #4
Bobflip
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 311
Default

Ah, yeah think it is.

You'll probably need to try that new release of the framework, and see if the IPlugEffect compiles correctly. After that can find what's causing your plugin to crash.
Bobflip is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 08:56 PM   #5
Guod3
Human being with feelings
 
Guod3's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 506
Default

Quote:
Originally Posted by Bobflip View Post
You can add controls to an IControlGroup, and from OnParamChange use myGroup->HideControls() and myGroup->ShowControls() to handle the pages. And for the last bit, yeah, mapping different controls is the way to do that. I only recently learned about that from here, didn't realise you could assign a knob and a textcontrol with text entry to the same parameter!
Text entry where you click on text, typically in box, and edit the value with the keyboard? What control class for this and is there an example somewhere?
Thanks
Guod3 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2018, 02:24 AM   #6
Bobflip
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 311
Default

I used a custom class as I wanted the same look for a few controls, but if you search for TextFromTextEntry there's some good information on here about how to set it up. Also call pMyTextControl->DisablePrompt(false); to make sure it opens a text box when you click on it.
Bobflip is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.