Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-25-2019, 07:31 PM   #1
mrelwood
Human being with feelings
 
mrelwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Finland
Posts: 1,405
Default ReaEQ: Parameter Link, "Scale" reference value is wrong

Trying to link EQ band gains of two ReaEQ instances, in reverse. So that setting one to +6 would set the other to -6. Seems this can't be done. I got close by setting the Link Offset and Scale to -100%. However, now the slave Gain is not set to -6 but to -3.5. And setting the master to -6 makes the slave go to +7.9.

As I played with the Link Offset and Scale sliders, it seems as if the Gain values are not referenced to +0dB, but to 0V, since:
Master at +0dB, slave goes to:
-6dB (scale at 50%)
-inf (scale at 0%)

From user perspective the current behavior is pointless and useless. Scale at 0% should result no deviation from the default value, which for an EQ gain is of course +0dB. The expected behavior would be:

Master at +6dB would set slave to:
-6dB (scale at -100%)
-3dB (scale at -50%)
0dB (scale at 0%)
3dB (scale at 50%)
__________________
______Announcing__mrelwood plugins______
.. MacBook Pro 15" Late '13 .. Scarlett 6i6, Saffire Pro 24 DSP (+ADA8000) .. FCA610 .. EVE: SC207 .. Focal: Alpha 65, CMS 40, Listen Pro ..
mrelwood is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.