Old 08-16-2018, 01:47 PM   #1
zacki
Human being with feelings
 
zacki's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Germany
Posts: 124
Default Need help with oscsend() and strings

Hi,

I want to send a string with OSC but no matter what I've tried, OSCII-bot is always sending float values. With PureData I can get the needed result.
Correct:

With my OSCII-bot script I always get something like this.
Code:
oscsend(localhost_out, "/3/ChannelName %s", "HelloWorld");
Wrong:

What's wrong here? Really appreciate your help! Thanks.
Attached Images
File Type: png PD.PNG (9.4 KB, 75 views)
File Type: png OSCIIbot.PNG (8.2 KB, 73 views)
__________________
Some of my favourite posts: 1 2 3 --- to be continued...
zacki is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 02:32 PM   #2
zacki
Human being with feelings
 
zacki's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Germany
Posts: 124
Default

OK. Got it! The solution:
Code:
oscsend(localhost_out, "s/3/ChannelName", "HelloWorld");
That tiny stupid little s. Oh Dear, I'm sweating! Sometimes the code reference is hard to read. I tried a hundred combinations.

But now I can go to sleep with a good feeling.
__________________
Some of my favourite posts: 1 2 3 --- to be continued...
zacki is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 09:18 PM   #3
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 6,463
Default

And we can rise with a good feeling, knowing that and how you solved it.

Thanks
-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.