Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-18-2019, 02:36 PM   #1
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,767
Default Notation bug - Insert note at X doesn't obey voice (FIXED)

- select high or low voice for input
- perform action "Insert note at nearest X"

BUG - The inputed note is always in the default voice.

EXPECTED - The inputed note should be in the selected voice (as is when mouse-inputting.)

Last edited by bFooz; 05-13-2021 at 09:11 AM.
bFooz is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 03:04 AM   #2
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,767
Default

Bump.
bFooz is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2020, 11:51 AM   #3
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,767
Default

Bump.
bFooz is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2020, 01:24 PM   #4
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,183
Default

Got this problem a week ago. Very frustrating for trying to make counterpoint
daniellumertz is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2020, 06:40 AM   #5
USR
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by USR View Post
I agree, whatever's set in the menu at the bottom should be inserted. Currently it seems like you need to change the voice every time you insert new notes.

Kind of sidetrack and this should probably be a separate FR maybe, but I'd also like actions like "Add previous/next note with the same voice to selection (notation view)". I don't seem to be able to find them.
USR is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2020, 07:00 AM   #6
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 1,767
Default

Quote:
Originally Posted by USR View Post
Kind of sidetrack and this should probably be a separate FR maybe, but I'd also like actions like "Add previous/next note with the same voice to selection (notation view)". I don't seem to be able to find them.
I use notation voices only for visuals, and channels for functional separation. I have it scripted so that channel 1 is mapped to voice 1 or default, channel 2 to voice 2 or default.

Voices on their own in their current form (default+top+bottom) are hardly usable https://forum.cockos.com/showthread....18#post2314118
bFooz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.