Old 06-06-2021, 01:37 AM   #1
jerryteacup
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 33
Default "Lock track height" doesn't do much locking

NOW I GET IT!

"Lock track height" in the TCP context menu.

When phrased like that, you'd expect that it locks the track height, period - meaning that, if you want to resize that track again, you have to uncheck the option, right?

That's how it should work, right? It doesn't.

Instead, if you set the track to a certain size, it only stays that way unless you grab and resize it again, leaving you prone to accidentally resizing it when you meant to resize a different track. That kind of a thing tends to happen to me, at least.

-

There's another odd thing about it concerning arming the track for recording.

Currently, using the "Lock track height" option stops the track from blowing up when armed for recording. Or fourse, you can still resize it - but you can't resize it back to the minimum height while it's armed for recording.

-

Shouldn't these things work a little differently? As in:

1) "Lock track height" = You can't resize the track unless you unlock the height again?

2) Have an option that disables the "Minimum track height when recording" thing?
jerryteacup is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2021, 04:00 PM   #2
12345678
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 61
Default

Seems obvious but many things in Reaper are like that. ;D
12345678 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 11:49 AM   #3
vdubreeze
Human being with feelings
 
vdubreeze's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Brooklyn
Posts: 2,221
Default

Quote:
Originally Posted by jerryteacup View Post

Shouldn't these things work a little differently? As in:

1) "Lock track height" = You can't resize the track unless you unlock the height again?
It's like item locking, which for a long time didn't prevent an item from being changed by the top five things I ever do when editing, though it did lock them for other things that were much less important/useful for moi.

Locked means...locked, no ? I was glad to see the item lock settings eventually appear so one could just check all the boxes. Time for track size to get same treatment (?)
__________________
The reason rain dances work is because they don't stop dancing until it rains.

Last edited by vdubreeze; 06-09-2021 at 03:31 PM.
vdubreeze is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2021, 02:00 AM   #4
12345678
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 61
Default

I also think there should be option for envelope lanes to have a height lock option
12345678 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.