Old 08-18-2011, 01:14 AM   #1
0=0
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto
Posts: 102
Default 4.01 reaper crashes often during SAVING. (XP)

comp:
windows XP sp3
reaper 4.01
soundcard e-mu 1820m
intel quad6600

never really had problems with reaper before. i love it. but since upgraded to 4.01 (which is neat!) it's been crashes while doing tasks like saving/rendering (also rendering audio process like..REVERSE audio etc). I have installed no new vst's, dxi's etc since the only change i've made on my system is installing reaper 4.01.

so i'll be doing the offensive process (SAVE AS!) working with little to no vsts(usually by voxengo) and like maybe MAYBE 4megs worth of audio. and reaper becomes non-responsive. so i'll have to end process. if i was to start reaper again.. the reaper.exe would load into the task manager..but reaper doesnt' actually start. then i would have to end that process but that process never ends..it also causes any other software that accesses any audio stuff to act funny too.

causing me to have to do a hard restart of the computer (which is getting annoying)

I tried downgrading to the 3.77 i had before. and the same thing happens (maybe less often).

eventvwr doesn't even show me anything meaningful in it's logs.

help?

j

0=0

Last edited by 0=0; 08-18-2011 at 01:23 AM.
0=0 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2011, 01:19 AM   #2
0=0
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto
Posts: 102
Default

my birthday is coming up tomorrow..and all i want is my reaper back.

ahem

j

0=0
0=0 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2011, 03:09 AM   #3
gofer
-blänk-
 
gofer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 11,172
Default

Please provide the crash logs anyway. As you maybe have guessed, this isn't happening to everybody.
gofer is online now   Reply With Quote
Old 08-18-2011, 06:27 AM   #4
0=0
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto
Posts: 102
Default

Quote:
Originally Posted by gofer View Post
Please provide the crash logs anyway. As you maybe have guessed, this isn't happening to everybody.
i found a thread on kvr of someone who has this problem in vista http://www.kvraudio.com/forum/viewto...a59d710921a381

part of the problem. there are no crash logs..there are no logs of reaper in event viewer. and because of the hard reset they just don't show up.

j

0=0
0=0 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2011, 12:18 PM   #5
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,528
Default

Have you tried to run Process Explorer when Reaper has crashed. Double-click Reaper.exe and look at the stack. It might give some hints as to what happened.
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2012, 02:49 AM   #6
0=0
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto
Posts: 102
Default

Quote:
Originally Posted by Fabian View Post
Have you tried to run Process Explorer when Reaper has crashed. Double-click Reaper.exe and look at the stack. It might give some hints as to what happened.
hey...so onto version 4.151 and this is still happening:

here is a crash log from 4.14:

Event Type: Error
Event Source: Application Error
Event Category: None
Event ID: 1000
Date: 12/12/2011
Time: 19:37:12
User: N/A
Computer: BONKAKNOB
Description:
Faulting application reaper.exe, version 4.1.4.0, faulting module voicemute.sem, version 0.0.0.0, fault address 0x00004f10.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 72 65 61 ure rea
0018: 70 65 72 2e 65 78 65 20 per.exe
0020: 34 2e 31 2e 34 2e 30 20 4.1.4.0
0028: 69 6e 20 76 6f 69 63 65 in voice
0030: 6d 75 74 65 2e 73 65 6d mute.sem
0038: 20 30 2e 30 2e 30 2e 30 0.0.0.0
0040: 20 61 74 20 6f 66 66 73 at offs
0048: 65 74 20 30 30 30 30 34 et 00004
0050: 66 31 30 0d 0a f10..




The other instances of crashing don't save any logs in the EVENTVWR. or anything else..and renders the system unusable afterwards..

j

0=0
0=0 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2012, 10:11 AM   #7
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,528
Default

Quote:
Originally Posted by 0=0 View Post
hey...so onto version 4.151 and this is still happening:

here is a crash log from 4.14:

Event Type: Error
Event Source: Application Error
Event Category: None
Event ID: 1000
Date: 12/12/2011
Time: 19:37:12
User: N/A
Computer: BONKAKNOB
Description:
Faulting application reaper.exe, version 4.1.4.0, faulting module voicemute.sem, version 0.0.0.0, fault address 0x00004f10.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 72 65 61 ure rea
0018: 70 65 72 2e 65 78 65 20 per.exe
0020: 34 2e 31 2e 34 2e 30 20 4.1.4.0
0028: 69 6e 20 76 6f 69 63 65 in voice
0030: 6d 75 74 65 2e 73 65 6d mute.sem
0038: 20 30 2e 30 2e 30 2e 30 0.0.0.0
0040: 20 61 74 20 6f 66 66 73 at offs
0048: 65 74 20 30 30 30 30 34 et 00004
0050: 66 31 30 0d 0a f10..




The other instances of crashing don't save any logs in the EVENTVWR. or anything else..and renders the system unusable afterwards..

j

0=0
The "voicemute.sem" might identify the culprit. I searched my FX folder for it and it turned up in several locations. The following plugins has this file here on my system:
Minimogue
Phenome
BassRider
Mokafix\NoAmp
TS-808

Search for "voicemute.sem" in your plugin folder, any FX having a file with that name in its folder is a suspect for your crashes.

I'm not sure, but I think the presence of "voicemute.sem" means that the FX is SynthEdit built.
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2012, 10:15 AM   #8
0=0
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto
Posts: 102
Default

yes...that log was from a synthedit related crash.

but my problem is that when reaper crashes during the saving process...it doesn't leave a log..and my whole system needs a hard restart.

reaper is the only software on my system that has this issue. (and is the only music software running..VSTS included)

j

0=0
0=0 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2012, 11:56 PM   #9
marukqs
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 23
Default

Hi,

I work on Windows 7 64-bit.

Phenome works unstable on reaper v 4.151:
1) after saving the project, closing reaper and re-opening again sometimes I cannot get Phenome UI. I only get bunch of horizontal sliders without descriptions in plug-in window. When I click UI button, nothing happens.
2) when I click Duplicate track command in reaper - UI magically appears
3) if I try to open reaper 32 bit with Phenome VST in chain, reaper hangs.

I'm not sure if this is a reaper or phenome related issue.

Cheers

M.

Last edited by marukqs; 03-10-2012 at 12:01 AM.
marukqs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.