Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER General Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2017, 07:36 AM   #1
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default TBProAudio releases mvMeter - Multivariable Meter including RMS, EBUR128, VU and PPM

TBProAudio releases mvMeter, a multivariable meter including RMS, EBUR128, VU and PPM measurement.
The GUI can be scaled up to 400%!



Features:
  • behavior of classic analog VU and PPM meters
  • multiple measurement modes: PEAK, RMS, EBU R128, VU and PPM
  • multi channel metering: stereo, left, right, mid, side
  • large and accurate live meters
  • adjustable pre-gain, gain matching
  • 64-bit internal processing
  • 5 different meter themes
  • GUI resizing up 400%, ready for 4k displays





System Requirements:
  • Windows XP or newer
  • Mac OS X 10.5 or newer
  • Win: 32/64 Bit VST, 32/64 Bit VST3, 32 Bit RTAS, 32/64 Bit AAX
  • OS X: 32/64 Bit VST, 32/64 Bit VST3, 32/64 Bit AU, 32 Bit RTAS, 32/64 Bit AAX
  • Tested with: Cockos Reaper, Steinberg Cubase/Nuendo/Wavelab 6/7/8, FL Studio 12.x, PT10/12


Price: free
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio

Last edited by TBProAudio; 03-04-2017 at 01:07 AM.
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 08:51 AM   #2
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 19,372
Default

Thank you very much!
__________________
"What a dick comment. I'm gonna make sure to avoid your name." Dicks other than Trump can speak????
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 09:04 AM   #3
sostenuto
Human being with feelings
 
sostenuto's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: St George, UT _ USA
Posts: 2,706
Default

You're the man !! Very cool ...
Many thanks

Last edited by sostenuto; 01-05-2017 at 01:12 PM.
sostenuto is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 02:37 PM   #4
Sju
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 686
Default

Thank you so much! The auto gain staging feature with shift+click is really useful

I wonder if that could be made to work across all instances of the plugin... one click, done.

Anyways, much appreciated like the dpMeter. Very nice GUI too! Cheers
Sju is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 02:43 PM   #5
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,848
Default

Wow, many thanks !!
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 04:45 PM   #6
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,520
Default

Shared!
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 04:55 PM   #7
Diego
Human being with feelings
 
Diego's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Italy and... world
Posts: 131
Default

Thanks a lot!
__________________
G66 Technical Manager for Italy
Diego is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 05:00 PM   #8
4x4uk
Human being with feelings
 
4x4uk's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Newcastle UK
Posts: 474
Default

great meter plugin

thank you
4x4uk is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 05:05 PM   #9
gmgmgm
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 158
Default

Wonderful work, many thanks.
gmgmgm is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 06:52 PM   #10
cyrano
Human being with feelings
 
cyrano's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Belgium
Posts: 4,696
Default

Nice! Thanks a lot;
__________________
“It has become appallingly obvious that our technology has exceeded our humanity” Albert Einstein
cyrano is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 11:45 PM   #11
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Quote:
Originally Posted by Sju View Post
Thank you so much! The auto gain staging feature with shift+click is really useful

I wonder if that could be made to work across all instances of the plugin... one click, done.

Anyways, much appreciated like the dpMeter. Very nice GUI too! Cheers
Thank you for nice words.
Good idea, we will think about it.
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 06:14 AM   #12
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Updato to V1.0.2:
- RMS: Integration time changed to 600ms
- VU: Needle movement smoothed
- PPM: Ref Level changed to -18dBFS
- PreGain glitch: Gain match now with shift mouse click on max value
- VST3: crash during project load fixed
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 06:59 AM   #13
Sju
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 686
Default

Thanks!
Quote:
Originally Posted by TBProAudio View Post
Updato to V1.0.2:
- PreGain glitch: Gain match now with shift mouse click on max value
Good idea
Sju is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 10:08 AM   #14
sostenuto
Human being with feelings
 
sostenuto's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: St George, UT _ USA
Posts: 2,706
Default

Thanks much!
sostenuto is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 10:50 AM   #15
Gerry P
Human being with feelings
 
Gerry P's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,428
Default

much appreciated
__________________
The future ain't what it used to be. Yogi Berra
Gerry P is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 05:06 PM   #16
ReaNico
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Location: Villa Mercedes, San Luis, Argentina
Posts: 40
Default

crash all my pc when try to install, on windows 7 64 bits
ReaNico is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 08:14 PM   #17
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,148
Default

SUPER great meter TB! so many wonderful features!

so hey, no complaints, only big thanks!

I do wonder about something, not knowing if or how it could be possible...

ok... one is, let's say we have five meters up for five diff tracks... what wouild be kewl would be to be able to label them to our project... for example where it says TBPro [logo] there might be a patch of masking tape [like old skool studio] where we could write a name: GTR Mix, or Drums, etc. ..right?

then the other dream would be [and this is an old one for me] a way to stack them like the old time 'meter bridge' look... so we could have one window with many meters... maybe each one could get it's data from a send to it on given track channels... am I making any sense?

I know, I know.. it's easy to dream and that is exactly because I am not a code programmer!

Anyway... huge thanks... your work is spectacular.
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 11:36 PM   #18
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
... ok... one is, let's say we have five meters up for five diff tracks... what wouild be kewl would be to be able to label them to our project... for example where it says TBPro [logo] there might be a patch of masking tape [like old skool studio] where we could write a name: GTR Mix, or Drums, etc. ..right?
This is a very good idea, let me think about it :-)


Quote:
Originally Posted by hopi View Post
then the other dream would be [and this is an old one for me] a way to stack them like the old time 'meter bridge' look... so we could have one window with many meters... maybe each one could get it's data from a send to it on given track channels... am I making any sense?

I know, I know.. it's easy to dream and that is exactly because I am not a code programmer!

Anyway... huge thanks... your work is spectacular.
VU meterbridge for Reaper should not be a big deal due to its extensive channel and routing capabilities. Also vst/vst3 plugin resizing works like a charm. But this is not true for other DAWs, sorry. But let me think about it.

Thanks for your input!
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 11:38 PM   #19
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Quote:
Originally Posted by ReaNico View Post
crash all my pc when try to install, on windows 7 64 bits
Thanks for your report. Could you please be more specific?
So you say the the setup applications crashes?
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2017, 09:28 AM   #20
ReaNico
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Location: Villa Mercedes, San Luis, Argentina
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by TBProAudio View Post
Thanks for your report. Could you please be more specific?
So you say the the setup applications crashes?
The installer closes by itself when running, and then for some strange reason my pc crashes. BUT, just try again and it works, so ... thanks (?
ReaNico is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 12:51 AM   #21
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Update to V1.0.3:
- RTAS/AAX/VST3: GUI fully restored after project load
- WaveLab VST3: resize crash fixed
- 2 new themes: retro and deluxe
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 01:57 AM   #22
Sumalc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 573
Default

Thank you very much.
Sumalc is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 02:28 AM   #23
mucknog
Human being with feelings
 
mucknog's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 102
Default

Thank you! This is awesome!
mucknog is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 02:11 AM   #24
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Update to V1.0.5:
- VST3 resize fix
- VST2 resize fix
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 12:50 PM   #25
sostenuto
Human being with feelings
 
sostenuto's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: St George, UT _ USA
Posts: 2,706
Default

XTRA Cool !! Many THX !!
sostenuto is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 01:45 PM   #26
ReaNico
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Location: Villa Mercedes, San Luis, Argentina
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by TBProAudio View Post
Update to V1.0.5:
- VST3 resize fix
- VST2 resize fix
It would be good (and also very useful) that the processing mode in stero have 2 independent meters for each channell, not be summed.
ReaNico is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 10:30 PM   #27
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default

Quote:
Originally Posted by ReaNico View Post
It would be good (and also very useful) that the processing mode in stero have 2 independent meters for each channell, not be summed.
You could use 2 instances, one left, one right
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 10:37 PM   #28
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,848
Default

Quote:
Originally Posted by TBProAudio View Post
Update to V1.0.5:
- VST3 resize fix
- VST2 resize fix
Great, many thanks for this update !
__________________
Reaper - OSX (always latest version)
OSX Catalina (always latest version)
My Reaper Tips&Tricks: https://www.youtube.com/user/vanhaze2000/playlists
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2017, 02:52 AM   #29
TBProAudio
Human being with feelings
 
TBProAudio's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 534
Default Update to V1.0.6

- Instance label
- Smoother needle movement
- VU ballistics changed to ideal VU Meter
- CPU load reduced
__________________
www.tb-software.com/TBProAudio
TBProAudio is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2017, 03:03 AM   #30
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,848
Default

Great, many thanks for this update ! 🙏🏼
__________________
Reaper - OSX (always latest version)
OSX Catalina (always latest version)
My Reaper Tips&Tricks: https://www.youtube.com/user/vanhaze2000/playlists
vanhaze is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.