Old 03-17-2011, 03:17 AM   #1
8bitantique
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Location: Dublin
Posts: 5
Default Hung notes in Reaper when rewired into Logic

Hi there,

I am evaluating Reaper at the minute and I'm loving it's stability, efficiency wise it leaves logic in the dust. I have it set up as a rewire slave to Logic, I am not using IAC internal midi bus but the rewire midi ports that come up in Logic once the programs see each other, everything is working wonderfully with very minimal latency HOWEVER I am experiencing massive amounts of hung notes which will sound until I press play in Reaper, also when sustain pedal information is added to the equation things get even messier. Everything is so close to working beautifully but unfortunately I will not be purchasing Reaper unless I can resolve this issue.

Please, please help.

Thanks,

Mark.
__________________
iMac 2.93ghz i7, 8gb Ram, OSX 10.6.5, Glyph 1 terabyte Firewire 800 drive, Motu 828mk2, Reaper 3.75, Logic 9.1.3
8bitantique is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2011, 07:03 AM   #2
8bitantique
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Location: Dublin
Posts: 5
Default Bump

Please, anybody having these issues??
__________________
iMac 2.93ghz i7, 8gb Ram, OSX 10.6.5, Glyph 1 terabyte Firewire 800 drive, Motu 828mk2, Reaper 3.75, Logic 9.1.3
8bitantique is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 06:26 AM   #3
8bitantique
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Location: Dublin
Posts: 5
Default bump

bump-i-de-bump
__________________
iMac 2.93ghz i7, 8gb Ram, OSX 10.6.5, Glyph 1 terabyte Firewire 800 drive, Motu 828mk2, Reaper 3.75, Logic 9.1.3
8bitantique is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 08:39 AM   #4
daverich
Human being with feelings
 
daverich's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,605
Default

i know logic has a hybrid engine which maybe is causing things to go wrong?

dunno,- just a guess.



Kind regards

Dave Rich
__________________
Get access to all my original music as well as videos and free gigs at:-
Patreon.com/daverich
http://www.daverichband.com
daverich is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 08:56 AM   #5
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,443
Default

Could you describe the setup a little more? Which app is sending MIDI to which, and which app is getting hanging notes?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2011, 02:58 AM   #6
8bitantique
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Location: Dublin
Posts: 5
Default

Logic is sending midi to Reaper via the rewire midi bus, not the IAC bus. I am experiencing hung notes in Reaper when using most soft synths, it is certain to happen during playback if I move a midi note in Logic, I can understand that but it happens all the time anyway and I am constantly having to return to Reaper to press play and stop in order to stop the hung notes. My rewire settings within Logic are set to Live Response (Higher CPU Mode) buffer set to 256. I don't experience any audio drop outs, crashes or sluggish behavior which leads me to believe it is not a CPU issue.

Thanks,

Mark.
__________________
iMac 2.93ghz i7, 8gb Ram, OSX 10.6.5, Glyph 1 terabyte Firewire 800 drive, Motu 828mk2, Reaper 3.75, Logic 9.1.3
8bitantique is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2011, 07:43 AM   #7
danknugz
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 18
Default

I also experience this. I am running reaper as a rewire slave to cubase5, and I get hung notes in reaper whenever I hit stop on the cubase5 transport. The hung notes continue to play until I hit stop on the reaper transport.

edit: I am running win7, this came up in a search and I didnt realize it was the OSX forum.
danknugz is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 12:35 PM   #8
8bitantique
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Location: Dublin
Posts: 5
Default Anyone?

Anyone, got any answers to this?
__________________
iMac 2.93ghz i7, 8gb Ram, OSX 10.6.5, Glyph 1 terabyte Firewire 800 drive, Motu 828mk2, Reaper 3.75, Logic 9.1.3
8bitantique is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.