Old 02-04-2018, 06:18 AM   #1
K8ch
Human being with feelings
 
K8ch's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: New England
Posts: 264
Default Chords and scales in MIDI editor... How to set up?

What kind of add-on (repack?) do I need to install in order to get the menu at the bottom of the MIDI editor screen, that allows me to drag/drop Various chords and scales into my MIDI track?


Thanks in advance for any help you can provide (or links to installation tutorials)

Thanks!

K8ch
__________________
K8ch
(aka Keith Haydon)
K8ch is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2018, 08:05 AM   #2
typhonj
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2015
Location: Québec, QC, Canada
Posts: 345
Default

Hi.

This will probably help you;
https://reaperblog.net/2016/04/insta...eggios-chords/

Thanks to Jon from the Reaper Blog
__________________
DAW; PC, Core i7 4810MQ, 16gig ram, 500Ggig SSD, 1tb HDD 7200rpm, Nvidia GTX880M...
SOFT; Trashed MTPRO 6, CoolEdit Pro, Cakewalk ProAud9, Sonar 2 to 6 to the only REAPER...
GEARS; Babyface Pro, Mackie MR8, Roland JV-80, Korg Wavestation SR, Kawai VPC1, xTouch
typhonj is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2018, 10:39 AM   #3
K8ch
Human being with feelings
 
K8ch's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: New England
Posts: 264
Default

John…

This is not the first time you've come to my rescue.
Your assistance is much appreciated.

Just as an aside, I think that the "Reaperblog" is a phenomenal resource for Reaper users everywhere.
Sorry I didn’t check there, first, before asking here.

Thank you so much for all you do for us!


I’ll check this out this afternoon!

Peace,

K8ch




UPDATE:
Well, this is not exactly what I was looking for, it's what I need, so I'm happy to say that his has been resolved.
Thanks Jon!!
__________________
K8ch
(aka Keith Haydon)

Last edited by K8ch; 02-05-2018 at 11:38 AM. Reason: Problem fixed!
K8ch is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2019, 09:28 AM   #4
itm
Human being with feelings
 
Join Date: May 2015
Posts: 46
Default

I have the same requirement, and have imported the Instant Arpeggios & Chords items using the instructions from the link above. I'm not having any luck creating chords, however.
Here's what I'm doing:
1. Create a 4Front True Piano VST item in a new track
2. Insert a 4-bar MIDI item
3. Double-click the MIDI item to open the editor
4. Right-click in the first bar, in line with the C2 note, and select Insert chord...major...major
Nothing gets inserted - no chord, not even a C2 note. If I double-click I can insert individual notes without any problems. I just can't get the chords to insert.
Any idea what I might be doing wrong?
I'm running Reaper v5.35 on Windows 10.
itm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.