Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Compatibility

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2019, 06:15 PM   #1
Moxie97
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Detroit, MI
Posts: 3
Default Reaper unloaded all my plugins after Gullfoss crash

I purchased Gullfoss about a month ago. It worked great for a few days in Reaper with the trial mode on Windows 10 64bit. As soon as I purchased and loaded it in a project it crashed. All my other plugins including iLok, work fine. This went back and forth with the support team sending them crash reports as well as downloading GL viewer and sending the report to them, but nothing was resolved. After crashing for the 5th or 6th time, Reaper unloaded all my plugins and would not let me reload them. I downloaded to the latest version of Reaper but was still unable to reload/scan my plugins. I finally had to have tech help and have them restore my computer using my back up drives to a state prior to downloading Gullfoss.
Is there anyone who has had Reaper remove all their plugins and is there a solution to restoring them?
Thanks,
Dean

Windows 10, i9 128 gigs
Moxie97 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2019, 01:17 AM   #2
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,558
Default

Hi & welcome to the forums! One surefire way to see what is going on would be to download reaper again and this time when installing, check the box for a portable install.
This will set up a new folder with a new factory fersh version of Reaper. You should find that all your plugins will load fine once you have added the various paths in Options/Prefs/plugins/vst location window.

Incidentally, if you didnt already its worth downloading the free User Guide and checking out the huge number of excellent Tutorial videos, all available at reaper.fm
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2019, 05:37 AM   #3
Moxie97
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Detroit, MI
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Hi & welcome to the forums! One surefire way to see what is going on would be to download reaper again and this time when installing, check the box for a portable install.
This will set up a new folder with a new factory fersh version of Reaper. You should find that all your plugins will load fine once you have added the various paths in Options/Prefs/plugins/vst location window.

Incidentally, if you didnt already its worth downloading the free User Guide and checking out the huge number of excellent Tutorial videos, all available at reaper.fm
Hi, thanks for the welcome and response. I do have the user guide and have watched many videos. It's great to have those: way more help than any other DAW.
I was able to get my plugins back when I restored my pc from my backup drives. I was wondering though if anyone knows why Reaper unloaded my plugins and would not let me reload. I was just hoping to find a cause as I am now a little worried about trying any new plugins.
Thanks
Moxie97 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2019, 01:05 PM   #4
dug dog
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario Canada
Posts: 1,019
Default

Having added many plug-ins over the years, I can report that this situation is not typical, though, based on what I've seen in these forums, people do seem to run into these weird issues from time to time.

I'm no expert but, until one arrives, I would guess that the problem was, somehow, specifically related to Gullfoss.
dug dog is online now   Reply With Quote
Old 06-04-2019, 06:39 PM   #5
Moxie97
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Detroit, MI
Posts: 3
Default

I did just try a portable install. I first loaded a few plugins with no issues. I then reinstalled Gullfoss. When I opened Gullfoss on a track, the same thing happened. It crashed.
Moxie97 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 01:15 AM   #6
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,558
Default

Sounds like Gulfoss is headed for the trash can....
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 02:46 AM   #7
dug dog
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario Canada
Posts: 1,019
Default

Definitely time to report the issue to the Gullfoss people.
dug dog is online now   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 02:18 AM   #8
Tiggerdyret
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 221
Default

Damn I'm so hyped about using Gullfoss for my upcoming mix, but it's probably best if I make thorough backups and install it on a portable reaper to begin with.
Thanks for the heads up!

Edit: Did you try running Reaper as admin or not admin? Maybe try win 7 compatibility mode too. I'll download Gullfoss tomorrow and look into this as well and see if the problem is specific to your system.

Edit2: I installed Gullfoss and have tried both the trial and full versions for about 20 minutes and have had no issues so far. I wonder if your problem is due to a registrations error with Ilok since you were able to run it without problems before buying. The two versions should completely similar except for the license itself.

Last edited by Tiggerdyret; 06-09-2019 at 05:53 AM.
Tiggerdyret is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 11:24 AM   #9
jackiefender
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
Default

I have a similar problem, which started with Gullfoss requiring the latest version of ILOK manager, 5.03.
These are the plugins registered to the ILOK:

Eventide- 2016 stereo room; TVerb; Ultrachannel native
Sonnox - Oxford Superesser
Slate - Trigger 2
Gullfoss
iZotope - Nectar Elements
Melodyne - Editor 2

All of these worked fine (except Gullfoss) with the previous version of ILOK manager. Now all of them except iZotope and Melodyne cause Reaper to hang when attempting to instantiate. I did find a workaround though. That is to use FX browser and set each of the hanging plugins to run in a seperate process. Now they run OK, but in 64bit bridged mode.
All the ILOK plugins load and run without issue in VEGAS on the same computer. I explained the problem to ILOK support and they just passed the buck to Reaper.
Windows 10 64bit. All plugins 64bit.
Seems to me like an issue between Reaper and ILOK manager 5.03.
jackiefender is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 12:35 AM   #10
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,558
Default

Are you on 5.03.2569? Working fine for me.

I still think the root cause here is gulfoss. Sorry but I am not going to install it on my machine - I dont need the aggravation, but good luck with it! Have you had a response from teh devs of Gulfoss yet?

One other thought: Why are you running in bridge mode? I assumed you were using 64 bit Win10 and reaper...
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 10:01 AM   #11
Tiggerdyret
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 221
Default

I've been running Gullfoss' full version in projects for hours and haven't had a single issue as of yet.
Tiggerdyret is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 11:44 AM   #12
jackiefender
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
Are you on 5.03.2569? Working fine for me.

I still think the root cause here is gulfoss. Sorry but I am not going to install it on my machine - I dont need the aggravation, but good luck with it! Have you had a response from teh devs of Gulfoss yet?

One other thought: Why are you running in bridge mode? I assumed you were using 64 bit Win10 and reaper...
Yep, ILOK manager 5.03.2569, the newest one.
Bridge mode is what happens when you run in a separate process.
jackiefender is offline   Reply With Quote
Old Today, 01:42 AM   #13
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,558
Default

So - why are you still running it as a separate process, if it still doesnt work - or did I miss something in the earlier posts?
Sorry if I sound like some know nothing dumbass, but I am trying to prod at any possible-but-unlikely causes other than Gullfos itself being the cause.
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.